"J.P. Morgan on trying to time the AI top Nasdaq! 1-month early = 13% opportunity cost 3-months early = 31% opportunity cost 6-months early = 94% opportunity cost Either this is not a bubble, or you will be early. Speculation is the enemy of savvy investor." https://x.com/SethCL/status/1891134981294207288
Elég szarul esik, hogy 1-2 hete néztem az USA grafit bányákat és töröltem ki a kis file-omból, mondván, hogy most nem érdemes nézegetni őket. Én ezekből vettem picit, illetve figyelem a történéseket. Graphite One (GPH) Novonix (NVX) Nouveau Monde Graphite (NMG) Westwater Resources (WWR) Syrah Resources (SYR) Majdnem beleugrottam, de: GrafTech (EAF) - nem gyárt akksi anódot, csak az acélgyártásban használatat, ezért nem is ment ma, a leendő vám nem vonatkozik erre. Ha valakit érdekel, érdemes megnézni a szilikon + grafit témát, (AMPX, ENVX), illetve a QS és SLDP a szolid akksi témában. Nekem ezek már túl vannak tolva, mélyebbre kellene ásni a témában. De szívesen olvasok róla, ha van tapasztalat
Graphite One Inc. is a Canada-based exploration and development company (TSX‑V: GPH, OTCQB: GPHOF), headquartered in Vancouver with operations in Alaska. DoD támogatott projekt. Kanadai tőzsdén tudtam megvenni
OFF ----------------- XRP közelít az ATH-hoz. Betojok, ha megint ők indítják meg a rallyt (mondjuk az elmúlt időszakban ETH sem volt gyenge). Havi charton xrp háromszög után kitörésben van, eth szvsz flat után mozgás van (valószínűleg egy V hullám).
Az a baj, hogy Dél-Koreával vigyázni kell, mert nem a legjobb földrajzi elhelyezkedéssel rendelkezik. USA-n kívüli cégekkel kapcsolatban is egyre óvatosabb vagyok.
Szia Boole! Egy jó wolfram-os cég: Almonty IndustriesA Kínán kívüli legnagyobb volfrámbánya tulajdonosa.
Van egy bányájuk Portugáliában, egy fejlesztés alatt álló Spanyolországban, de a
nagy sztori Dél-Koreában van. Ezt a bányát az alacsony árak miatt bezárták. Ez
a kanadai vállalat vette meg a bányát. Idén és jövőre két ütemben megnyitják.
Az amerikai védelmi minisztérium kötött egy szerződét, hogy 10 évig
megvásárolják az összes volframot, nem lesznek értékesítési problémái. Ez a bánya
a Kínán kívüli legnagyobb bánya lesz. Perpetua Resources lehet az antimon sztori egyik nyertese: arany és
antimon bánya egyben. Az antimon 5000 USD/tonnáról 20.000 USD/tonnára emelkedett az utóbbi években
Kína fenyegetése miatt (Kína termeli a 90 %-ot). Perpetua kockázat, hogy a bánya közelében van egy sípálya és egy folyó
ahol a lazacok ívnak, ezt meg kell oldani valahogy. A bányanyitáshoz kaptak
állami támogatást, 2027-2028-ra tervezik a bányanyitást. 2025-ben a
finanszírozási ügyeket vélhetően lezárják.Érdemes megnézni mindkét céget! Szerintem mindkét cég nagyon jó lesz.
LAC: a zöld 2. és 3. emelkedő szakaszban van, annak is a piros 2. és a 3. szakaszát kezdtük meg. Meglátjuk, hogy milyen mozgást fogunk látni, de ennek a papírnak illene a 3,5 USD érték körül majd megerősödnie és mehet tovább 4-6 USD közötti sávozásra. Továbbra is tartom, hogy 10 USD alatt nem eladó. https://www.tradingview.com/x/wlhLXYMd/
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.