Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
izommanvagyok 2025. 11. 22. 22:10
Előzmény: #261618  izommanvagyok

de ha figyeltél volt lakáskasszám is ütöttem ki 4 év után a hiteleket sorba.
ez egy teljesen megtervezett stratégia amit az elmúlt 10 évben csináltam tudatosan szerencsének ennek semmi köze nem volt!
A stratégiát én találtam ki én kiviteleztem senki sem fogta a kezem segíts magadon az isten is megsegít tartja a mondás.. mindenki a saját szerencséjének a kovácsa! ( job  hopperkedés is volt benne magasabb fizetésért 2-3 évente)  hajrá mindenkinek!
Second Wave 2025. 11. 22. 22:08
Előzmény: #261617  Pistike12
Többször leírta már, talán az Uni figyelembe veszi a bérleti díjból származó jövedelmet is. Egy idő után önjáróvá válik a dolog. De 2-3 lakás után mindenképp érezhetővé válik, kb. mintha még egy kereső lenne a családban...
Megveszed a Bókayn a lakásokat? Az árból sejtem, hogy azt nézed. Milyen ütemben fogyogatnak ott a kecók?
izommanvagyok 2025. 11. 22. 22:01
Előzmény: #261617  Pistike12

Unicredit bank már leírtam sokszor  a bérleti díjra is ha leadózol előző évben  akkor a bérleti díját 80 % ban elfogadja mint plusz jövedelem ha van rajta hitel ha nincs ( más bank lehúzza ha van 1 ft hitel is rajta de ők nem)
Nem mindegyik lakások volt 80 % os hitel valamelyiken csak 60 valamelyiken 70 valamelyiken meg 80
Ha hiszed ha nem így volt a rendszer jutalmazza\ jutalmazta a becsületesen tevékenykedő ( adózó ) szereplőket  és így elfogadják a bankok is mint jövedelem kiegészítés a bérleti díjat és behitelezhető.
Persze a fizetésem is egyre jobban nőtt évről évre még 4-5 éve a párom is dolgozott szóval volt  hitel képesség.
Ti nektek lövésetek sincs hogy lehet pénzt csinálni féltek a hiteltől mint a tűztől ez a vesztetek ezért nem tudtok kitörni sokan még a 3 % os hiteltől is félnek mikor bomba üzlet.
Mikor ilyen idiótaságokat olvasok, hogy majd a 3 % fix hitellel jól megszívja valaki hát arról csak nagyokat tudok kacagni .. és itt a fórumon is óriási a hitel fóbia  meglepő módon egy szakmai fórumban ..
Nekem sose volt kevesebb pénzem mikor hitelre lakást vettem sőt egyre több ! Ezt sokan nem értik nyilván kell tudni számolni  olyan üzletet sose szabad kötni ahol a tőke  hitel törlesztő meghaladja a leadózott bérletit 
Pistike12 2025. 11. 22. 21:53
Előzmény: #261616  izommanvagyok
Figyelj en sok mindent elhiszek, de vonakodom elhinni hogy egy bank a te beredre es 4 eltartottra evente hitelez neked pluszban egy lakast. Foleg ugy h 20-80%azol ha jol emlekszem.
De ha igen ird le a bankot kerlek, mert megyek szarra hitelezni magam az uj osps projektekve amik panelaron vannak. Felepulesig 20-30% jon ra, tehat a tokere duplazok.
izommanvagyok 2025. 11. 22. 21:38
Előzmény: #261607  Pistike12

