Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bandita szerda, 19:19
Előzmény: #97618  Capi
Ide is, az egyik kedvenc mondatom:
Nagy Márton kiemelte, „a kormány foglalkozni fog azzal is, hogy kik a nagy januári hideg nyertesei”.
Capi
Capi szerda, 18:21
Előzmény: #97606  N0MAD
Én úgy tudom, hogy itthon állítják elő. Sok sok növényi műtrágya és egyéb felhasználásával. Kínából ez bajosan jön be.
Capi
Capi szerda, 18:19
Előzmény: #97615  Haldir1
Semmit, szégyen ez az egész ami van.
gyula1971
gyula1971 szerda, 10:19
-Private Banking friss:-EUR/HUF.-A felbolydult piaci környezethez képest gyakorlatilag továbbra sincs érdemi változás az árfolyam megítélésében. A jegyzés még mindig a csökkenő trendben mozog, ugyanakkor már támaszt kapott a 382,8-as szintnél, míg felfelé a piros trendvonal jelenti a meghatározó ellenállást. A görbe fokozatosan szűkül, de egyelőre nem érkezett olyan jelzés, amely érdemi fordulatra utalna.
A technikai kép még mindig nem állt össze ahhoz, hogy megbízható vételi jelzés alakuljon ki; a piacról jelenleg továbbra is hiányzik a fordulatra utaló megerősítés. A 390,6-os szint tekinthető vízválasztónak a long és a short irány között: ezen szint fölé kerülés strukturális váltást és trendtörést jelezne.Fordulós jelzés tehát továbbra is várat magára. Amennyiben a szűkülő szerkezetből lefelé törne ki a jegyzés, úgy a 375-ös szint szolgálna erős támaszként.
Ellenállások: 390,6; 406,25; 410,1; 414,06.
Támaszok: 382,8; 378,9; 375.
EURHUF_goes_to_haven szerda, 09:34
Előzmény: #97612  bronz
Ennek megint semmi értelme... Ahelyett, hogy fix m2 áron kínálnának támogatott szigetelést régi épületeknek.
Az jó lenne a kisvállalkozóknak is, pörgetné az építőipart is, de csak úgy ha fixált áron lenne. Mert ha csak belengetik akkor 100% hogy beépítik az árba... 
Ehelyett megint más fszával veri a csalánt... hogy csapódna a nyakára  a fagyasztó ajtaja....
Haldir1 szerda, 09:26
Előzmény: #97614  bronz
A fával fűtő 1.5 millió ember, akik főként a falvakban, és az ország peremvidékein élnek (nógrád,borsod, nyírség, somogy), és akik az elmúlt 1 hónapban csontig fagytak a házaikban, azok milyen rezsicsökkentést kapnak a jóságos Kádár Viktortól? 12000 erdei m3 fát hasogatnak éppen a tűzoltóink szerte az országban. Kérdezem én, 12000 m3 fa mire és mennyi családnak elég,ha minden rászoruló kb 1-1 m3-t kap, ami ilyen hidegben egy szigeteletlen házban/viskóban jó ha 1.5 hétre elég? Az éppen széthasított fának, ami belül jó vizes, annak a fűtőértékére most ne is térjünk ki inkább. Aki gázzal fűt, ahhoz nagylelkű lesz a Kárpátok Don-ja, bár azt hittem, hogy Magyarország az elmúlt 100 év legjobb 10 évében annyira előre ment és nem hátra, akkorát nőttek a fizetések, hogy a 13 éve 102 ft-ost gázt, de még a limit feletti 757ft-os árat is ki tudja fizetni a ksh-s nettó 460 ezres átlagfizetésből a jónép. Vagy mégsem előztünk a kanyarban?  
bronz szerda, 09:17
Előzmény: #97613  Boby
Majd jól megment mindenkit a magas rezsiszámlától.
Kár amúgy, mert a menthetetlen réteg most szembesülne igazán a rezsiátveréssel és a piaci ár sokszorosán történő rablással.
Boby
Boby szerda, 08:33
Előzmény: #97612  bronz
"Kádár Viktor a nép barátja belengette a rezsicsökkentés erősítését.."
Akkor ez valakinek fájni fog!
bronz szerda, 07:57
Kádár Viktor a nép barátja belengette a rezsicsökkentés erősítését..
