Bár a kamatemelés 0,5-1 év alatt szokott beérni, nálunk (Győr) már kezd tetőzni a piac. Eddig parabolikus volt az emelkedés, az utóbbi 1-2 hónapban már ezt nem látom a hirdetésekben. Fagyis gyűjtögetheti a zsét...
Köszönjük az elemzést. Ha kiegeszithetem, akkor annyit tennek hozta, hogy azt is nezni kell, hogy ezen társaságok milyen aranytartalekon ülnek. Ez is szempont, mert sok régi jól tejelő aranybanya kimerüloben van, es mint az olajnal nem nagyon van uj jelenlegi technológiával hozzáférhető bánya. En a KGCt pont az akvizicioja miatt sulyoztam felul, a barrick kárára. Reménykedünk. Tovabba szamomra a Polyus is nagyon ígéretes , (véleményed?)bar a politikai kockazat, nem elhanyagolgato, ha arany ujra sexy lesz, akkor Putyin atyuska az orosz állam es nép javára rekvirálhatja! :)). A WGC egyik elemzeseben olvastam regebben vagy 6 éve a 1 geológiai tanulmanyt,banya társaságok bevonasaval 700 jelenlegi es jövőbeni lehetséges lelőhelyre vonatkozan. Meg volt egy izraeli elemzés is a neten jo hosszú volt, de azt se találom, pedig linkeltem volna:)
Törölt felhasználó2021. 12. 30. 16:25
Ezek a magyar kamatemelések szépek. A 30 éves bond hozam a nyári mélypont dupláján, az éves annak a 10x-esén forog. A BUBOR fixingek év eleje óta 5-7x-eződtek. Erre a forint ugyanúgy 370 mint eddig. Az ingatlanpiacon most már mindenki láthatja a buborékot. Hozamok 2014-2015-ös szinteken, az árak meg...
Most azt gondolom, hogy dollár átmenetileg gyengülni fog. Párhuzamosan EEM és anyag szektor emelkedhet. WTI bullosabb mint NG, de gáz hirtelen nagyot ugorhat. SWN kitörést már 3 héttel ezelőtt vártam, talán most jött el az ideje. Rövid távon BABA eső hullám már nagyon túlfeszült (megnyúlt), felpattanás jöhet év elején. Viszont továbbra is sanszos a 80-as célár elérése.
Erre majd visszaterek, mert valoban van par elmozdulas az utolso Olajos fundas elemzesek ota. Es Januarban, a nagy Fundok portfolio atrendezesek idejen, erdemes latni, mit gondolhatnak a nagy fiuk az olajos palyan.
EQX extremen volatilis, es ha nem asom bele magam nagyon, akkor konnyu melle nyulni. Boole teljesen otthon van benne, atlatja a rengeteg tenyezot. PL. Brazil helyzet is benne van a pakliban. . Amugy, nekem is van par olyen cegem, amik latvanyosan levertek, es nagy felpattanast varok. Szivesen ide irom, mindegyik daytrade-re valo, es kell kapni jol. De nem merem ajanlani oket, viszont jo daytrader szinten, nagyot lehet szakitani veluk, a kovetkezo 30 napban. ilyen pl. IP (Intl. Paper) OI (Oi glass) TWTR (twitter), viszont pl. itt inkabb shortolni valo a lithiumos ALB. Es bar par napja ajalnottam daytrade-re Teslat, itt mar shortolnam inkkabb. Kivancsi vagyok, Burry vajon koveti-e meg?
