Csak igazolni tudom magyszerű állításait a nyugodt befektetéssel és a kapkodó kereskedéssel kapcsolatban. 9 éve vett részvényeim osztalékkal korrigálva sokkal többet hoztak évesítve, mint a nagyszerű trédjeim...Rip...
“ DXY már 102.40 céloz(1.61 fibo)… ott talán(!?) indul(hat) egy korrekció.” —— Éjszaka meg volt…s el is mozdult DXY, igaz ereszkedő trendvonal és ellenállás(kb102.95-103) messze.
a nagy bóóódogság és az őrült száguldás miatt kissé túlvettek ( lassan csak voltak) a fontosabb amcsi indexek (söpö , dj, nas100 ami éves csúcsot ért el a hónapban) , nem árt azonban elfelejteni, hogy a túladottságból kétféleképpen lehet kikeveredni 1. esés 2 . amiről elfelejtkeznek gyakran az oldalazás esetleg lassú lecsorgással, ami a túlvettséget (túladottságot) megszüntetheti …jelenleg a hangulatindexek nem mutatnak arra , hogy esniük kellene az indexeknek ….
FED utolsó idei ülése után majd lesz/lehet mozgás. Profit taking, ha már biztosan elmarad az emelés és/vagy ahogy írod a partvonalon állok is megmozdulhatnak. Májusra a recesszió is meg lehet. De ki tudja….(?) Nézzük a chartot Aztan kinek ingere szerint…
Amcsik ugyan ez… Csak ha nagyon nagy összeget cashben akarsz fizetni még a hatóságot is rad hívják. Kapitalizmus, hitel gazdaság pláne ha a strukturális munkanélküliség gyakorlatilag ismeretlen fogalom(makró szinten).
Én azt nem tudom megítélni, hogy mennyire fogy a befektetésre váró pénz, de nagyon sok helyen olvastam, hogy sokan ülnek a parton, várva a jobb lehetőséget. Mindenki látja a túlfújt lufit, de már két éve is az eldurranás előtt volt, mégis bírta és ki tudja, még meddig fogja bírni.
Az angliai ismerősöm is nagyon érdekesen gondolkodik, azt mondta, rábeszélték, hogy a tőzsdén fektesse be megtakarításait. A kezdeti sikerek után, most már elég nagy bukóban ül. Azt ajánlották neki, hogy nehogymár realizálja a veszteséget, így most nem meri kivenni a pénzét, hanem inkább hitelt vesz fel. Azt mondja, az egyik legjobb befektetése a lakásvásárlás volt, mert ha a bankban meglátják, hogy ingatlan tulajdonos, máris megugrik a hitelkeret. Tíz éve csak részletre vásárolnak, még a kirándulásukat is eltolva fizetik. Nem izgul emiatt, ez ott állítólag teljesen természetes, az összes ismerőse ezt csinálja. Ha az autóért egyben le akarja tenni a pénzt, biztosan rákérdeznek, hogy nyert-e a lottón, vagy örökölt-e. :-) Biztosan így lehet, mert láttam az angliai autófelújítók műsort, óriásit alkudnak, ha valaki leteszi a készpénzt.
A szignifikans top-ok idejen gyakori, hogy lelassul a piac, es egy lassu kuszo jellegu mozgasba megy at. Van nagy pozitiv varakozas, de nincs ra veteli ero penz, mert mar mindenki (Fundok, Hedge-fiuk, kisbefektetok, stb) az osszes penzevel plusz a marginnal mar bennt vannak long pozicioban. (A hitelkartya adossag is uj csucson van) , Es varjak, hogy menjen tovabb. Dehat nem nagyon jon hozza uj penz. Ilyenkor mintha megall az ido, folyamatosan kicsik a napi mozgasok. Az ovatosak latjak a fejfeletti ellenallast es bizonytalanok. En kivarasban vagyok, es egyelore a rizikosabbakat eladom. A hatterben meg ott van az a csunya chart, ami azt mutatja, hogy amikor elmulik a yield-gorbe invertalasa, akkor szinte 100%-ra biztos 1966 ota, hogy recesszio kovetkezik. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20231129v00xdc7nm.jpeg . A Yield gorbe most, es egy eve igy nezett ki. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20231129v00xfzvsa.jpeg
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.