Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Azért nem kell túlozni, 50 millió dollárról van szó, a 4iG ennek a dupláját adta annak a kamu amerikai űripari cégnek az axiomnak, hogy ne menjenek csődbe....amúgy a tőzsde a lehető legkockázatosabb befektetési típus, szóval ne lepődjenek meg az arabok se, ha valami nem úgy lesz, ahogy azt Jászai felvázolta nekik...ha meg kötik az ebet a karóhoz és minden kötél szakad, akkor meg kikompenzálják őket valamelyik Zrt-ből részesedéssel, már úgyis szinte minden cégnek a felét eladták a külföldieknek, szóval nem ezen fog múlni...
Honvédelmi és Rendvédelmi Bizottság A védelmi ipari vállalatoknak az eredeti formájukban vissza kell kerülniük az államhoz.A védelmi ipar privatizációja kapcsán mindent meg fog tenni Ruszin-Szendi, hogy úgy kerüljön vissza az államhoz a tulajdon, ahogy az anno megköttetett. (Nem hangzik el a 4iG neve, de erre utal.) A lehető legtranszparensebben akar működni, a társadalom aktív tájékoztatásával.
Csak kérdezem ugyanez a törököknél nem aggályos? A NATO-n belüli szerepüket gondolom nem kell hangsúlyozni...Törökország védelmi ipara az elmúlt két évtizedben jelentős fejlődésen ment keresztül, importőrből meghatározó exportőrré és technológiai partnerré válva. A török hadiipar szorosan együttműködik az állami szereplőkkel és a fegyveres erőkkel. Törökország legfontosabb fegyvergyártó és hadiipari partnerei:Nemzetközi és európai együttműködések:
Olaszország: A török Baykar és az olasz Leonardo 2025 márciusában írtak alá együttműködési megállapodást pilóta nélküli légi járművek terén.
NATO-szövetségesek: Bár korábban az USA és más európai hatalmak voltak a fő beszállítók, a kapcsolatok átalakultak, és Törökország ma már önállóbb, de továbbra is szövetségesi keretek között dolgozik.
Stratégiai partnerországok és exportpiacok:
Öböl-menti arab államok: Szaúd-Arábia, Katar és az Egyesült Arab Emírségek jelentős felvevőpiacai a török hadiiparnak.
Türk Államok Szervezete: Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán és Üzbegisztán
az emebrek felhatalmazták a 2/3-al mi bízunk benen hoyg helyesen cselekszik vele és az elszámoltatás nem demokratikus utvonala HELYES. akik 20000 milliárdot loptak vagy még többet is nem fog értdekelni hoyg zsámoltatják el őket.
lesz egy törvény hogy hmagyar hadiiparba nem nyerhet semmiylen körülmények között belátást más ország! Ez csak egy példa. De majd ők úgyis kitalálják a léyneg az megoldják. Ha nem demokratikus uton akkor nem úgy de miért kéne úgy megodlani valamit ami alapbol nem demokratikus úton került oda. Nem értem ez ta demokratikus utat MP is kijelentette nem akar 2/3hoz folyamodni ezért kér fel midnenkit arra amire de ha nem tesznek eleget akkor lesz 2/3 használata. Szénné lopták az országot konkrétan leszarom hoyg ellenük miylen utat választanak a fagyi visszanyal és ettől félnek.
Aki azt hiszi, hogy a SAFE pénzeket kétséges sikerességű befektetésekre fogják pazarolni, az szerintem nagyon téved. Mivel kettős célű beruházásokra is lehet költeni, ezért sokkal valószínűbb, hogy ezt fogják választani, mert ezzel lehet pótolni a költségvetőséből hiányzó összegeket. Lehet például fejleszteni belőle a vasútvonalakat, a vasúti jármű javító kapacitásokat, lehet utakra is költeni. Semmi szükségünk fegyverek vásárlására, a fegyveriparba pedig olyan magas a belépési küszöb és akkor a a verseny, hogy oda menjen csak a kockázati tőke. A dróngyártásban például labdába sem rúghatunk az ukránok mellett, akármilyen csilli-villi drón-prototípusokat is mutogatunk a kiállításokon.
Ruszin Szendi miniszteri meghallgatása: "A honvédelmi minisztérium át fogja tekinteni a haderőfejlesztéssel
kapcsolatos szerződéseket, melyeket az előző kormány kötött meg, ki
fogják nyomozni a túlárazott szerződések kérdését. Az én célom az, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki abból a költségvetésből, melyet az ország a honvédelemre szán" - mondta. Kitért: információkkal fogják ellátni a vagyonvisszaszerzési és védelmi hivatalt, hogy lépni tudjanak, ha visszaélést találtak. Keményen kritizálta azt, hogy civil kézbe került a védelmi ipar egy része:
azt mondta, nem tudja elfogadni, hogy ezekben a cégekben nem
NATO-tagállamból származó tulajdonosok is vannak. Azt mondta, ez
nemzetbiztonsági szempontból tényleg aggályos."
Itt most nem is csak a mozgásával van gond ( bár azzal is) hanem eggggyetlen rossz hír ,egy negatív komment mp reszéről és belöki az árokba aminek most a szélén táncol.Már pedig most sokat fog beszélni
nem ovlasom azt a topikot nem hinném hogy sok értelme lenne. De mint már többször mondtam nem én élek kognitiv disszonanciában hanem az ottaniak.Én reálisna láto ma helyzetet hoyg aj elenelgi kormány alatt amit a miniszterelnök már többször kijelentett hogy megszünnek ezek az állami támogatások és minden szerződés ami a hadiiparra és 4ig megállapodásra irányul meg lesz semmisitve.A többit meg később megtudjuk.
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...