Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
leszarom majd en lehervasztom a vigyort az otthoniak keperol is ugy ahogy megtettem mar a videki cimboraim elott is. nullarol kezdtem, nyista tamogatas? jovan, mar van 1 Bp lakas es van megegy kotvenyben. vegtelen ambicio es eltokeltseg eg bennem . Nem koll semmi majd en megmutatom. Basszak meg mind olvaso mod
sajat unokatesomnak elobb ajanlott fel 5 millat kolcsonbe, csakugy, mint nekem. Bassza is a csoromet a sztori rendesen. Na jo sok volt a penny sor. Hagyjuk a rakba . ne reagaljatok az altalam leirtakra a mi csaladi ugyunk Ne regaljatok ra ez van alkalmazkodom a helyzethez ahogy sok eve --- megegszer nichts reakcio bitte
https://ingatlan.com/34436249 ez volt a masodik de ez is szimpla a szomszed meg ki tudja milyen lokott van e eladasi hajlandosag matekba kijonne sose erdekelt mi a tul lapon a lokacio a lenyeg most ha lesz recesszio majd visszanezek a lakaspiacra de ott szerintem Budapesten verzik a tenger egymast kaszaboljak a kalozok spekak a haszonert kemeny vilag emiatt inkabb melozok masoknak ha a havi fel 1. milla megvan nekem az eleg
https://ingatlan.com/29689820 Budapest II. kerület, Hűvösvölgyi útEladó önálló garázs 10,90 millió FtAlapterület13 m2 ezt neztem regebben hogy ebbol csinalnek egy minigarzont bar ha mellette zorognek nem jo inkabb mindkettot megvennem ha van haklandosag az eladasra es egybenyitva mar lehetne valamit kezdeni veluk nalam a lokacio a minden es erre lenne piackepes kereslet mondjuk erolkodik az elado mar egy ideje regota el van mentve
de banyek 10 eve olvasom a forumot 7 eve irogatok, es sokt dolgoztam, sokat sporoltam most tenyleg vegyek a tortenelmi csucson minden kotvenyemet feltorve egy jampiskodo lakast?? Kp -ra? neeem ulok a garzonba es ketyegjen csak a fix 6.5%
telon meg azzal szorakoztat hogy megy vadaszni kiserokent a hulye burzsuj haverjaival. banyek Fateromat lassan mar tenyleg ki se lehet robbantani a nyaralojabol imadja az ingatlant a helyet es a kornyek lakossagosszetetelet. 1 egyetemi docens es egy adjunktus is lett a szomszedsagban az elmult 2 evben az egyik viszont tenyleg nagy hal - amugy jo fej az oreg, pumpalta belem a Hubit mikor osszefutottunk - 350 hektar fold epuletek silok es sok traktor es melosok szarert hugyert meloztatva, es bufi lakasok a 7 kerbe rovidre kiadva en meg a szobakonyhaba :DDD
Újpesti panel lakótelepen 18nm-es garázs 30 mFt, Káposztáson található.(Ma tették fel a hirdetést)
Törölt felhasználó2025. 09. 10. 22:00
amugy Fater mivel nyugger lett elerte a korhatart, irta itt valaki hogy ne remenykedjek a hamar gyors reagalasba a nyugger intezet reszerol igaza lett de o ratelefonalt az ugyintezore 1 honap utan, a hatarozat megvan es piiiiiiszok jo nyuggert kap majd
viszont igy attervezte a csaladi ingatlanvagyont magyarul kurvara semmit se ad el 4 generacio vagyona van a kezeben 4 generacioé a marciust utalja mert akkor jonnek az ingatlanadok a rahedli menku sok ingatlan utan en meg a szoba konyhaba rohej :DDDDD de sejtettem hogy ez lesz az oregek ragaszkodoak az elerthez ezt olvasva sokan most fogjatok a fejeteket en meg mar csak rohogok :DDD
Törölt felhasználó2025. 09. 10. 21:51
Laci bá' heppje az eladoi motivaciot kutattni , en sokat tanultam tole pedig evekkel ezelott meg kirohogtem. Es be is szoltem neki parszor. Elnezest igy utolag is. Szerintem erre is meg kell erni a lakaspiacon. De a veteli motivacio is szerintem ilyen fontos is lehet. Na majd megirja az oreg reggel a tapasztalatait
Törölt felhasználó2025. 09. 10. 21:46
tiszta rohej vagyunk mi faszik hogy mit meg nem teszunk a csajokert, kepesek vagyunk venni jampiskodas miatt egy 6 keres garzont csakhogy elmondhassuk kiscsibem na ez nekem van es megdolgoztam erte. nem nagyi lakas nem papa bank. nem lotto En En En megteremtettem onerobol . Es nekem ne mondjatok hogy ti nem ilyenek vagytok itt nehanyan nekem neeeeeeee:DDD
" Inkább elment tűzoltónak. 24-48 órában. Felelősség kissebb, azonban sokkal nyugodtabb. Naponta max 4 risztás, de van amikor egysem. Vihar esetén azonban ez több. Pénz kevesebb, de a végzettséggel több lesz! . Remélhetőleg nincs minden nap vihar!" nem a kar a vihar a kemeny ott hanem a pszichologiai nyomas amikor jonnek a hullak. Van par hivatasos a barati korombe ok a legregebbiek a gyerekkoriak. amikor 10+ evvel a hatuk mogott azon baromkodnak a yardok es a tuzoltok melyik a viccesebb a vizi vagy az egett vagy az akasztott embert helyszinelni, en meg civil fulekkel hallgatva oket huledezek ok meg rohognek es toltenek egy paleszt. na az a kemeny. ... viszont mint epitoipari melos en csinaltam az otthonaikat.
Törölt felhasználó2025. 09. 10. 21:16
"nyavajas spekak jol birjak meg " na ezert a mondatert elnezest, tulajdonkeppen en is speka vagyok a flipping miatt maradjunk annyiban ellenerdekeltek vagyunk itt a topikban nehany mas irogatoval en vennek olcsobban es szurkolok az airbnb bedontesenek a 6 ba
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link