Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A lényegen már túl vagyunk, lement 350-ig. Most lesz 370 nagyon max 380 a plafon, nincs itt semmi izgalom. Nem kell a forint ellen menni, ahogy egy ideje köztudott. Ja és a lényeg: a vajda és a sleppje rohadjon meg
van szakbarbar eurhuf topic, ott tessek forint joslasert, kavezaccbol huf arfolyam celokert kilincselni. mi itt szigoruan a mult rendszert vagyunk hajlandoak faszra huzni
Itt a topichoz tartozó beszélgetés is "szokott" zajlani?... Engem itt jobban érdekelnének pl. a mai várakozások, kilátások a forint árfolyamát illetően, mint az aktuálpolitika (kivéve aminek hatása van az árfolyamra)
Szerintem az egész annro még Simicska idején kezdődödd, vagy is inkább amikor az első fidesz vesztett, és Orbán elhatározta, hogy tökreteszi az országot, kerül amibe kerül.. Médiautalommal és finanszírozással kezdték... Ezt pedig politikai céljai felhasználásra fordította.. napnál világosabb. Én mindenkiet akinek ehhez a rendszerhet köze volt bebörtönöznék és telejs családi átvilágítással jutalmaznék.
ez a szutyok tomi, szatyor fing hulye mint a segg, ami kiszellentette :D eskuszom ez meg a joghoz is hulye. osztrakoknak kijatszott magyar foldekre irt zsebszerzodeseket, ez volt kb ugyvedi karrierje csucspontja ennek a hazaarulo metanbuboreknak.
A III. Magyar Köztarsasagot pontosan az imadott fidesze semmisitette meg, amikor bevezette a NER nevu state captrure hibrid diktaturat. 2012 ha jol remlik az ev, amikor az orszag nevebol is kitorolte a koztarsasag szot, onnantol nem Magyar Koztarsasag, hanem csak Magyarorszag voltunk. Na nem baj, csak ne pampogjon a fingszagu senkihazi 1990-rol, mert azt 22 ev utan ok maguk toroltek el. Mi forradalmat csinaltunk es az ellenforradalmi nersevizmust eltakaritottuk. Lehet egyik nap arra ebredunk, hogy az uj Alkotmanyban megalakul a IV. Magyar Koztarsasag.
-Private Banking friss:-EUR/HUF.-Megtört a csökkenő trend két hete, azóta korrekcióban van a görbe. Erős ellenállás a 367,1 és a 375-ös szintnél található. Ezek lehetnek célszintek. A 355 alá zárás lenne kezdetben rossz jel, de később ez a kockázatkezelési szint emelkedik. Ellenállások: 375; 382,8; 390,6. Támaszok: 351,56; 343,75; 335,9; 328,1.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260722/sulyok-tamas-elmozditasommal-megszunt-az-1990-ben-letrejott-jogallam-851262 "Sulyok Tamás: "Elmozdításommal megszűnt az 1990-ben létrejött jogállam" Önmagában az elmozdítás ténye nem befolyásolja a jogállamiságot. A célja,ami meghatározó. Ha egy valódi,igazságosabb rendszerre váltás miatt történt az elmozdítás,az jó,ha megint csak valamilyen elit,vagy vezető váltás történik és ezért váltják sulyokot az rossz. Amúgy a jogállam itt már orbán alatt megszűnt.
Nem tudom megítélni,de nekem zavaros és ilyen ügyekben mindenképpen kerülni kellene a gyanú legkisebb jelét is. Több más pénzügyeket érintő megnyilvánulásokban,pont ezt kritizálom. Amúgy tartok tőle, hogy sok más ügy is hasonló megállapításokkal fog lezárulni.
