Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Azért ha jól tudom 11 közvélemény kutató cégből 6 nál vezet a Tisza. 5 nél a Fidesz. Az amerikai kutatón ál és indexnél is vezet a Fidesz. Ezek a legelismertebbek azért tudnak jó nagyokat tévedni is.
A legelismertebb közvéleménykutatók egytől egyig Tisza győzelmet várnak. Lehet itt tolni a hópiumot, de aki ezzel nem foglalkozik, az hazardirozik. A legnagyobb esély most egy sima Tisza győzelemre van, az lenne kb. neutrális a jelenlegi árazásra, akkor nagy mozgás nem várható rövid távon, de ha 2/3 lesz, ami felhatalmazza a Tisza kormányt arra, hogy teljesen rendbe tegye a kétes ügyeket, és akár visszavegyen kiszervezett, kijátszott vagyonelemeket, akkor itt hétfőn méretes zakó lesz még. Nem mondom hogy nagy az esélye a kétharmadnak, de nem is nulla, legyen mondjuk 10%. És persze van esély a Fidesz győzelmére is, akkor ismét mehet északnak, de szerintem annak se nagyobb az esélye mondjuk 20%-nál, mert kb. csak a legelvetemültebben elfogult közvéleménykutatóknál vezet. Szóval, mindenki mérlegelhet még holnapig, hogy milyen kockázatot bír ki az idegrendszere :)
Azért most olyan a helyzet az országban hogy nem lehet biztosra menni. A medián számai a nagyon kiugróak, a többi vagy pár százalék fidesz vagy párszázalék tisza előnyt mér. A kérdés az hogy mennyire igaz hogy a fideszt ismét minimum 10%al kevesebbre mérik. Mert ha ez igaz akkor fidesz győzelem lesz, de ha nem igaz akkor simán lehet tisza is.
Az Indexre nem lehet azt mondani, hogy jobbra húzó média és végül is 7 hónapja folyamatosan elemzik a választás várható kimenetelét és gondolom, mint a legolvasottabb internetes hírportál kiröhögtetni sem akarják magukat. Meglátjuk......
Hétfőn sokan fogják a fejüket a falba verni. Azokra gondolok, akik az elmúlt hetekben, hónapokban felültek ennek a példátlan dezinformációs kampánynak, és elhitték, hogy bukik a NER és ezért 1)dobták a NER papírokat vagy 2) nem vették a NER papírokat. Én kiértékeletem, hogy melyik a legérzékenyebb papír. Természetesen a 4IG! Na ezért vásároltam be 2.600-2.700 körül pár tízezer darabot. Hó végére összejöhet belőle egy kisebb lakás ára... És ha mégsem? A piac ezt már beárazta, a bukó elviselhető... Ritka, hogy a piacon ennyre asszimetrikusan alakulnak a kockázatok.
Nagy a szórás, mindenki mást jósol. Akárki nyer, a másik oldal közvélemény kutatói hiteltelenné válnak. Viszont tegnap is írtam hogy a piac csak a medián számaira reagál. Ha tegnap nem közöl számokat a medián , csak mondjuk holnap akkor most 2700 körül lennénk.
Ja beszéltem a brókerrel nálunk már ketten vettem 50 milláért tegnap meg ma opust, holnap visszavásárlás lesz 500 ra is számítanak a kikiáltási árra 40-50 forint kockázat nélkül, hát erről lemaradtam
Az Index friss mandátumbecslése: "A közel 1000 interjú alapján, amit az elmúlt 7 hónapban felvettünk, valamint a földrajzi, történelmi, politikatörténeti és szociográfiai hátteret is figyelembe véve a legvalószínűbb forgatókönyve az április 12-i országgyűlési választásoknak a következő:
Fidesz–KDNP: 106 mandátum
Tisza: 85 mandátum
Mi Hazánk: 6 mandátum
Független: 1 mandátum
Roma nemzetiségi: 1 mandátum."
Megvették a 2400as dugót. A forgalom alapján itt 2400 körül már sokan látnak benne fantáziát. Persze lehet hogy holnap már sírni fognak de itt azért veszik.
Ha nyer a Tisza, és az USA csak NER-es cégekkel üzletel, tovább erősíti a Fideszt, elképzelhető forgatókönyv? Most is konkrét cégekkel volt tárgyalás, ez a jövőt erősíti, legfeljebb nem lesz állami megrendelés, bár a hadiiparba szerintem nincs más szereplő.
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...