Ja. A lósz.r is egy finom eledel, hisz 100 milliárd légy nem tévedhet!! :) Igaz? Na kb. pont ilyen "mindig a piacnak van igaza" mantra. Mert így ez viszont megint hülyeség szajkózása.
Ez így teljesen korrekt. A srác az iránt érdeklődött miért nem megy a gázcége semerre a jó jelentésre, csak nem sikerült ilyen kompaktan megfogalmazni :)
Korrekt. Így. Azt hittem én például, hogy te is jössz ez így természetes, és normális mantraval. Mindig eszembe jut egy sztár hedge fund vezér, 40 év tapasztalattal, aki egyszer lenyilatkozta, hogy ha pár éve ezt vizionalta volna, egy nemzetközi konferencián ami most van, és lett. Akkor valószínű, hogy beszéde után kényszer zubbonyban kísérik a repulojehez. Alkalmazkodunk termeszetesen, de a hoborges azért jól esik:). Majd ha fordul a kocka a másik oldal nem hoborogni fog, hanem sirni.
Egyrészt: a fundamentális értéket hosszú távon közelíti a piac, rövid távú ingadozások mindig vannak, kisebbek-nagyobbak egyaránt Másrészt: a piac (=emberek) sokszor nem racionális, mindenfajta emocionális túlzás is megjelenik az árfolyamokban, az emberek szeretnek hinni vmiben, és sokszor ez addig működik, amíg vmilyen távoli nagy ígéret van, és nincsenek konkrét pénzáramok amikkel lehetne számolni Harmadrészt: a jegybankok likviditás bővítései-szűkítései erősen befolyásolhatják a piacot Aki a fentieket nem tudja alázattal elfogadni, az jobb, ha más foglalatosságot keres magának, tekintve hogy változtatni a fentebbi dolgokon nem lehet. Hőbörgéssel még soha senki nem ment semmire.
Köszönöm a tanácsot. Írtam hogy látom a technikai képet-t, nem hisztizek. Egy fundásan stabil, erős cégről van szó, kiemelkedő időszakkal, továbbra is jó kilátásokkal. 15-45 usd sávban volt 10 évet, és most is pont ebben a sávban van. Ennyit akartam, aki érti érti, aki nem nem.
Ha neked 2020 március vége és április eleje a bázis, akkor nagyon ügyes vagy. Én balfacan módon akkor WC papírt meg konzervet vettem és vixet, és 100%cashbe ültem. Akkora volt a pánik, mintha most bejelentenenek egy gyorsan terjedő zombi vírust,pestissel kombinalva.
TX a Covid előtt 20 dolláron volt, utána az esésben 8,5 alá is benézett. Előző hónapokban 56 dollár felett járt az árfolyam, most visszakorrigált 40-re, ami még mindig majdnem 5x-t jelent a korona mélyponthoz képest. Jó ez a fórum, csak kicsit sok a hiszti.. Kevesebb duzzogást, több gondolkodást!
Nézd meg művelt a TX tegnap egy marhajó jelentésre és hogy volt némi józan ész és realitás a conference call-ban és ki merték ejteni a "kockázatok" szót, nem csak mézmáz meg kamuzás. Persze dupla csúcs meg technikai kép stb.. de egy 3 p/e mutatójú cégről van szó amelyik termelt egy vagonnyi casht. A Lucid autó ami majd lehet nemsokára elad pár autót is és árbevétele is lesz talán, többet ér mint a Bidu. Hagyjuk is...
Engedd el! Nincsenek racionális logikus válaszok. Racionalitást, már 2018 ban elastak, jó mélyre a föld alá. Meg kell kérni Muskot, jó pénzért, hogy írja ki a Twitter re, hogy, Swn és a sok marha majd megveszi, mert azt hiszi, hogy coin 5 rol 50 re fog felugrani 2 nap alatt. :). Semmi más nem szamit. Csak a marketing és a trendyseg. Számok, tények senkit se érdekelnek már jó ideje. Hidd el. És te meg mindig számokkal jössz??:) (irónia)
Sziasztok! Az SWN gázcégem tegnap jelentett melyben az EPS 0,24 volt a bevétel pedig brutális 1,6 milliárd. mégis a részvény árfolyama csak 5 dolláron áldogál miközben a földgáz ára már háromszorozódott és 5,7 dollárom áll. Tudna valaki erre választ/ elemzést adni, hogy miért tatunk itt? Előre is nagyon köszönöm
Remélem csak viccelsz. Az egész jegybanki operációnak semmi- de semmi más célja nincs és nem is volt, mint a tőke érdekében agresszív jövedelmek átcsoportosítása. (magyarán az assett bubble nem mellékterméke a jegybanki intervencióknak, hanem elsődleges célfüggvénye). Nyilván egy esetleges esés esetén, majd hirtelen feltűnik nekik, hogy a GDP növekedés elmarad a várakozástól.
