Oriasi a divergencia. Igen regen lehetett olyant latni, amikor DOW +1% es NDX -1%. Nagyon meg lennek lepve, ha a mai nap nem Hindenburg Omen lenne a zarasban. Elkezdtem eladni.
Amerika fegyveres háborút vív Oroszország ellen, s gazdasági világháborút Európa és főleg Kína ellen. Ennek tükrében érdemes nézni a tényeket és ennek tükrében kell a téteket feltenni az elkövetkezendő évekre.
"hacsak Kína nem ítéli el Oroszország ukrajnai lépéseit" Na én kb most dobnám mindent. Mert előbb fog OV Gyurcsányra szavazni,mint Kína ruszkikat elítélni
Tavalyi covidos év eredményével számolva. Jó hogy egyáltalán pluszos lett az év. Disney stabilan tud hozni 10+ de inkább 15+ milliárd dollár nyereséget évente. Azzal számolva 15-20as P/E.
BABA Tekintettel a globális szankciókra vonatkozó nyilvánvaló figyelmeztetésekre, ha Kína segítene Oroszországnak, kételkedünk abban, hogy az előbbi ténylegesen kockáztatná a COVID-19 világjárvány által 2020 -ban és mostanság sújtott, amúgy is lemaradó gazdasági növekedését . A Kínához kötődő részvényeket azonban továbbra is „büntetik” a bizonytalanság miatt, tekintettel Kína és Oroszország „ korlátlan ” partnerségére. Ennek eredményeként nem számítunk a BABA-val kapcsolatos piaci hangulat javulására, hacsak Kína nem ítéli el Oroszország ukrajnai lépéseit egy olyan napon, amikor a nap nyugatról kel fel.
MOS eléggé túlfeszült. Még 82-83-ig felmehet, de utána szűkebb stoppal védeném a nyerőt. CF is hasonló, de az mintha jobb kondiban lenne. Most éppen felszúrt a hosszútávú felső trendvonal fölé. Ha ki is tör, akkor 140 fölé emelkedhet.
Még egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. FTSE-re is ugyanez igaz szerinted? Egymásra tettem a két chart-ot és nagyon hasonlóak (mindkettő commodity részvényekből áll). Köszönöm szépen.
Jenki műtrágyacégeknél (CF, MOS) a mostani kis korrekció jö beszálló lehet, vagy már be volt árazva a világvége (hogy keletről elfelejthetjük a műtrágyát)?
Beírod a kereskedési felületen, hogy tesla short, van etf rá. Btw ha erre rá kell kérdezz, lehet érdemes még ezt-azt átnézni, mielőtt shortba beülsz. Tsla shorttal nagyon sokan nagyon sokat buktak már, szerintem mélyvíz erősen, de lelked rajta ;)
Fejtsd már ki légyszi ezt bővebben! Media& Entertainment üzletág a DIS bevételeinek kb 40%-a, úgyhogy azért annyira nem más kategória szerintem. De tényleg érdekel, hogy szerinted mivel magyarázható a 70+ P/E. Egy negyedév alatt előfizet Indiában mindenki?
Igen jól tudod. A kivezetési aggodalmak miatt sokan átmentek HKD-ba. A BABA-nál ha jól emlékszem 5%-os növekedés volt HKD javára. JD.com-nál ez 33%-os áthelyezés volt.
BABA továbbra is gyenge. Van rá esély, hogy 77-ig lenéz. Ha új aljra esne, akkor 60 lehet a következő reális célár, szerintem. Netflix jelenleg elég erős támaszon időzik. Ha tovább esik, akkor kb 120-ig lenézhet. Ezt követően a fordulat több hónapig/évig eltarthat.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.