Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pomperj péntek, 11:01
Törölt hozzászólás
pomperj
pomperj péntek, 10:30
1)SPY daytrade
Az ED kesz, belole  a kitores megtortent, a rallybol az  (1-2) hullampar  feltehetoen keszen van, es
 a kovetkezo lenyegi mozgas a wave(3) rally lesz.
Az nem egeszen biztos, hogy wave(2) teljesen elkeszult, vagy meg egy kis leszuras kialakul-e?

Az NDX nagyobbat esett, es ott inkabb a masik ALT, a WXY szerkezet lehet a jobb modell az esesre.
.
https://imgur.com/a/Pu2P55a
.
2)Japan
A kamatemeles megtortent, mostantol 0.75% a Yen kamata. A piac mar oktober ota elore 
lediszkontalta, ugyhogy ettol most nem indult meg ujabb nagy deviza mozgas. 
,
Viszont  azert az Azsia tozsdek egyelore inkabb oldalaznak, kisse vonakodva kovettek ma reggel
a NY felfele iranyt. Mintha  meg egy esessel szebben neznenek ki az 1-2 honapja tarto Azsia chartok,
es bizonytalan hogy megprobalnak leszurni meg egyet, vagy holnap nagy gap-up ugrassal kovetik.
Softbank (SFTBY) a 49$-os suppontjanal van, es jo kis rallyra lehet kepes.
.
https://imgur.com/a/iaw6xNe
.
3)Kina
HangSeng nagyon hasonlo a Japan indexhez, ugyanugy oldalazasban van 2 honapja,
de a korrekcio (c) hullama is kesznek latszik. Szoval, ujra erdemes megnezni BABA, BIDU chartjat.
.
https://imgur.com/a/DKJ51qC
.
4)India
Tart az oldalazo korrekcio. Ma azonban gap-up van, ugyhogy konnyen megeshet, hogy indul feljebbre.

Peti84
Peti84 péntek, 09:49
Előzmény: #131717  Peti84
Ha valaki még van ilyen elvetemült és leírja a főbb szektorokat (esetleg 1-2 tickert), hogy mit lát csak nagy vonalakban és (zanzásítva mint Én írtam) szívesen olvasom, akár 7végén is, amikor nincsen aktív piac.   
Peti84
Peti84 péntek, 09:43
Előzmény: #131708  MrSomm
Igen jó lenne. 
Jelenleg az alábbi néhány szektorban látok lehetőséget (magán vélemény nem szeretnék senkit sem befolyásolni)  és javarészt ezekre próbálok figyelni:
1. Cannabasisok (amiket személy szerint kedvelek TLRY, CGC), átminősítés elindult, bízok a folytatásban.
2. REE szektor, alakulnak a beszálló szintek több cégnél pl.: USAR, MP, ezek közül a kedvenceim a cobaltosok ELBM, COB. Cob csinált egy kis marketi anyagot (amint Trump és Xi újra összeugrik szerintem jók lesznek, ha saccolni kéne 4-5 hónap múlva megint nem lesznek ekkora barátok: 
https://cobaltblueholdings.com/news/cobalt-the-top-performer-of-2025/
3. Kis méretű atom reaktorok (Oklo, Smr és a hozzájuk kapcsolódó dúsítók pl.:LEU). Szektor nekem még drága (ebben lehet tévedek) és még csak most kezdem tanulni, de ha pl.: 75 MWattos gyors reaktrok hatalmas lehetőségek lesznek az emberiségnek (adatközpont, vagy éppen légibázis mellé), Trump politika elvileg támogatja őket (kíváncsi vagyok 2026-os évükre és a tömérdek engedélyeztetési folyamtra ami előttük áll).
4. Kínai autókból én az érettebbeket nézem pl: BYD vagy Cherry. BYD lassan éves mélyponton van (január februárban lehet meg is lesz az aljuk). 2026-os évben jobbnak kellene lenniük mint 2025-ben.  
5. Kíváncsi vagyok a kínai csipgyártója MetaX és a Moore Threads, ha az IPO őrület lecseng 2-3 hónap múlva hova is állnak majd be árfolyam tekintetében.
6. Fél szemmel azért az olajosokat figyelem, nem gondoltam, hogy ilyen infla mellett 55 usd olaj árak lesznek 2025 év végén (szerintem el fog még  jönni az idő mikor felkapott szektor lesz az olaj is, társadalmunk nagyban függ tőle).
todi péntek, 08:28
DOW JONES--Novemberben a németországi termelői árak csak gyenge árnyomást tapasztaltak. A termelői árak stagnáltak az előző hónaphoz képest, a Szövetségi Statisztikai Hivatal (Destatis) jelentése szerint. A közgazdászok 0,1 százalékos növekedésre számítottak. Az előző évhez képest 2,3 százalékos csökkenés volt tapasztalható. Az előrejelzés 2,1 százalékos csökkenést jósolt.
Az energiaárakat nem számítva a termelői árindex 0,1 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest, és 0,8 százalékkal emelkedett az előző évhez képest.
Ez a statisztika a gyári árakat rögzíti, azaz mielőtt a termékek és nyersanyagok piacra kerülnének. A termelői árak ezért korai jelzést adhatnak az inflációs trendekről. A termelői árak változásai jellemzően előbb-utóbb hatással vannak a kiskereskedőkre, és következésképpen a fogyasztókra is.
Rray péntek, 08:14