RIG, BORR PBR EQNR tema. Elolvastam RIG Earnings Call-t. Nehany erdekesebb gondolat. 1)CEO Thigpen most is optimista. A kulonbseg az, hogy nem altalaban, hanem regionkent elemezte a helyzetet, mert eros eltereseket lat. A legjobb a Norveg, Gulf es DelAmerika piac, gyengebb Afrika es Azsia. . Az alap varakozasa az, hogy a mai helyezetben a vilag furo flottajanak kihasznaltsaga es napidija emelkedik, mar 80-85% resze dolgozik. A cold-stacked flottakbol egy hajo ujra uzembe allitasahoz 50-100m$ egyszeri beruhazas kell, azokat most meeg nem fizetik meg. De amint a 90% fole emelkedik, eleri az inflexios pontot, elkezdodik az arverseny a maradekert. Mert utana mar csak sokkal dragabban lehet furo hajohoz jutni, vagy atcsabitani. Es akkor mindnek megemelkedik a napidija. . 2)Norveg piac. Az ottani flotta joreszt dolgozik, leszerzodve 2022 vegeig, 300k dayrate. Tavaly ota ado kevezmenyt kapnak a kitermelok, es erdekukben all furast kezdeni es termelest novelni. Most RIG flottaja 90%ban dolgozik, es jovore elerheti a 100%-ot. Mar most verseny van a Norveg es Brit mezok kozottt, lefoglalni a jobb furohajokat. Arra szamit, hogy a brit mezokre atcsabitanak ujabb hajokat jobb arakkal. Szerintem ez kimondottan pozitiv BORR es a norveg Equinor EQNR kilatasaira. . 2)Gulf od Mexico megelenkuloben van. A ket ujonnan epitett orias hajojuk ott kezd majd dolgozni. A szerzodeseket hosszabbitjak a megrendelok, 335k dayrate. Mexico is tobb furast tervez. . 3)Brazil az olajtermeleset megdupkazni akarja, tehat ketszer ennyi furas kell. PBR 10 evnyi munkara szerzodott, es jonnek mas olaj oriasok is ide, ezeket a mezoket furni. Ha igy van, PBR hosszu tavra is igen jo pozicio lesz, akkor is ha most a Brazil gazdasag pocsek allapotban van, es zurosek a kiltasok. . 4)A Nyugat- AFrikai munkak es tervek a Covid alatt osszeomlottak, a szerzodeseket felmondtak, a furasok lealltak. Most ujra van nyomas, hogy a kormanyok inditsanak ujra projekteket, mert esik olaj termelesuk es a bevetel nagyon kell. Itt eles felfutas is lehet, de egyelore mindenki ovatos. , 5)Thigpen " To summarize, we believe that the industry recovery is solidly underway. We are encouraged by the sustained improvement in the macro environment as it affects our industry, specifically, off shore drilling. " Szerintem Q4ben meg nem lehet szamitani eles pozitiv fordulatra. 2023tol egesz mas lesz a helyzet.
Namost azt is odairták, hogy milyen esetben térnek el a meghirdetett pályától. A tőzsdei esés nem volt benne. Ha reálgazdaság elkezd megfeküdni bármilyen okból, vagy stressz alakul ki a bankrendszerben, akkor igen, de csak azért, mert pl esik a Tesla vagy a BTC, még nem fogják újra pörgetni a kötvényvásárlást.
A meghirdetett pálya az, hogy havi 15 mrdal lesz kevesebb a kötvényvásárlás, tehát kb jövő nyártól nem lesz több kötvényvásárlás. Beginning later this month, the Committee will increase its holdings of Treasury securities by at least $70 billion per month and of agency mortgage‑backed securities by at least $35 billion per month. Beginning in December, the Committee will increase its holdings of Treasury securities by at least $60 billion per month and of agency mortgage-backed securities by at least $30 billion per month. The Committee judges that similar reductions in the pace of net asset purchases will likely be appropriate each month, but it is prepared to adjust the pace of purchases if warranted by changes in the economic outlook.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.