Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Igen, simán lehetett volna kamatot csökkenteni, de a világ életében nem dolgzó fideszes megélhetési ex-KISZ titikár, a bukott költségvetések megtermetője és szakértője nem lépett semmit. Ennyit ért a pénzügyekhez, kb. az osztrák LMBTQ szállódában Valentin-napi zacsi pacsira vágyó Marci is vezethetné az MNB-t ezzel az erővel.
Én is vállalnám. :) Alapelv lenne, hogy az állam nem költhet egy fillérrel sem többet annál, mint ami bejön, egy év pedig 12 hónapból áll, nem 13-ból vagy 14-ből.
Ez egy elvesztegetett fél év volt a jegybank részéről, amikor is ismét a politikai akarat oltárán áldoztak fel néhány milliárd forintot, magas alapkamat formájában. Mondjuk ezeknek mindegy,sose dolgoztak,a hozzám hasonló fehérnégerek meg majd tejelnek tovább,ahogy eddig.
Amúgy szerintem horthy viktor is bízott abban, hogy ezt az utat választja majd a Tisza. Állítólag már ki is nézte magának a Hortobágyi Hídivásárban a fehér lovat,amin aztán visszalovagolhat majd a Karmelitába.
Ha valaki még itt vált devizát a vihar miatt, azzal nem nagyon fog mellé lőni. Én is betáraztam, jöhet a tisztító zivatar részemről. Ezeket a kommunista ársapkákát elkezdhetnék kilőni. Akinek van esze, pl. az úgy se Magyarországon veszi meg ezeket a termékeket, amikor a lengyektől rendelve is sokkal olcsóbb sok minden.
Investo facebook poszt: "EZ RENDKÍVÜL AGGASZTÓA történelem legveszélyesebb kötvénypiacára léptünk be.>> A brit 30 éves államkötvény hozama elérte az 5,859%-ot, ami a legmagasabb szint 1998 óta.>> A japán 30 éves államkötvény hozama elérte a 4,085%-ot, ami a történelemben valaha mért legmagasabb érték.>> Az amerikai 20 éves államkötvény hozama elérte az 5,148%-ot, a 30 évesé pedig az 5,131%-ot, mindkettő a legmagasabb 2025 májusa óta. Japánban az infláció immár negyedik egymást követő éve haladja meg a Bank of Japan (BOJ) 2%-os célját. A jen a folyamatos kormányzati beavatkozások ellenére is tovább gyengül, és valahányszor a BOJ közbelép, az USD/JPY árfolyam azonnal visszaugrik.A piac arra a következtetésre jutott, hogy a BOJ-nak egyetlen lehetősége maradt: a kamatemelés. Amint ez megtörténik, a japán kötvényhozamok tovább emelkednek, az USA és Japán közötti hozamkülönbség szűkül, és azok a globális befektetők, akik az olcsó jenből kölcsönözve vásároltak magasabb hozamú amerikai kötvényeket, elkezdik felszámolni ezeket az ügyleteket (unwind), és inkább japán kötvényekbe csoportosítják át a tőkéjüket.Ez a rotáció még magasabbra tolja az amerikai kötvényhozamokat, ami újabb tőkekivonást indít el az amerikai kötvényekből. Ennek a kereskedési pozíciónak a 2024-es felszámolása következtében egyetlen nap alatt 12,4%-ot zuhant a japán Nikkei, aminek 1987 óta a legrosszabb kereskedési napja volt ez. A mostani felállás ennél is nagyobb méretű ...Az Egyesült Királyságban a 100 dollár feletti hordónkénti olajár most a fő hajtóerő.Az USA-Irán háború a 2022-es orosz-ukrán háború alatt látott szintek fölé nyomta a kőolaj- és a földgázárakat.A piaci árazás a Bank of England esetében az 50 bázispontos kamatvágásról 60 bázispontos emelésre tolódott el 2026 végéig, ami mindössze néhány hét alatt 115 bázispontos fordulatot jelent a várakozásokban. Ráadásul a Keir Starmer miniszterelnök alatti politikai instabilitás csak fokozza a nyomást.A vezetéssel kapcsolatos bizonytalanság bármilyen jele azonnal magasabbra tolja a brit államkötvények hozamát, mivel a befektetők nagyobb prémiumot követelnek a brit adósság tartásáért. Az Egyesült Királyság úgy vág neki ennek a helyzetnek, hogy az államadósság megközelíti a GDP 100%-át, és a kötvénykibocsátás az előrejelzések szerint ebben a pénzügyi évben már így is meghaladja a 250 milliárd fontot.Innen kiindulva, ha az amerikai kötvényhozamok még néhány bázisponttal emelkednek, elérik a legutóbb a 2007-es recesszió idején látott szinteket.A történelem során minden nagyobb kötvénypiac egyidejű összeomlása a globális recesszió egyik legmegbízhatóbb korai vészjelzése volt. 🧐"
Jó lesz az 370-nek is. Kíváncsi leszek a külket egyenlegre. Egyelőre a beáramló tőke vitte le ennyire a forintot, ha ennek vége a külker folyamatok ellene fognak játszani.
Szerintem meg ha jogállamot akarunk, akkor nem lehet azt csinálni, hogy nem jogállami eszközöket alkalmazunk egy ideig, majd aztán ha már minden a mi szánk íze szerinti, akkor meg onnantól hirtelen már jogállam lesz. Ezeket a szerződéseket újra lehet tágyalni, aránytalanság esetén felbontani, stb, de nem kategórikusan megtagadni egy szerződéses kötelezettséget. Ez ugyanaz akkor amit az előző kurzus csinált, semmi nem fog változni, csak a színek.
Választás előtt kötötték szép titokban, amikor már biztos volt számukra is a választási bukta, ráadásul elképesztő összegben. Hűtlen kezelés? Szándékos károkozás? Nem kell finomkodni a NER-rel, ugyanúgy kell velük bánni, ahogy ők tették, érezzék csak a törődést.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)