Sziasztok, 
Kínaiaknál talán megvan az alj, XPEV talán fordult végre, 28 USD-ről jöttünk le 18 -ra, durva...  Régóta tartom, még 8 USD és 12 USD-ről, de nem egyszerű kiülni ezeket a mozgásokat...
Rray
Rray péntek, 08:10
Előzmény: #131681  Klau92

Szia!
Hidd el, amint elindul a 3. hullám, az bőven 10 fölé fog menni, ha a piac nem rogyik össze 2026 év elején, IWM kitör felfelé és megjön a helikopperpénz első adagja (tax return)...., második adagja pedig nyár elején...
...valamint a kormány tervez még vásárolni bányász cégekből, Trump tweetben olvastam...
... akkor LAC ot el tudod adni bőven 14 USD felett.  Sztem 2026. Q1 vagy Q2 max
Nem kell várni a termelés beindulásáig, benne vagyok a láda sör fogadásban, ha komolyan gondolod!
Rray
Rray péntek, 08:02
Előzmény: #131682  Boole

Köszi Boole, igen, nem kellene ezen ennyit pörögni...
A legjobb megoldás az lenne, ha a többi papírom megindulna, adnék belőlük és vennék még ezen a szinten LAC-ot, este átgondoltam, 20 % al eshetünk max lejjebb innen, a felfelé potenciál jóval magasabb.
Rray
todi csütörtök, 22:44
Előzmény: #131711  todi
Vagyis a mercedes 2026-os FOCF 3,32€/részvény lesz. Ez a jelen árfolyamon 18xFOCF. Elég magas.
todi csütörtök, 22:40
Előzmény: #131710  todi
“Driven by lower EBITDA, Scope projects FOCF to decline to EUR 5.6bn in 2025 from EUR 8.4bn in 2024. Net working capital is set to support FOCF as indicated by 9M 2025 figures. In 2026, Scope expects cash outflow for restructuring and provisions of EUR 1.5bn-2.0bn, which will affect FOCF. In addition to the payout under the NLP, there may also be some in connection with the FCA review, for which EUR 422m was provided for 2025. In line with company guidance, Scope projects capex in the new flexible drive architecture and new products to peak in 2025 then decline. Overall, Scope expects FOCF of around EUR 3.2bn in 2026 and EUR 6.2bn in 2027.”
todi csütörtök, 22:33
todi csütörtök, 22:30
MrSomm csütörtök, 22:25
Előzmény: #131687  todi
Ezt hol olvastad? 
terelemel csütörtök, 22:24

