A piac csapkod ide oda. 2-3 naponta paradigmavaltas van. Amikor buta iranyba megy akkor lehet keresni. Lassan jönnek a hurrikánok, kivancsi vagyok arra mit lep az olaj.
Egyet magyarázzatok meg nekem: olaj és olajosok a recessziós félelmek miatt estek tegnap...rendben van. Repülős cégeket, Teslát tegnap nem "súlytjotta félelem"? Vagy Norvégiában (BORR) nem lesz recesszió?
Már csak az a kérdés, hogy mit csinál a kínai tőzsde? Amerika medve, Európa medve, Russia hibernáló medve. Hova vigye az egyszerű polgár a zsetonját? A többiek azonnal egymás torkának esnek egy rendesebb recessziónál, bár ebben is Eu elől jár.
Bar igazad lenne, hogy " Innen indulhat egy jelentős volatilitással tarkított emelkedő szakasz" . Az a kilatas es kep, amit en sejtek, ennel 2 nagysagrenddel rosszabb. Azt gondolom, hogy 3-8 eves BEAR piac alakul most, es ebbol eddig az elso 6 honapot lattuk. Es maris van 4800--->3600 eses, szoval -25%. , Es meg csak az eses elso, ((A)) szakaszaban, annak is kb. a kozepe tajan jarunk. Szoval, az eddigiek alapjan, ha most 1-2-3fel hullam van meg, akkor az elso esesbol hatravan fel3-4-5 hullamsorozat. Es igen jo esellyel elerjuk az 50% esest. De akkor az meg csak az elso ev vege fele leszunk, es az csak az ((A)) hullam vege. Egy elvi abran szerintem, az eddigi struktura es esesi meret extrapolalasaval kb. erre szamithatunk. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20220617v01xsvn2n.jpeg . Nem okvetlen ez a forma es aranyok lesznek. Hanem valami mas, sokkal komplikaltabb. Itt van 2 pelda, mint lehetoseg, amiket itt jol ismerunk. Mondjuk, olyan jellegu mint az Olaj piac 2014-2020 osszeomlasa. Vagy mint egy klasszikus 5 subhullamos, mint a China es Russia tozsdek 2009-2022 viselkedese. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20220617v01xxhvme.jpeg
Azért érdekes lesz, ha ez a probléma egyszer robban és a tőzsdére is begyűrűzik.. https://www.vezess.hu/magazin/2021/10/29/igy-omolhat-ossze-a-teljes-autoipar/
A duma, hogy recessziós félelmek, a valóság pedig, hogy ilyen nyerő széria után, amit idén is csinált ideje volt a korrekciónak és kiszedtek pár stopot is valszeg...
Olajba nagy alapok nem tudnak befektetni mert esg meg ice ban 35től. Spekulativ tőke jár ki be ezért vannak havi szinten +- 20-30% swingek Ettől függetlenül az olaj nem nagyon latom hogy megy be 80 alá 1-2éves távon szal szerintem ezekbe swingekbe bele kell állni
>>> "Nagy forgalom 3 esetben van: trend kezdete, trendközép, trend vége" ----- ... Na ja, de nem mindegy, mit csinál közben az árfolyam... ha szépen ereszkedett volna lefelé, akkor nem gondolnám a mai napot egy trend végi közeli napnak. De elég szépén meg lett itt akasztva, és a nap végén sem volt már erő beverni. mint ahogy lassult az esés, az utóbbi napokban egyre növekvő forgalom mellett.... Ettől még hétfőn csinálhatnak egy nagy nyitórést, csak hogy a stoppokat kiverjék.. (Ha nem lesz kereskedés, akkor OTC-n) de ha azt betölti aznap, akkor tuti fordulás lesz. De majd meglátjuk.
Nagy forgalom 3 esetben van: trend kezdete, trendközép, trend vége. Na, most döntse el mindenki maga, hogy egy tisztán kirajzolódó 5 hullámos esésben hol járunk. A félév végéhez közeledve, azt hiszem érdemben az történt amit vártam év elején. Akkor ugye az volt a várakozásom, hogy nagy hullámveréssel idén 0 fog csinálni a piac. Ezt továbbra is tartom. Innen indulhat egy jelentős volatilitással tarkított emelkedő szakasz. Hogy mi fogja ezt okozni? 1.Ki fog derülni, hogy ugyan lassul a gazdaság, de nem lesz recesszió. 2. A bázishatás miatt az infláció mérséklődni fog az év végére az USA-ban, ez pedig enyhíti a nyomást a FED-en. Továbbra is tartom, hogy nincs krach hitelválság nélkül. Arra még várni kell, amíg az emelkedő hozamok alá nem aknázzák a gazdaságot.
Talan bator tett, de keddig megalmodok egy CPE 44-45 kozotti vetelt. Egy gyors visszapattra szamitanek 53,70 kornyekeig, ha az olaj nem ir at mindent addig… https://www.tradingview.com/x/uKQwOI9g/
Nem tudom, ezt egyesek nem nézik, meg a mai brutál forgalmat?! Persze ha visszahullana 3650 alá, lehet zárni kellene a longokat, az utolsó 10-15 perc a kritikus, akkorra szórják ki a maradék tűzijáték lőszert... de van egy olyan érzésem, ha alá is esne, egy kis stopvadászatra, jövőhéten akkor is felpattanna..
Bar tudnam :) Ket kedvenc papirom van most tradelni: XPEV es JKS. Azonban mindkettoben a donteseimet csakis technikai elkepzelesek alapjan hozom meg. Eppen ezert azt gondolom, hogy a 70 dollaros XPEV nem mostanaban lesz. 2020.novemberben az arfolyam nagyon eloreszaladt es ugy arazta Xpeng-et, mintha mar brutalis nyereseget termelne. Mikozben ez 2024 elott szinte biztosan nem fog megtortenni. Arrol nem beszelve, hogy addig meg annyi minden tortenhet az EV piacon. Kerdesedre a valaszom a 70 dollar szerintem csak akkor fog ujra eljonni, ha annak fundamentalis alapja lesz. Csak, hogy viszonyitani tudj: kb 60 usd arfolyam mellett a market capje meghaladna a Ford-ot. Ez pedig azert eleg meredek, nemde?! . A kocsijaik egyebkent szerintem jok lesznek. Aki EV temaban otthonosan mozog, annak biztos nem ismeretlen Bjorn Nyland (Teslabjorn) neve. Tesztelte az Xpeng P7-et es a G3 modelleket, es nagyon jo velemennyel volt roluk. Minden eselyuk megvan arra, hogy “Teslakiller” legyen a ceg, de ahhoz termelesben meg oriasi a lemaradasuk. Tesla kb 8szor annyi autot ad el es ezt meg tudja fokozni. Xpeng ettol rettentoen messze van meg. Es akkor nyeresegrol meg tenyleg nem is beszeltunk…
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.