Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kozi723
kozi723 2025. 04. 08. 09:01
Előzmény: #119538  Rray
Rovid tavon az izmozas eredmenye szeintem tovabbi eses lesz sajnos. Termeszetesen tok jo, hogy probalnak szobeli intervencioval jelenleg is tamogatast nyujtani, de azert eleg ranezni a mai BABA premarketre. Ettol fuggetlenul azt gondolom, hogy egy valaki tud Trumpnak beinteni: Kina. Ha nem teszik meg, akkor Trump igazabol joggal gondolhatja, hogy mindenki az ő kedve szerint tancol. Szerintem problema, hogy igy gondolja, ugyhogy bizom Kina hatarozottsagaban. 
.
Persze tudom, hogy a fogyaszto baszik ra, mert jovore majd vehetjuk az iphone-t dupla annyiert a mediamarktban, de hat ez van. Majd veszunk Xiaomit, meg nezunk a netflix helyett kinait adot - legalabb megtanulunk kinaiul :) - , meg nem hallgatunk spotifyt, hanem maradt a radio1, meg jo lesz nekunk a kinai felhoszolgaltatas, es rendelunk az amazon helyett a temurol meg az alirol. A facebook is elavult mar, majd lesz helyett kinai. 😂 30 eve is volt elet ezek nelkul. 
Moka_Brikka 2025. 04. 08. 09:01
Előzmény: #119537  krida
Akit linkeltem, az 50 eve ezt csinalja. 
-
Csinalj egy alapos risk of ruin kalkulaciot magadnak a sajat szamaid alapjan. 
-
Nem veltlenul kell megfelelo szinten taratani kockazatot, mert csak ido kerdese, es lesz vesztoszeria. Ha meg nem volt, akkor majd lesz. Es ha akkor tolsz majd sorba +10% risk tredeket, akkor azzal kinyirhatod a szamladat. Persze kis szamlanal nem gond, mert csinalsz ujat, stb. A gond az, hogy olyan minta rogzul be nalad, amivel nagy szamlat is nullazni fogsz, es azt nem olyan egyszeru mar ujrakezdeni.
-
Szerintem egyaltalan nem vagy ovatos az alapjan, amiket leirsz. Sot, kifjezetten tulzott kockzatot vallasz. De nem akarok ennel tobbet beleszolni, mert ez a te dolgod. Mindenki a maga szerencsejenek a kovacsa.
Rray 2025. 04. 08. 08:40
Előzmény: #119534  kozi723
krida
krida 2025. 04. 08. 08:33
Előzmény: #119517  Moka_Brikka
Alapvetően igaz, ám annak aki ért hozzá, más a helyzet. Ha a csárt ha egyértelmű üzeneteket küld, megjátszom. A NatGas céláram természetesen megvalósult. Most a NatGas-on bearish flag-et látok, az aranyon pedig azt, hogy naposan beszorult a 20 és 50 EMA közé, ezt mindenképpen megjátszom, azt feltételezve, hogy mindkét esetben a fő irány lefelé.
Ha ruletteznék, azaz fogalmam sem lenne mit csinálok, akkor hamar vége lenne egy mégoly nagy számlának is. Éppen ezért rendkívül óvatos vagyok, viszont az hogy néha zárok vesztes pozikat is (amik egyébként idővel mindig bejönnének tehát az alapelgondolás helyes), az simán belefér. Én is megdöbbenek olykor mennyire elenyésző a vesztes poziim aránya... 🙂
pomperj
pomperj 2025. 04. 08. 08:18
Előzmény: #119514  pomperj
1)SPY daily
https://imgur.com/a/GcZGaR6
.
2)SPY daytrade
Egyelore ujabb lejtmenetet, a wave(v)piros szakaszaat varjuk. 
A felkorrekcios  wave(iv) a tegnapi heves nyitasban kesznek latszik,
szokatlanul nagy lett a heves volatilitas miatt,  majdnem fibo50 meteru lett. 
Ugyhogy nem varok kitorest  a tegnapi 5246 csucs fole.
A wave(iv)  esetleg oldalazos ABCDE alakzat is lehet meg.  
,
A  tegnapi utolso chart strukturajanak projekcioja ervenyben maradt.
Most igy nez ki:
.
https://imgur.com/a/EY5voSn
.
3)Bond piac
egy nap alatt 112-->117 aresest mutat.  
A FED nyilvan figyeli, hogy a piac merre megy, es egyelore a Bond ar nem tort at, a BOND arak esnek,
a kamatok emelkedo trendje tehat eddig  nem tort meg.
.
https://imgur.com/a/tUX6D51
.
4)Gold
A GOLD valoban topot csinalt,  es ahogy szamitottunk ra, GOLD gyorsan esik, 
mar 3200-->2972 esest mutatott.
Most egy korrekcioban stabilizalni probal.
.
https://imgur.com/a/Nyp6frm
KrisztinaI 2025. 04. 08. 08:14
Előzmény: #119533  KrisztinaI
Kínában van a manufacturing másik fele és sokminden más... they are having the cards, Xi pedig nem szeret kapkodni  szerintem 
kozi723
kozi723 2025. 04. 08. 08:11
Előzmény: #119532  terelemel
Egy biztos. Az utazasi koltsegein sokat sporolhat, mert Kina fele nem igazan kell kanyarodnia ezentul az air force 1-nak. 
KrisztinaI 2025. 04. 08. 08:10
Előzmény: #119527  MrSomm
Az EU-nak nincsen semmi a kezében, Kínának mindene megvan, sőt még ők korlátozzák a ritka foldfemek kivitelét, nem ugyanaz a playing field.
terelemel 2025. 04. 08. 08:05
Előzmény: #119531  todi