Kijott ugye a meglepetés inflációs adat.   
De bárhol olvasgatok, kb a KSH szintjére teszik ezeket a számokat.   
Durva.   
So in a period of ~4 months, this administration:
1. Fired BLS chair
2. Withheld CPI data
3. Fudged CPI data
This is crazy and are we just going to keep pretending its not?!
MrSomm csütörtök, 22:19
Előzmény: #131704  Peti84
Remelem valahol 10 felett stabilizalodik, amig jon a kovetkezo hir es onnan tud menni tovabb.
Boole csütörtök, 22:11
Előzmény: #131682  Boole
Prognózis táblázat: 2026-os várakozások
CélpontVárható dátumÁrfolyamcél (USD)Hullám jellege
Aljzat (Hullám 4 vége)2026. jan. közepe$4,00 - $4,20Utolsó kapituláció a $3,84-es támasz felett.
Hullám 5 indítása2026. márc. – ápr.$6,50 - $7,00A Thacker Pass építési hírei és piaci indexbe kerülés hatása.
Köztes korrekció2026. jún. – júl.$5,50Egészséges visszateszt az emelkedés után.
Ciklus csúcspont (Hullám 5)2026. okt. – dec.$12,50 - $14,00A korábbi csúcs ($10,05) áttörése, cél a $14,13-as ellenállás.
Technikai indoklás és piaci fundamentumok
  • Támasz szintek: A grafikonon pirossal jelölt $3,84 és $4,51 szintek kritikusak. Mivel az árfolyam épp a $4,51-en áll, itt várható egy rövid távú bázisépítés.
  • Indikátorok: Az RSI jelenleg 37 körül mozog, ami közel van a 30-as "vételi" zónához. Amint az RSI elindul felfelé és a MACD vonalai keresztezik egymást (bullish crossover), megerősítést nyer az 5. hullám kezdete.
  • Katalizátorok: * 2025. december 22-én a részvény bekerül az S&P/TSX Composite indexbe, ami intézményi vételi erőt generálhat.
    • A 2026-os évben a lítium piaci hiány (deficit) várható megjelenése felhajtja az árakat.
Összegzés: A Lithium Americas jelenleg egy vételi lehetőséget kínáló korrekciós szakasz végén van. A következő 12 hónapban az árfolyam várhatóan visszatér a $10 feletti régióba, tesztelve a grafikonon látható $14,13-as lila téglalappal jelölt zónát.
Peti84
Peti84 csütörtök, 21:40
Előzmény: #131702  exhetszilvafas
Semmi extra sincsen. Kijott a hir (vegre), talan a posvagybol megindul a szektor, az elkovetkezo hetekben/honapokban. Regen (evekkel ezelott) atkellett volna mar minositeni a cannabist. Forgalom rendben van (tlry es cgc esteben, mast nem neztem). Tovabbra is ugy gondolom amit mar irtam, hogy vegre ha a cannabisos cegek is ugy adoznak majd mint a tobbiek, egesz jo szektor lehet (persze azert kell majd pár honap, es az atminositesi folyamatnak is haladnia kell).
TheSnake2020 csütörtök, 21:30
Előzmény: #131679  komodoi
Hát én visszavettem.  Ez a 0 as pakk volt, (Eddigi nyereség részvényben volt) amit , nem akartam eladni, de aztán ma pont beletrafaltam mégis. Ezért,  hogy meglegyen visszavettem.  Hetes gyertyát nagy harc, irgalmatlan volumen eves , ha jól emlékszem 13,5 felett fehér gyertya.  Vannak izgalmak.  Mondjuk játék pénz.  
exhetszilvafas csütörtök, 20:46
Előzmény: #131701  Bodegue
Valószínűleg az történik, hogy hiába az elnöki rendelet megjelenése, ez csak egy ajánlás, a döntéseket más hatóságok / főügyész / kongresszus hozza meg. És a 26 republikánus apellációja összességében erősebb üzenet a piacnak.
Bodegue csütörtök, 20:32
TLRY be sztem már nem veszek bele. Ebből zutty lesz?

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek