Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Ezen mi manipulálás ?Annyit mondtam hogy meg kell várni a szerződéseket mert az előzetes szándék nyilatkozatokat ,nem kötelező érvényű megállapodasokat lehetett látni később hogyan értékelte a piac .Sehogy ,ment le a papír .Ahogy lesz szerződés már masròl beszélünk .Amerikai találkozó előtt ugyanez volt .Ezzel tárgyaltunk ,azzal tárgyaltunk nem jött szerződés utàna meg tudjuk hogy alakult az árfolyam .Mi a manipulálas azon hogy azt mondom hogy vegye ezt figyelembe vki mielőtt vesz ?
Ezért kell megvárni a konkrét szerződéseket és nem csak előzetes megállapodásokat,előzetes szándéknyilatkozatokat,meg vizsgàlják az együttműködés lehetőségét meg a sok feltételes mòd .Semmi konkrét szerződés nincs még egyenlőre .Az árfolyamot meg mint írja a cikk nem szégyenlősek manipulálni.Ezt és az elmúlt hetek mozgasait figyelembe kell venni mielőtt benevez vki.
Az idei rallyt látva bármilyen különös, de a lapunk által megkeresett négy értékpapír-kereskedő, illetve befektetési tanácsadó cég egyike sem volt hajlandó nyilatkozni a 4iG-részvények várható árfolyammozgásáról, és még név nélkül sem vállalkoztak a cég gazdálkodási adatainak elemzésére. Végül kisbefektetőként bemutatkozva egy gyanútlan brókert kerestünk meg, mit tanácsol, javasolja-e vételre a papírt. Kiderült, hogy nem határoztak meg célárat, szabadkozott, hogy az áprilisi választás előtt aligha tud értelmeset mondani, a mérleg értelmezését feszegető kérdéseinket pedig azzal zárta rövidre, hogy ez „gazdasági alapon nem vizsgálható”. Pedig a papírforma szerint egy aktuálisan 1254 milliárd forint piaci kapitalizációjú tőzsdei cégről beszélünk, melynek a tavalyi árbevétele közel 700 milliárd forint volt, a saját tőkéje több mint 300 milliárd, és amelyről a Budapesti Értéktőzsde ötödik blue chipjeként is írtak már, egy lapon említve az OTP Bank, a Mol, a Richter és a Magyar Telekom részvényeivel.
És persze azt se feledjük hogy az emelkedés jò részét a spekák állták .Ők meg tudjuk hogy fel is, le is nagyon tudnak mozgatni .4450 ről mentünk 4000 ig egy nap alatt! Ha nincs ma szerződésről hír gyorsan változhat az irány .
A tegnapi emelkedés amerikànak szòl.Ennyivel tartják különbnek az ottani üzletetek a török ,üzbég meg arab világtòl.Ez teljesen érthető.De egyenlőre még mindig igéretre nevezett be aki belevágott . Meglátjuk ma mit jelentenek be.
Szándéknyilatkozat,előzetes szandéknyilatkozat,együttműködésbe kezdene ,tárgyaltunk ròla.Szerződés egyenlőre sehol .Ha ennyi maradt meg mondjuk mármeg mondjuk kineveznek egy amerikai akárkit .Hát annak megint hype szaga lesz .Itt már konkrét szerződéseket vár a piac ha ez nem lesz még mindig lutri az egész .Az igéret nagy ,az igyekezet meg van de ez nem mindig jelent önmagában sikert .
Sokan félreértik, én nem haragszom a papírra sőt! Csak szeretném már végre megérteni, hogy mi az ami miatt felfelé megy és mi miatt megy lefelé. Az elmúlt 2 hétben volt török drónvédelem, török gidrán hazai gyártása, RM+Izraeliekkel dróngyártás, török és UAE befektetés+dróngyártás, q3 szuperjó jelentés, 2 felvásárlás (magyar fegyvergyártó cég és MOM-LEHEL) (stb. valamit még biztosan kihagytam) és ment lefelé rendületlenül, tegnap már alag lehetett megfogni 4070-nél. Most egy olyan bejelentésre amiről este derültek ki részletek ment 9%-ot zárásig, ráadásul a műholdas rész ebből már lerágott csont. A NG tényleg jó, arra valóban mehetne, de jelenleg semmi konkrétum nincs róla. Szóval egy érdemi hírre mentünk 9%-ot de az előző 9 hírre meg lefelé mentünk. Bocs hogy keresem benne a logikát.
Erről a cégről még régebben a másik fórumon esett szó. 1db műholdat akarnak felbocsátani leghamarabb 2027-ben és utána talán 2030 vagy 32-ig még 6+2-t. Van egy másik cikk is, de most ezt találtam meg róla: https://dailynewshungary.com/space-technology-manufacturing-center-to-be-built-in-hungary/ Ha sorozatban akarnak gyártani, az nem ma lesz (valószínűleg egyébként a fentebb említett 2032-es projekthez kell ez). Egyébként vizsgálják az együttműködés lehetőségeit.
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...