Talán végre abbahagyják a magyar emberek meglopását a határ feletti 747 Ft/m3-es rabló tarifával, ami a valós piaci ár sokszorosa.
Bandita szerda, 07:07
Előzmény: #97610  palroland0128
Meglátjuk.
Köszi 
palroland0128 kedd, 10:52
Előzmény: #97609  Bandita
Az extrém optimizmus (ami jelenleg is van) növeli a korrekció esélyét rövid távon, így értettem a kontraindikátort. Ezt az indikátort inkább taktikai eszközallokációhoz használja a JP a feltörekvő piaci modellportfoliójában, ami (feltételezem) néhány hetes időtávot jelent. Nem tudom, hogyan van ez backtestelve, de az elérhető információ szerint spekulatív FX pozícionáltság, local ccy kötvénypiaci flow, volatilitás, call és put opciók árának relatív alakulása, illetve egyéb indikátorok is benne vannak, szóval elég komplex. Egy indikátor a sok közül, de érdemes szerintem nézni, ha piaci szentimenet akar mérni az ember, ami most kifejezetten pozitív a feltörekvő országok irányába. Ezt élvezi Magyarország is
Bandita kedd, 07:41
Előzmény: #97608  palroland0128
Kontraindi: van konkrét adatod vagy emlékezetből mondod?
Illetve milyen időtávon lett kontra és meddig pro?
Választásokig szerintem nem borul semmi. 
palroland0128 hétfő, 21:28
Előzmény: #97607  gilgalad
Carry trade ügynökök ráadásul eléggé sokan bezsúfolódtak ebbe a szobába, ahol majd nagyon kicsi ajtón lehet kimenni. https://www.reuters.com/business/finance/jp-morgan-cuts-emerging-market-fx-view-overcrowding-worries-2026-01-19/
JP kockázatkeresési indexe elég jó kontra indikátor szokott lenni az emerging FX és local currency bond piacokon. Most extrém nagy az öröm. Nagy kedvenc carry devizák között a rand, mexikói peso és brazil real mellett ott van a forintunk is. Én nem tennék nagy tétet most rövid távon a kockázatosabb országok devizáira. Persze ez nincs kőbe vésve, tévedhet az indikátor.
gilgalad hétfő, 20:41
Európai gázár dinamikus emelkedése, eladósodottsági rátánk, deviza kitettségünk mértéke, vajon mikor éri el a carry trade ügynökök ingerküszöbét?…
N0MAD vasárnap, 19:57
Előzmény: #97603  Boby
Van emögött még egy baj, nemcsak a pénztelenség és a bolt / nemzeti dohánybolt előtt ivás. Az hogy a leszakadó részeken a herbál az új alapmű, fillérekért, kínából.
És valahogy a rendőrség nem ezeket vegzálja hanem a klubokat, bárokat. Amelyiket, azt.
bronz vasárnap, 18:24
Előzmény: #97603  Boby
Ez is full kamu szerintem is.
Elég bele pillantani pl. a Profession Prémiumba. Olyan (alacsony) bérigények vannak még a multikhoz is, hogy hihetetlen.
Januári kisker amúgy is gyenge szokott lenni, de most rekord készülődik erősen eddig. Eddig piszok gyenge volt, pedig az emberek állítólag tele vannak pénzzel, nem győznek megtakarítani a fideszes propagandisták + a sok nickes Ibiza spicli szerint.
bronz vasárnap, 18:21
Gazdag ország vagyunk.
Miközben végleg elbukik Magyarország több milliárd euro ingyen EU-s pénzt, addig 1 milliárd dollárt készülnek fizetni erre a sz@rra.
https://www.economx.hu/belfold/orban-viktor-elfogadta-donald-trump-meghivas-beketanacs.822511.html
Boby
Boby vasárnap, 18:11
https://24.hu/belfold/2026/01/18/kocsma-bezaras-nagy-marton-melypont-tamogatas/
Se a reálbér növekedé🤣s,sem a kocsmaprogram nem tud megálljt parancsolni a kocsma bezárásoknak. Tényleg,van még valaki aki hisz ebben a reálbér növekedés mesében,vagy hogy jól számolják e!?
Boby
Boby vasárnap, 18:06
Előzmény: #97601  N0MAD
🤣
N0MAD vasárnap, 17:49
Előzmény: #97600  Boby
Azt se mi a különbség a jegyesével szexelés és a beborozva konyhaasztalon a "barátai" általi közt.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek