Tulajdonképpen a FED-nek fingja sincs, csak annyit lát, hogy visszatért az infláció...sztem ebből holnap lefordulás lesz...lényegében idén egyáltalán nem várható kamatcsökkentés az én olvasatomban...
DOW daytrade A varakozas szerinti ABCDE=iv haromszog formacio alakulasa egyelore sinen van, de ha a (B) pont ala esik, akkor mar wave(v) tart lefele. . https://imgur.com/a/j1Wk3Qw
NDX daytrade A mai nap is gap-down indult, es a gap-down szokasosan wave(iii) hullam eleje vagy kozepe. . https://imgur.com/a/GzQ8Y68 . tehat igy is lehet nezni a chart helyzeteet NDX-ben. Viszont SPYban egyelore maradhat a tegnapi "wave(v) elindult le" struktura: igy NDX mostantol egy gyorsabb esesre szamithat, mint SPY.
SMCI A marc.8 -an elert top, 1220 ota ket (1-2) lemeno hullampar van, de eddig maris fibo38=878 ala esett. Es ha a multheti melypont, 671 ala is beesik, akkor az mar -50% lenne. Akkor ez az eses mar wave(3) lehet, es nem lenne meglepo fibo62 vagy 78% meretu eses, es a target akar 220-350 sav. . https://imgur.com/a/ntPKptl , Ez 2 okbol addicionalis problemakat hoz. Egyreszt mert ha SMCI gyengebb a piaci varakozasnal, akkor atterjedhet NVDA AMD-re is, es mas szerver gyartokra is mint DELL, HPE. Minden, ami ezzel kapcsolatos, az egy ideig gyengebb lesz. A masik problema az, hogy esetleg az egesz AI temarol is kiderulhet, hogy sokaig megmarad a "nagy igeret" kategoriaban, de a hetkoznapi haladas evekig nem latszik.
Az amerikai magánfoglalkoztatás áprilisban a várakozásokat meghaladó
mértékben, 192 ezerrel bővült, jelezve, hogy a munkaerőpiac továbbra is
erős lendületet tart fenn a második negyedév kezdetén. Nehéz helyzetben a
Federal Reserve a szerdai nagy döntése előtt.
Akkor egy Bitcoin elemzés tőlem, mindenféle hókusz-pókusz nélkül. Mivel az altcoinok Solana-Cardano-Dogecoin stb nem akarják átvinni az áprilisi mélypontot fordulást várok a piacon Irány a 70 000usd. ....az elemzés akár 100% tévedést (még az irányt sem találom el nem hogy a mozgás mértékét) tartalmazhat....
Köszi. Ez korrekt volt. Nem akartam senkit piszkálni, csak néha az az érzésem, hogy van egy kedvelt szektor, amit más szemmel néztek mint a többit. De ha valakit megbántottam akkor elnézést érte, nem az volt a szándék.
RIG rendszeresen beirtam, hogy elfogult vagyok RIG-el. Most is nagy poziciom van benne, 120k db. Egyszeruen azert, mert benne voltam nagy pozicioval a 2001-2008 rallyban 147$ csucsra AZ Energia mufaj nagyon ciklikus, a ciklus jellemzoen 25-30 ev, es ebbol kb. 15-18 ev a lejtmenet. . A RIG es mas tengeri olajfurosoknak az a fo problemaja, hogy meg most, 80-90$ olajarnal sem akarnak-rtudnak invesztalni, meg mindig a merleguket reparaljak, es egy kis penzt juttatnak a befektetoiknek, de meg mindig igen gyenge/kicsi az olajtermelok invesztalasi hajlandosaga. .
Egy konkret pelda CVX: 2008-->2014 kozott 9-->19$/sh szintre ment fel az investment, nagyreszt olajkutatas es furasra. De 2014--->2021 kozott osszeomlott az invesztalasi hajlandosag, es 19-->4$/sh szintre lezuhant. 2021 volt a melypont, a ciklus melypontja. Es ugye az olajszerviz nem az olaj arbol kapja a bevetelt. Hanem az olajtermelok investment-jebol. Most CVX lassan fokozza az invesztalast, 4---> 6--> 8 es iden talan 9$/sh invesztalas lesz, de ez meeg mindig csak a 2008 evi szint, amikor eppen hatalmas tozsdei valsag volt. Most meg mindig csak a 16 evvel ezelotti szinten van az olajkutatas/furasi inveszticio. . Nem marad igy. Mar vilagmeretkeben energia hiany van. Arra szamitok, hogy CVX 2026-ra 18$ korul fog invesztalni, 2030-ra pedig 40$/sh korul lesz. Es hasonlo investment felfutas lesz minden mas olajosnal is. . RIG Q1 jelentese a vart modon javult a Q4-hez kepest. A kovetkezo 2 evben tovabb, nagyot fog javulni.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.