Hadházy Ákos facebook poszt: A rendőrség arról tájékoztatott, hogy a feljelentésem alapján elrendelték Tiborczék gigantikus tőzsdei csalása ügyében a nyomozást. Arról nem tudok, hogy már be is vitték volna, vagy köröznék, de talán ami késik, nem múlik. Az ügy pofon egyszerű: Tiborcz többségi részvényes volt egy részvénytársaságban, amelyik milliárdokkal túlárazottan megvette Tiborcz egy másik cégét. Amiről aztán kiderült, hogy sokkal kevesebbet ér, mint amennyiér megvették - csakhogy addigra Orbán veje már angolosan távozott, eladta a részvényeit. A pocsék üzlet hírére persze bedőltek a részvények, de a pórul járt kisrészvényesek hiába fordultak hozzá, a Varga Mihály által vezetett Nemzeti Bank szerint minden rendben volt az ügylettel. (Érdekes kérdés mellesleg, hogy ha -helyesen- Sulyoknak mennie kell, akkor Varga Mihály ősfideszes elkövető hogy a fenébe maradhat a Nemzeti Bank elnöke?). Mindenesetre kíváncsian várom a nyomozás eredményét, remélem, gyorsabbak lesznek, mint az eddigi rendőrségi eljárások. Részletek a korábbi posztomban https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02AHzTjHE4aMWGP9mmf5SSg3K2b1ACyGTYxqpSpEyCVHGL1QS87A8gawk5pYdr89Eol&id=100044349103240és a Telex cikkébenhttps://telex.hu/gazdasag/2026/06/01/tiborcz-istvan-alteo-hulladek-reszveny-tozsde-eltex
Azért azt el kellene dönteni hogy büszkék vagyunk e erre-arra a történelemből meg mûvészekre feltalálókra sportolókra, mert akkor a szégyenfoltok is közösek. Vagy nem, de akkor ne nagyon verje senki a mellét hogy nemzet meg haza mert akkor semmit nem jelent csak a nyelvet amit anyu megtanított meg ami szokás ránkragadt. Vagy-vagy, no cherrypicking ahogy a művelt francia mondja.
Amúgy az euró bevezetés az alsóbb rétegeknek nagyon gáz. 7-800 eurós nyugdíjak szart se érnek mert mindent felfelé kerekítenek és ez kijön a végén. Itt is volt választás 2 éve minden közalkamazott kapott 300 euró béremelést. nyertek is.
Az a Kelet Szlovákia nagyon szegény én is átmentem ott Donovalyba mentünk. Kb mint a Vajdaság Bácsalmás után a szerbeknél Verbasz, meg ilyenek ott is átmentem Görögbe menet. Kárpátalja még kimaradt de nem is hiányzik..
Még egy fontos észrevétel. Szlovákia felől közelítettük meg a Mátrát. Körülbelül olyan érzés volt Szlovákiából átlépni Magyarországra,mint Magyarországról átlépni Ausztriába. A szlovák rész annyira lepusztult. Nem jutottak messzire az eurójukkal. Megérte jól felértékelt koronával belépni az euró zónába.
"Heves meg Borsod az Adrián kezdek már megőrülni tőlük.." Ezt amúgy tapasztalom az ismerettségi körömben. Az is külföldön nyaral,aki 40 éves koráig nem érezte ennek szükségét.
Szerintem írtam már,szuper volt,de a Mátra üres és halott. Utak minősége meglepően jó volt. Árak a hotelben osztrák árak, de a hotel által nyújtott szolgáltatások jobbak, szélesebbek a hasonló kategóriájú osztrák hotelekhez képest. Jól éreztük magunkat,de ugyanígy Horvátországban vagy Ausztriában is jól szoktuk érezni magunkat.
-:))))! Igazából nem neked szólt a kifakadás, hanem az agyhalott politikusoknak,akik politikai célból ilyen ügyekkel akarják tematizálni politikai célzattal a közbeszédet.
Egyébként a gyűlöletkeltés az ilyen h*lyékkel kezdődik mint a Karácsony. Az ország 99,9% azt se tudja,mi ez a szobor,hol ez a szobor ez az agyhalott meg elkezd szobrozni. Más gond nincs is az országban,ez a legnagyobb problémánk.....,a szobor!
"Egy nemzetnek szembe kell néznie a bűneivel is," Ma amikor az EU-ról úgy szokás beszélni, hogy az a népek olvasztótégelye,mi a f@szommal kellene nekem szembenézni,akinek a nemzetisége elvileg az EU-ban nem is fontos kritérium. Ez az ország tényleg menthetetlen. Egyik hülye brigád után jön a másik,akik mindig büntetni szembenézetni akarják az ország jelenlegi lakosságát,akik nem is vettek részt semmiben.Gondolom ez valami pótcselekvés a valódi problémák megoldása helyett.
Karácsony nem kollektív bűnösségről beszélt, hanem a(z akkori) magyar államról és (egyes) magyar állampolgárokról. Egy gyenge hasonlat a mátrai erőmű visszavásárlása. Azt is a regnáló állam csinálta, és magyar állampolgárok vettek benne részt, mégsem kollektív bűnösség. Pl. én nem voltam benne...
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)