2.3)Agnico Eagle, AEM Eppen akviral, es a nagyok koze fog emelkedni. Megveszi Kirkland Lake banyat 10.5Mrd$. De reszveny cserevel, es igy nagyjabol megduplazodik. Eddigi kozepes 1.7m--->3,4m Uncia termeles duplazodik. Igy aztan a tavalyi 1.9$/sh profit is varhatoan duplazodik 3.6$/sh szintre. Ugyanilyen 1800$ aranynal. . Nekem tetszik az akvizicio. A banyak mind Amerika foldjen vannak, biztosabb helyeken. Lett 48m uncia arany tartaleka a foldben, es a banyaszati koltsegek talan a legalacsonyabbak. A margin 20%korul van, adossaga csak 1.5mrd ami a legjobb helyzet (4Mrd arbevetelhez kepest) Penzugyileg A kat. Osztalek 3%. PE=15. , Szerintem talan a legjobb kilatasu banyasz, 3-4 ev alatt duplazhat a mostani 51$ arfolyamhoz kepest. A chart remesen csapkod, most is lennt van az arfolyama. De ranezesre kozel kesz a korrekcioja. , http://keptarhely.eu/view.php?file=20211230v01x28by1.jpeg . 2.4)Kinross, KGC es Yamana, AUY kozepes minosegu es kilatasu most. De ha a Gold price megindul, akkor mas az abra. Akkor az amugy mostanra jogosan levert KGC (mert csinalt egy nem szerencses akviziciot, ettol felezodott az arfolyama) es AUY is nagyot mehet. De addig nem erdemes belevenni.
Szia Pomperj! Korábban volt szó arról hogy Bp plc és RDSA nem a legjobb vétel olajos témában. Ennek ellenére van rá esély hogy egy éven belül 30-40%-ot menjenek? Január végére, technikailag mindkét cégnek meg kellene indulnia valamerre. Bp-nél jött egy hír a héten"Aker BP Jumps 6% on $14 Billion Deal to Acquire Lundin Energy's Oil & Gas Business". Köszi!
1) Szerintem 2 evnyi megelhetesre valo fizikai aranyat erdemes tartani. Annal nagyobb katasztrofara nem erdemes keszulni...akkor el kell menekulni onnan. , A csaladi szefbe be kell tenni 10-20 db, 50-100gr meretu, eredeti csomagalasu es feliratu kis lapokat. Aztan majd az unokaink megoroklik. Nem kell eladni soha, csak amikor mar a penz sem segit. . 2.1. Barrick Gold, GOLD A legnagyobb banyasz, 4.7m uncia. Az utolso 4 jelentesben a prifit 35 29 29 26 cent, ugyhogy iden EPS=1.10/sh lehet. Adossag 5.1Mrd. Penzugyileg A kategoria. A profit margin 16%, iden a profit 1.9 Mrd korul lesz. 1.78Mrd reszveny van. , Ez most PE=17.5, Book 14$, arfolyama 18$. Osztalek 9 cent/negyed evente, az kb. 2%. A Rez termeles visszaesett Q3ben, jovore remelheto hogy 120-150m pound osszejon ujra.Rez jol fizet. Az 1800$ Gold atlag arak mellett Barrick egy fair, kozepes valasztas, diverzifikalasnak jo, de nincs nagy potencial benne a tobbihez kepest. . 2.2Anglogold, AU A harmadik banyasz, 17 banya 9 orszagban, de 60% Delafrika (ami hatranyos), 3.1m Uncia termeles. Az utolso 3 felev profitja (csak felevente jelent) 92 147 84 cent, iden EPS=1.70$/sh varhato. Arfolyama 20, PE=11, Book=10$, osztalek 1.2%, margin 18%, profit 700m$ varhato. Adossag 1.9Mrd Penzugyileg B kategoria, es delAfrika miatt az adoban (40%) sokkal tobbet fizet mint mas banyaszok. A koltsegei az inflacio miatt, akarcsak a tobbi banyasznal, emelkednek. . Anglogond nem vesz banyakat, inkabb kutat es feljleszti a meglevoket, iden tobb penzt beruhazott mint tavaly. A management ugyan optimista, de a termeles vissza esese varhato 2.6m Unciara, ezert is esik a profit vissza 2.39--->1.70 iden. De a mostani arak mellett is 2 ev alatt visszamehet a profit, es akkor ujra 30$ arfolyamra lehet szamitani. A nagy banyaszok kozott talan a legjobb kilatasu. . Folyt. kov. A kisebb banyasszok.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.