Majdnem minden évben vettem egy lakást építettem a birodalmam amikor nem sikerült venni ( mert kellett PMAP ra a pénz) akkor pedig szomorkodtam. 
csak az elmúlt másfél évben 2 őt is vettem de ezt tudjátok..! ezeken volt 4X azóta tőkére vetítve
Tessék utánam csinálni aztán lehet ekézni itt az ingatlan fórumon. tőlem jobban ezt a piacon nem érti senki sem! alulról jöttem és okosan  szorgalommal elértem  amiről mások csak álmodhatnak! ;-)
FR73 2025. 11. 22. 21:30
Előzmény: #261608  Goldstein17
Mit làtnak, ha felnéznek a Gellért-hegyre?
Jogalanyokat és jogtárgyakat (ha jól emlékszem).
A magyar társasági jog atyja, életművész volt az öreg.
izommanvagyok 2025. 11. 22. 21:26

Főnök múltkor büszkélkedett  mindene Bitcoin ba van  a gyerekek és az ő vagyona is.. (Mekkora okos láttam a fején ezt akarta mondani vele) 
Mostanában elég pipa ahogy látom milyen lóra tett.... 84 ezren van most és még nem tudja szegény hogy már a medve piacba vagyunk innen még jön egy 50 % os zakó legalább ami 1 évig fog tartani a medvés hangulat.
Ledöbbenne mennyi pénzem van de én nem holmi digitális vacakba pakolom a tőkém ( akár hitellel is ) hanem betonba ami termeli havonta a zsetont :)))
izommanvagyok 2025. 11. 22. 21:12

3 lakás csak 3 gyerek felnevelésére lesz elég ezt én is tudom... maradjunk annyiba ... ;)
Freszelés 2025. 11. 22. 21:10
Előzmény: #261609  izommanvagyok
a kevésnek a duplája még nem sok és főleg nem egyenlő feltétlenül az eléggel! :D
☝️
izommanvagyok 2025. 11. 22. 21:10
Előzmény: #261610  izommanvagyok

Amit kaptam az államtól CSOK ot azt az ingatlant le is foglaljuk foglalják a gyerekek a több szoba formájában. (nem termel pénzt ) CSak azt felejtitek el nekem nem egyedül kell FIRE be lennem hanem az egész családot kell abba tennem . (Mármint amig fel nem nőnek a gyerekek)És egy gyerek felnevelés költsége kb egy lakás ára ennyi megy el rájuk Szóval nekem sokmindenről gondoskodnom kell nem olyan egyszerű és könnyű ezt elérni   mint ahogy azt képzelik egyes singli FIRE aspiránsok! FIRE facebook csoportban erről beszélnek is ez lehetetlen családosként elérni a FIRE..
Ez nem igaz én be fogom bizonyítani ;) úgy hogy már az asszony vagy 4-5 éve FIRE.. (háztartásbeli )
Azért van egy két nehezítés a pályán de megoldom ;)
izommanvagyok 2025. 11. 22. 21:04
Előzmény: #261609  izommanvagyok

MÁrmint kevés a 3 lakás FIRE hez ha vissza olvasod én csak ezt írtam ebbe legalább egyet értünk :)
izommanvagyok 2025. 11. 22. 21:03
Előzmény: #261607  Pistike12

