A tudós csapat a pingvineket is megvámolta 10%-al (a Trump csapat szerintem földrajzból is bukásra állt az iskolában). Heard-sziget és McDonald-szigetek lakatlan csak ideiglenes kutatások zajlanak. A pingvinek biztos túl sok halat exportáltak az usákoknak.
Szerintem, 20-40% vamok idejen a kamat 1-2%-os csokkentese lepkefing hatast se jelent. Egyszeruen Trump egy nagysagrenddel nagyobb orrbavagast adott a vilaggazadasagnak annal, amit egy kamatcsokkentes jelent. . Nem lehet atterni mas penzre a kereskedelemben. Mert adossag van, es nagyreszt dollarban kell visszafizetni. Ha nem fizet, csodbe viszi a bank. Persze, a bankok tele lesznek nemfizeto, csodbe ment adosokkal A bank reszvenyeket azonnal eladni.
Valaki el tudná magyarázni, hogy a Trump milyen 39%os EU s vámokról beszél? Összekeveri az áfát a vámmal vagy mi, mert ilyen vámtételek szerintem nincsenek az EU ban
A kamatokkal kapcsoatban még mindig elképzelhetetlennek tartod, hogy recesszió-> FED kamat csökkentés -> bond kamat csökkenés fog lejátszódni? Ebben az esetben a dollár is gyengül fog. Ha nem kereskednek az USA-val, akkor majd más pénzben, Yen, Euro, Juan kereskednek egymással. A dollár meg marad a tartalékban...
A vilag orszagainak osszes adossaga 300 Trillio$, es ebbol 60% USD-ben van. Ha nem lehet exportalni az USA-ba a dollarert, mert lehetetlen lett? Akkor nem lesz Dollarja se orszagnak se cegnek. Oriasi dollar-hiany lep fel. Minden penz gyengul, de ezek kozott a dollar lesz a legerosebb penz. Senki ados nem tudja fenntartani sem a kamatfizetest, sem az esedekes torlesztest. . A varhato lepesek sorozata egeszen nyilvanvalo. Azonnal csokkenteni kell a termelest es a kiadasokat. Felmeondjak a megrendeleseket. Leallitani muszaj (eloszor "ideiglenesen") a gyarakat, es elbocsatani embereket. Osszeomlas a cegnel, csodhullam orszagosan. A bankok kimeletlenul csodbe viszik az adosokat. Cash is king. . Az ingatlanokra nem lesz vevo. A valsag melypontjan olcson lehet igen jo ingatlanokat venni. Nem lesz vevo reszvenyekre se, es kotvenyekre se. Tehat a kamatok mennek fel. A Gold ara elesen lefordul, mert mindenkinek cash kell a tuleleshez, nem nemesfem.
Trump and the band 1. Ő lehet a hős aki kihúzta Amerikát a válságból. Ráfog mindent Bidenre. 2. A crypto piac lehet a válságálló és profitálhat belőle elképzelhetetlen módon a Trump család. 3. Kínába jó nagyot belerúg az 54%-al 4. Az EU-ba szintén, ahol mindenki hülyének nézi. 5. Meg van győződve, hogy ezzel le tudja küzdeni a Fentanyl válságot. Amiben részben igaza van. Itt érdekes az összehasonlítás az ópium háború és a mostani Fentanyl válság között. 6. A FED-et így kényszeríti kamatcsökkentésre 7. Szerintem tényleg ennyire hülye
Egy Nissan Rouge 28,590$ USA-ban Egy Nissan Qashqai 34,290 Euro ~ 37,632 USD Németországban Ezek kezdő árak, a Rouge kb ugyanakkora. Kb 31.6%-al magasabb. Az egy főre jutó GDP USA - 66k USD, 44k USD. Szóval szerintem nagyon durva autó ár emelkedés elébe néz az USA...
Occam borotvája alapján Trump (akinek már a 80-as években is a vámok voltak a mániája) egyrészt tényleg ennyire fogalmatlan, másrészt úgy gondolja, hogy majd kilincselni fognak nála országok és vállalatok egyéni kedvezményekért, amiket majd jól le lehet fölözni neki és köreinek.
Az autogyartoknak engedni kell a profitbol, reszben vagy egeszben be kell nyelni a vamokat. Amikor egy otvar kisauto 8-10M Ft, ott mar nincs hova 25%-al emelni...
Én vettem XBIt. Szerintem ma is fogok még. Nem hiszem, hogy az innováció leállna Kennedy miatt és a hosszú kamatok is lefelé mozdultak el, ami az XBI fő drivere.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.