Az ediggi hivatalos Kinai kifuttatás kb 5 mrd per hó szinten volt. A FED 35 mrd/hóval csökkenti az UST állományát, szóval eddig a kinai kifuttatás nem volt túl releváns. Az elmúlt 1-2 nap, mióta Trump bevallotta, hogy a kötvényhozamok a gyenge pontja, magas labda volt a kinaiaknak.
Kína már régóta adja (igyekszik csökkenteni) a UST állományát. Amiket olvastam elemzéseket, azok szerint nem ők okozták a spike-ot, mert az meglátszott volna az USD/CNY árfolyamon.
Ez azt sugallja, hogy az elmúlt 1-2 napban a kinaiak adják az USTt.https://threadreaderapp.com/thread/1910703743575994697.html?utm_campaign=topunroll Logikus lenne, mert az 1 héttel ezelőtti mozgások teljesen másak voltak. Akkor az emelkedő hozamok erősödő dollárral jártak, de akkor még Kina csak egy volt a vámokkal célzott országok közül. Most meg gazdasági hidegháború van velük.
Egyébként folyamatosan nő a backwardation a fizikai olajon. A vámválság előtt olyan 40-50 cent volt a front month second month backwardation, most már 60 cent körül és a 3 month - 1 month is dollár fölött van. Ennyit nyernek a certik minden rollovernél, ennyivel lejjebb megy a kötési és korlát áruk. A fúrótornyok száma is esett, bár a -9 nem annyira outlier, simán van ilyen heti adat máskor, de a frac spreadek száma már 195 azaz 2021 márciusi szinten van. A frac spreadek azt jelentik, amikor épp roppantják az olajat a már kifúrt kútban, az a kút jövő hónapban már tuti termelni fog, mig a csak kifúrt, de még nem roppanttott kutat el lehet spájzolni (drilled, uncompeleted DUC wells). Szal szerintem egy vámmegállapodás, egy irán elleni akció, vagy szankció is könnyen feljebb küldheti az olajat. A fizikai piac egyelőre feszes.
MOL temahoz. Ez a chart mutatja, hol szoktam idonkent MOL longban lenni. . https://imgur.com/a/5fvJxiH . A napos charton egesz jol be lehet hatarolni a jo belepeseket. Ez volt az idei. . https://imgur.com/a/T5Lz1yf . .
Janos, ha van egy kis időd, írd le, légy szíves 2 témában a véleményedet: 1) RIG: eléggé beverték most. Az olaj beszakadt, és mindenhol azt olvashatjuk, hogy soha többé senkinek sem fog már kelleni, szóval épp itt az ideje venni. Érdekelne TA és fundás alapon, hogy szerinted mik a RIG kilátásai 0,5-5 éves távon. (Te egyébként könnyítetted, vagy éppen bővítetted a nem kicsi RIG pakkodat az utóbbi 2-4 hétben?) 2) Mercedes: szintén érdekes kérdésnek tartom, hogy most merre. Az, hogy a hírek szerint már csődbe is ment, az nem is kérdés, ami szintén a jó beszálló jele lehet. TA alapon most nagy kérdés, hogy 16-18-ig meg sem áll, vagy itt fordul, és irány a sáv teteje (minimum). Most 48-49, és idén 4,3 € az osztalék. Az azért nem rossz! Mondanám, hogy TA alapon pont a legjobb beszálló szűk stoppal, csak éppen olyan szinten van, ahová a stoppot tettem volna mondjuk egy 51,5-ös beszállónál... Én részemről tisztes haszonnal kiszálltam a múlt évben vett arany és ezüstbányászaimból, és bővítettem belőlük az APA, PBR, Shell készletet. Azok most jól le vannak verve, és tisztes osztalékot fizetnek. 2-5 éves távon ezekben komoly potenciált látok. Kacérkodom még némi RIG bővítéssel, és most elgondolkodtam azon, hogy kiszállok a Deutsche Bank-ból, amit gyakorlatilag a 2024-es mélypont környékén sikerült megcsípnem, és azt az összeget betolom Mercedesbe. Egyik nagy német helyett a másik nagy német, csak az egyiken realizálom a nyereséget, a másikat meg eléggé anyonverve veszem, és dupla osztalékot fizet. Előre is köszönöm a válaszod!
Amikor először vitatkoztunk a BTC-n veled, akkor az árfolyam 3000/usd körül volt... Jelenleg csak egy 8-ast kell elé tenni a 3000-nek... Elég jól felpumpáltad... Többször is bizonyítottad, hogy nagyon jó szemmel nézed a világot és a gazdaságot, szinte teljesem megegyezik a szemléletük ebben... Kivétel ez alól a BTC... Pedig számtalanszor felhívtam a figyelmedet arra, hogy a rossz oldalon vagy... Végig követted ezt a piacot szinte a kezdetektől, könnyedén sokszoros milliomos lehettél volna belőle... Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy valaki a sok eltelt év és a tények ellenére is, ennyire vakon legyen...
A hétvégi bitcoin pumpa ismét üzemel, már menetrend szerint mindig érkezik, péntek fel, vasárnap vissza. Csak azt nem értem, ez kinek jó? Robotok egymás között játszadoznak? Vagy hétvégén ezzel csinálnak akciót a bevásárlásnál. Így olcsóbban jön ki a kifli, ahol elfogadják a bitcoint? Vagy a sok amcsi álmatlanul forgolódva inkább BTC-t vásárol?
Lehet igazad van. Az is igaz, hogy már most elkezdték mondani, hogy ez nem infláció lesz, hanem egyszeri ársokk, mint a COVID után. Csak az a baj, hogy az sem egyszeri ársokk volt
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.