ki mondta hogy 3 van? csak annyit mondtam kevés... nem hencegek mim van azt tudom dupla bevételem van a mostani megélhetésemhez képest.. és ez elég nem a ti dolgotok ..
könyvelést ( számvitelt) én is tanultam meg pénzügyet meg még sok mást is közgáz mellett.
Én se mondom magamról, hogy könyvelő vagyok.
3 szor tanulta ma közgázt 3 szor  nekem ne magyarázzátok nem értek hozzá .. többet tudok sokkal mint ti különben nem tartanék itt ahol FIRE kapujába 
Dumálni könnyű utánam csinálni 10 év alatt az 50 X et annál nehezebb rengeteg rizikót jó döntés kellett ehhez hozni és kihasználni minden piaci rést .
CSOK?  Akkor még 9-10 éve 1 panelem volt egy 35 nm eresbe éltünk 1,5 szobára oda hogy vállaltam volna 3 gyereket?  most egy nappali 3 szobás sorházba lakunk 88 nm. ez már elég .. semmi köze a sikeremhez a többit gyerek nélkül is ( lakáskassza PMAP ,  lakáshitelek , szabad felhasználású hitelek   megjátszottam volna  amiből lett a birodalom ) Ennyike .
Én már 20 évesen lakásokat adtam (fősuli alatt apám korán meghalt ebből tudtam finanszírozni a tanulmányaim )  ki míg ti a homokozóba voltatok és ti osszátok nekem az észt !
Persze 1 lakás elment a tőzsdén  de egyet saját használatra fősuli után meghagytam  csupán ennyi előnyöm volt de azt is a két kis kezemmel újítottam fel hogy kiadható lakható legyen már 20 évesen..
Goldstein17 2025. 11. 22. 21:01
Előzmény: #261606  Capi
Sem jogátsz, sem közgazdász nem vagyok és az egészből csak Sárközy professzorra emlékszem,  leginkább arra ahogy szivarozva egy fotelben ülve tartotta az előadását.
Pistike12 2025. 11. 22. 20:15
Előzmény: #261585  izommanvagyok
3 panelbol FIRE? 
Ujuj. Sok sikert. Ez meg egy elbaszott piacon is max 150%nyi atlagber. Egy kiegyensuyozotton max 100% 4 eltartottra kivalo eletkilatasok🙂
7db lakas kell egy firehoz... De ne valj el, mert akkor igazi tuzvihar er majd az ures CVvel🙂
Capi
Capi 2025. 11. 22. 19:56
Előzmény: #261601  Goldstein17
Jut eszembe....anno az ELTE AJK-n tanultam közgazdaságtant és mindenféle pénzügyet. Közgazdász vagyok-e baszod-e???  :)))))
Na ugye hogy nem. 
Iszony példáján látszik, hogy az oktatási rendszerünk hogy lezüllött.
Remélem a Tisza vagy más párt helyre teszi a közoktatást és iszony gyermekei már egy jobb jövőben tanulnak!!!!
Capi
Capi 2025. 11. 22. 19:13
Előzmény: #261595  izommanvagyok
Ezt már délben is írtad, hogy na léptem....tényleg kell neked egy memória javító. Kenyér elkészült? Csepelyi pijacon tegyél egy kört. Hátha van jó áron ami leeső áru.
Capi
Capi 2025. 11. 22. 19:12
Előzmény: #261594  kanizsaidorottya
:)
Már az.
:)
A fórum bohóca.
LOL, MEGALOL
Capi
Capi 2025. 11. 22. 19:11
Előzmény: #261592  izommanvagyok
3gyereket bevállalva.....elég volt a vetítésből...azért ebbe állam bácsi is szépen beszállt. Azért azt kivonhatnád a képletből iszonyka.
Capi
Capi 2025. 11. 22. 19:08
Előzmény: #261587  izommanvagyok
Persze hogy az! Meg akkor ha elfogadja a bérlő az emelést és nem megy tovább. Nekem 2 bérlő is beintett a 10%os emelésre. 
Főleg akkor az amikor ki van adva és nem áll üresen. :) Teeeee, zsennniiiiiii.
Nyomatod az elméletet amit összegugliztál. Aztán 30 ezer plussz kiadástól itt rinyálsz, kicsit sem átlátszó a kamuzásod! 350ből éltek 5en. LOL, MEGALOL.
És a csepelyi piac olcsóbb mindennél. A múltkor arra jártam és benéztem erre a csodahelyre ahol az árak nem fel hanem lefelé mennek. 
Egy példa. brokkoli 2500ft. Aldi, Lidl 1400ft.
Sorolhatnám reggelig az árakat. Kamu vagy.
Goldstein17 2025. 11. 22. 19:07
Előzmény: #261600  Capi
Nekem pedig most jutott eszembe,  hogy jártam MBA képzésre is. Ma sem értem,  hogy minek.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek