Topiknyitó: poreci 2017. 08. 29. 10:16

4IG részvény  

Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Getup
Getup 2026. 06. 09. 10:53
Jol josoltam 11re meg jott Rémusz bácsi az öntő mester ő mindig ilyen későn kelő😅😅
Getup
Getup 2026. 06. 09. 10:12
Előzmény: #86798  Zoli4444
Soha nem gondoltam volna hogy a főellenseg ML es opus is sokkal többet fog tudni ennél...lassan ennél mar minden többet megy mondjuk..
Zoli4444 2026. 06. 09. 10:07
Előzmény: #86796  Getup
Nagyon gáz mi lett belőle 
Zoli4444 2026. 06. 09. 10:06
Mintha egy hülyegyereket oda ultetnél egy robot hoz azt jatsz vele kisfiam 🤣.Mindennap más ákom bákomot játszunk 
Getup
Getup 2026. 06. 09. 10:05
Előzmény: #86795  Zoli4444
Hát sajna a felé tart..kiváncsi vagyok mikor jön az öntes max 11felé meg szokott jönni...
Zoli4444 2026. 06. 09. 10:03
Édes istenem mekkora egy bohòckodas megy itt kereskedés néven 🤡.Tényleg már mar amixa vagy epduferr vagy bármelyik kisstilű speka szarhoz lehet hasonlítani 
--siemens-- 2026. 06. 09. 09:40
Előzmény: #86786  rice2
Még szerencse, hogy Te nem szoktál.......
--
Negatív eredménytartalék!
feel
feel 2026. 06. 09. 09:35
Előzmény: #86788  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Tescos parizsit darabold😀te AVH-s elvtars.
bumm 2026. 06. 09. 09:35
Előzmény: #86791  Spiller
Ez a topic jobb mint egy kabaré! Mindenkinek mondom jöjjenek ide szórakozni. A bróker azt mondta a shortosok kivonultak innen, de úgy tűnik vannak azért egy páran. 
Spiller 2026. 06. 09. 09:21
Előzmény: #86785  bronz
:) szegeny bronzi. Mondtam ne vedd komolyan magad. Latod mi lett boled.
hun4ever 2026. 06. 09. 09:02
de boldog ember lehetsz
bumm 2026. 06. 09. 08:58
Kösz, hogy beírtad. Görcsöt kaptam a röhögéstől, jól indul a nap. Holnap reggel is várjuk a fosmenésed. 
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 2026. 06. 09. 08:35
Előzmény: #86787  stoky
J1G-nek felajanlani a buntetlen elvonulast a 2016-os ellenorzott vagyonaval, cserebe a ceget allamositjak (J1G es tarsai pakkjait nyilvan, nem a rheinmetallt es rizsa2 1000 db reszvenyet) es utana feldarabolni, eladni a nem allami reszeket, visszaszerezni az AH es egyeb allamtol rabolt cegeket, telko mehet a piacra, a maradekot kiszervezni kft-kbe vagy nyrt-kbe. 
rice2 2026. 06. 09. 08:22
Előzmény: #86783  keeper