Mindenki tipplegeti mi az "igazi" szándéka Trumpnak. Aztán elő kell venni occam borotvajat. Szimplán vámot akar mert X be Y ki és X>Y.
Mondjuk azt felfoghatna hogy amivel fizetnek azt ők nyomtatjak, szóval én így el bírnám viselni ezt az állapotot. De talán ezt is sikerül lerolmbolni, azért ezt rohadtul nem egy igazságos világ volt.
todi 2025. 04. 08. 08:00
Előzmény: #119530  todi
Trump gázt akar eladni európának ez a lényeg. A vám csak egy ürügy volt.
todi 2025. 04. 08. 07:55
Trumpnak nem az eu vámokkal van baja hanem gázt akar eladni:
https://m.hvg.hu/gazdasag/20250408_donald-trump-europai-unio-vam-energia-import-export-ebx
Rray 2025. 04. 08. 07:51
Előzmény: #119521  Boole

Szia Boole,
Szuper, köszönjük... Akkor most megyünk fel 5400 környékére, és onnan újra lefordulunk a végső aljra...
Kérdés, hogy milyen gyorsan történik meg...
Rray
MrSomm 2025. 04. 08. 07:49
János te melyik kötvény spread-et figyeled ilyenkor? Nem lennék meglepve, ha még a héten lenne probléma a hirtelen yield emelkedésből. A "ICE BofA US High Yield Index Effective Yield" már 100 bp-ot emelkedett és  anagy részét az elmúlt napokban.
MrSomm 2025. 04. 08. 07:39
Nem tokolnek, mint az EU:
China is threatening to retaliate further against the U.S. if President Trump carries out his threat to raise the tariff on Chinese goods by an additional 50%.
A statement from the Ministry of Commerce on Tuesday said that if the U.S. escalates tariffs, “China will resolutely take countermeasures to safeguard its own rights and interests.” Previously, China announced a blanket 34% tariff on American goods, matching the level of Trump’s April 2 tariff on Chinese imports.“
The U.S. threat to escalate tariffs on China is a mistake on top of a mistake, which once again exposes the U.S.’s blackmail nature,” the commerce ministry statement said. “If the U.S. insists on its own way, China will fight to the end.”
MrSomm 2025. 04. 08. 07:35
Epp tegnap este akartam irni, hogy lehet a kotvenyeknel is van egy nagyobb kenyszeritett eladas. De a WSJ cikke szerint ez meg "csak" folyamatos menekules. 

Junk Bond Investors Close to Capitulating, Barclays Says 

High-yield credit markets are nearing capitulation under the onslaught of tariff turmoil, according to a measurement conducted by Barclays. The bank’s capitulation signal jumped 26 percentage points since the end of March to 83%, its highest level since October 2023 when Treasury yields spiked on inflation fears.

Barclays defines capitulation as a short and sharp selloff triggered when investors start unwinding positions to avoid further losses, pushing prices lower which begets further unwinding. The bank calculates the signal by observing a mix of realized volatility in junk-bond prices, implied volatility from put options on shares of high-yield ETFs, the percentage of companies with debt trading at distressed levels, the velocity of withdrawals from bond funds and other variables.

Based on the signal, junk bonds are on the verge of capitulating but have not yet buckled like stocks. The portion of the market trading at distressed prices has climbed past 8% for the first time since 2023.
Fsociety
Fsociety 2025. 04. 08. 07:25
Előzmény: #119521  Boole
Respect!
mereszZenesz 2025. 04. 07. 23:56
China says it will not bow to President Trump's new tariff threats.
szieszta 2025. 04. 07. 23:34
Előzmény: #119517  Moka_Brikka
Nem kell őt félteni, 10 dollárokkal játszadozik
MrSomm 2025. 04. 07. 22:38
Azon gondolkodom, hogy mi változott reggelhez képest, akkor még minden index nagy minuszban volt, estére pedig a NASDAQ pluszban zárt.
Nincs más magyarázat számomra, mint a hatalmas fel-le mozgás kiengedte a szereplőkben lévő feszültséget. Én mindenképpen úggy éltem meg, mint valami cunami sodort volna magával, mivel talán kicsit túl nagy is volt a short kitettségem. Nem működött rendesen az IB sem. Ha valamire jó volt, akkor figyelmeztetett, hogy bármikor bármi történhet és nem lehet a risk management-et félvállról venni. mindez annyira megviselt, mintha egy nagy vizsgán mentem volna át, elfáradtam. 
Gondolkodom ezen, mert a short pozíciókból több opció, 10,11 és 14 -ei lejárattal. Ha holnap fellélegeznek a piacok, akkor bizony sok elpárologhat a az utóbbi napokban összekapart plusszból. Viszont ami nem változott, az a tarifák gazdaságra gyakorolt hatása, a bizonytalanság a piaci szereplőkben... Így én személy szerint várom továbbra is a lejtmenetet, valószínüleg lassabban, mint az elmúlt napokban, de az irány marad.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek