Share buyback meg kb 2.25bn maradt a 3bn USD jovahagyottbol. 90% arany es 10% rez, ezust es cink. Regionally diversified: North America (~35%), Australia (~30%), Africa (~15%), South America (~20%). Largest gold reserve base globally (~136 Moz), supporting 10+ years of production visibility. 70-85% of NEM’s shares are held by institutional investors .
Nebius Ezt korabban megneztem, egy AI cikkben lattam mar. 3 orosz szoftvermernok alapitotta, Korabban Yandex-nel (orosz kereso-motor ceg) dolgoztak. Most Amsterdamban vannak, az AI temaban akarnak felepiteni NVDA kartyakkal lenyegeben teljes AI infrastrukturat, es AI szolgaltatast akarnak nyujtani. Probalnak penzhez jutni, venni sok NVDA Blackwell kartyat, ehhez kotvenyt bocsatassal. , Europaban nem sok ilyen startup van, szerintem valaki (Siemens, ING, ASML?) majd kivasarolja, ha tenyleg elkezdenek mukodni es felall egy sikeres struktura. Valoszinuleg ertenek hozza, nem kamu. Ez erdekes idea, ebben konnyen lehet 10x. (bar mar most is 10Mrd$) A chart kitoresben van.
János van egy cégem ( NBIS) amiből már vettem is, és egy hónapja nagyon megindult.A véleményedet szeretném kérni,ha esetleg megnéznéd.Köszönettel üdv.!
Platina napos chart tf-en egy wave(iii) hallamos rallynak volt vege csutortokon, es igy szerintem most egy wave(iv) korrekcio kezdodott el. Ez az aljan jo vetel lehet, kb. 114 korul. . https://imgur.com/a/RwHLNfA
Kik lehetnek azok a senkiházi alakok, akik egy pénzügyi fóromon egy építő jellegű, nem kevés munkát és szakértelmet kívánó, bárki számára hozzáférhető elemzést diszlájkol? Mit keresnek ezen a fórumon?
2 trendvonal közé fog esni az árfolyam ha még lejjebb esik az arany. Igaz ez csak usd charton ilyen mert euróban már alá ment jelentősen.Ha a meredekebben átesik jövőhéten akkor a 2 közé szorulva még hónapokig eltarthat az oldalazása ami egybe esne az emlitett uborka szezonnal amikor az rv piac még szaladhat. Ez esetben akár októberig is eltarthat ez a korrekció? https://www.tradingview.com/x/ePkhMbCK
Az ilyen Valogatasi modszerek altalaban eloszor a fundakra fokuszalnak, az alapjan valogatnak ki erosebb fundas cegeket, mondjuk pl. valueline top 100, top 500, vagy IBD 50 kozismertek, es azokbol valogatni a masodik lepesben TA alapon, mondjuk pl. RSI alulrol felfele atmetszes, vagy eros kitores, vagy magas momentum indikator, stb. Ezekkel a modszerekkel korabban tobbszor probaltam, de nekem nem jott erdemeben jobb erdemeny mint az indexek hozama. . Ez masik gondolatmenet, mert forditott sorrendu probalkozas lenne: eloszor TA, masodszor funda. A nagy cegekre korlatozva, indulasban legerosebb TA allapotra valogatok es csakis TA-ra fokuszalok, azt remelve hogy a hirtelen zuhanas eselye ezeknel szinte zero kellene legyen. A fundak viszont meg lassabban valtoznak, egy heten belul ritka lehet, ha funda miatt beszakad. Es a nagy cegeknel talan a momentum is stabilabban megmarad 5 napig. Ha egy ceg bennmarad elozo hetrol a legjobb TA listaban, akkor a kovetkezore erdemes megtartani. Meglatjuk, mi jon ki, most egy szezonalisan szokasosan jo nyari uborkaszezon idejen.
végignéztem, nekem nagyon izgalmas a többsége (persze ebből következően vannak, ahol 50/50 nálam a sell/buy), ennek fejében viszont nagy nyereséget várnék el max. egy hónapon belül (nem felülteljesítést, hanem nominálisan minimum 20%-ot), ebből az aspektusból nekem kettő maradna fenn a szitán a nyolcból (A fenti vélemény semmiképpen nem befektetési tanács!)
Fontos kockazati tenyezo: Cöpler banyaban tavaly volt egy baleset, ahol cian kerult a kornyezo vizekbe. AI szerint 2025-ben akar ujrakezdothet a termeles reszben. Varhato extra koltsegek a remedialasra es az ujrainditasra. Ez a banya adta az FCF 40-45%-at.
Koszi, valami ilyesmire szamitok. Bar a Big Beautiful Bill lehet felgyorsitja/atirja az esemenyeket. Tobb allami koltes -> inflacio -> bond hozam emelkedes, arany kereslet novekedes
Talan, ha Donchian chanel-t figyelsz, az segithet. Ha jol tudom a Turtle tradereknek is ez volt tanitva es lettek sikeres traderek. Azt hiszem meg volt hozza par szabaly, mint a piaci likviditas es a piac altalanos iranya. En azt egyszer mar leprogramoztam magamnak es backtestet csinaltam, hogy van-e ertelme. Bull piacon nagyon jol mukodik, de ha roszkor kezdi az ember, akkor nagyon meg kehet vele szivni, sok a false buy es sell signal, foleg az elmult hetekhez hasonlo csapkodo piacon. Hetes idotavon biztosabbak a jelek valamivel, de kevesebb is. Erdekes modszer, azt jelenti, hogy ha lekerul az adott ceg az elozo heti listarol, akkor el is adod? Es veszed az uj ceget?
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.