Sok ökörséget összehordtál.
1, Ha a 2Connectet (vezetékes internet, Tv, esetleg vezetékes teló) másik cég is használja azzal csak növekedik az értéke, mert többen használják és nem ingyen használja a Yettel.
Ha 1 cég hálózatát többen használják, többet forgalmaz és nagyobb bevétele lesz és növekedik az értéke.
.
2,"Leépítik a saját hálózatukat" Amikor megvették a Vodafont, a hálózatot nem vették meg, mert ki volt szervezve. Az egész EUban a Vodafon külön kiszervezte az adótornyokat. A 4IG nagyon komoly milliárdokat fizet a tornyokat üzemeltető cégnek. 
.
3, Mivel átmennek a Yettel hálózatára, ahol viszont tulajdonosok is lesznek, tehát saját hálózatuk is lesz.
Ha így nézzük akkor nem leépítenek, ahogy te írtad, hanem pont fordítva növekednek is :D
Mobilforgalom amin forgalmaznak, Arab, cseh és magyar cég kezében lesz.
.
Yettelben nem 27% tulajdona volt a 4IGnek, hanem 25%. Ez visszakerült az államhoz. AH hálózat is visszakerült az államhoz. Pont ezért lett tavaly 118milliárdos nyeresége a telekommunikációnak, mert jól vonták össze a cégeket. A következő 2-3 évben még komoly spórolási lehetőségek vannak a cégben.
Ha majd a Yettel tornyait használják, újra sok milliárdokat fognak megtakarítani, mert jelenleg sokat kifizetnek idegen szolgáltatónak. Most ezzel az üzlettel, őket szívatták meg.
.
Csak azért írtam ide, mert többször idéztél az írásomból és kiforgattad.
"Jah olyan hülyeségeket írsz rice, hogy az már siralmas"
Hát amit te írtál az már tényleg siralmas, mert először tájékozódni kéne, nem hamis tényeket átferdíteni és
"hülyeségeket írni" :D
bronz 2026. 06. 09. 05:24
Előzmény: #86784  Spiller
Jó a Tisza rettegő topicod, mint egy klasszik M1 nyugdíjas, úgy rettegsz hónapok óta Ibiza Nudli zajec Spiller. :D
Spiller 2026. 06. 09. 00:36
Az megvan? J.gellert 2006ban az scd hildinggal akart a balatonon 100mrdos beruhazast grundolni..sok sok banki hitellel. Jo kapcsolatok gyurcsannyal es meggyesivel akinek veletlenul ekkor befigyelt egy nagy vizparti villas ingatlan. Igaz véletlenül  epp megszuletett egy törvény a vizparti ingatlanok beepithetosegi szazalekanak  jelentos emelesere. Jott 2008 ami nem tett jot a projektnek. Miert erdekes? Mert eddig NERezes volt 4ig kapcsan es kozben szeles spektrumu kapcsolatok sejlenek fel.
keeper 2026. 06. 08. 17:59

"Majd ha megtörténik a 2 cég közt a részvénycsere és átáll a cég 2028tól a Yetel mobilszolgáltatására sok milliárd nyerők jönnek éves szinten. A 4IG szerint 1milliárd EUR értékű megtakarítás fog jelentkezni."
.
Anyu! Spóroltam 200.000 forintot azzal, hogy nem ettem egy évig, de már csak 25 kiló vagyok....
-
Szerintem k@va gáz, hogy azzal próbálnak pénzt szerezni, hogy leépítik a saját hálózatukat, amit állami segítséggel vettek meg, mert annyira kellett nekik az önálló nemzeti (pl. a mobilos) kompetencia és utána még dicsekszenek is vele. A 4iG csak leépít. Montenegróban is a Motorola csinálja a zöldmezős beruházást. Pár embert átverhetnek ezzel a csiribícsiribával az biztos, de engem nem. Na ezt kérdezd meg majd legközelebb a  Fekete Pétertől, hogy ez miért jó a magyar embereknek, ha minden mobilforgalom Magyarországon az arabok kezében és rajtik keresztül a cseh befektetőknél (PPF group) lévő telkó szolgáltatón megy keresztül és mi a banátért adták el anno(2-3 évvel ezelőtt) a yettelben lévő 27%-os részesedésüket (antenna hungária) amikor utána visszavették. Nekem úgy tűnik, hogy most egy nagy szelete a 2connectnek és az egész mobilhálózat (a T-n kívül) bekerült a PPF group alá... Itt aztán lehetne találni huncutságokat, ha valaki komolyabbban megvizsgálná az tuti.
keeper 2026. 06. 08. 17:46
Előzmény: #86776  Zoli4444
Szvsz már nem hiszek benne, hogy bármilyen pozitív hatása lenne, még próbálják kelteni a hangulatot az AI-s Axiom space-es baromságokkal, meg hogy mennyi Humarst fogunk gyártani, de valódi erő most csak és kizárólag a telkó ágazatában van, ott is látszik, hogy milyen kétségbeesetten próbálják megtartani és bevonzani az ügyfeleket. A TV alapvetően konyec OTT/streaming szolgáltató fele annyiba kerül és még plusz funkciókat is kapni hozzá, marad a telefon és a net, de az is már ki van maxolva (ugye most állami flottás átvariálások pl. máv tekintetében sokat löknek rajta), max 1-2 %-os változás lehet az előfizetői körben +/- , az optikai internet technológiájában semmilyen fejlesztést nem végeztek csak a meglévőt toldozzák, az átvett elavult UPC-s koaxosról meg egy hang nincs (szvsz ezt akarják majd kiváltani a yettel 2connect üzlettel, hogy nem építenek oda optikát helyette, mert drága és sok idő, hanem majd a yettel mobilnetje a 2connect gerinchálózatán keresztül fog netcsomagot ajánlani ezeken a helyeken és ebből a 4iG is profitál, aztán felszámolják a UPC elavult koaxos hálózatát, így üzemeltetési költséget tudnak csökkenteni, figyeld meg, hogy ez lesz, ehhez még hozzá fog jönni, hogy a saját voda tornyokat is felszámolják 2028-ra és átmennek a yettelére, ahogy a korábbi cikkben is írták, így azt az infrát is felszámolhatják, kérdésem, hogy akkor minek vették meg, mert az erre elköltött (köz)pénz lényegében elpárolgott így.. Felszámolni a konkurenciát azt olcsóbban is lehetett volna). Narancs idején biztos sokkal nagyobb szeletet is kaphattak volna a safe-ből is, most ha kapnak is az klasszisokkal kisebb lesz és ott is rengeteget kell várni mire egyáltalán mérhető lesz a hatása a gyárépítéseknek, ha lesz gyárépítés. Mellesleg a rábás gyártósorokról még mindig várjuk a képeket, videókat március elejéről (tudod, az átadó ami Győrből át lett helyezve Budapestre a végén, mert állítólag nem fértek el a meghívottak), az is szépen el lett sunyítva, de ott is már ezrével gyártják a teherautót papíron.
https://youtu.be/FQC-OTmr6j4
https://vedelmiiparblog.hu/blog/a-raba-a-kozep-europai-regio-vedelmi-jarmuipari-gyartokozpontjava-valik/
Önálló magyar teherautó gyártás a kutyafülét. Az nem önállóság, hogy mi adjuk a felfüggesztést ők meg hozzák a többit...
.
Na lehet tesztelni, zászlózni, támaszozni, meg mittomén, de alapvetően az árfolyam irányát hosszútávon a közkéz mértéke és a cég fundája fogja meghatározni, főleg ha baj van és elmúlik a pár napos hurráoptimizmus. A speka felrántásokkal egy-egy hírre és akik hitből teszik bele nem érdemes foglalkozni 10-11 hónap után már mindeki számára világos, hogy miről van itt szó sajnos.
keeper 2026. 06. 08. 17:40
rice2 ma, 14:56 #95820
https://www.hwsw.hu/hirek/70661/yettel-vezetekes-infrabet.hu
Azért majd ez is hozhat 1 kis + bevételt.
Ezzel is csak erősödik a cég.
-
Jah olyan hülyeségeket írsz rice, hogy az már siralmas, de azért utoljára elmondom, hogy ahol elérhető lesz a vezetékes szolgáltatása a yettelnek, ott már elérhető a one vezetékes hálózat.... remélem érted, ha nem akkor nem baj. Ennyi erővel nyogodtan mondhatták volna azt is, hogy akinek van yetteles teló előfizetése és elérhető az adott helyen a one vezetékes szolgáltatása is, akkor kap rá kedvezményt, de most csináltak egy csavart, hogy a yettel csomagba szervezhesse a vackát és majd kreál köré egy szép nagy marketinget.

Topik gazda

poreci
3 3 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek