Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A sok megvezetett barom most örül az osztogatásoknak (fel sem fogják agyilag, hogy mindez hitelből megy) és választás után majd vakaróznak, ha benyújtják a számlát. Sokan semmiből nem tanulnak. A 2022-es választási osztogatásnak Európa rekord infláció lett a vége, még most is nyögi a gazdaság, erre itt a következő. Szerintem sokkal durvább infla jön, KáderSH majd lehazudja, ahogy a vezetőváltás óta teszik.
Minap voltam egy Euronicsban. Megyeszékhely, délután 4 óra, black friday hete, karácsony előestéje és egyedül voltam vevő. Igaz,eladó is csak egy volt. Amúgy mostanában nem először vásárolok náluk. Olcsóbb vagy annyi mint a netről rendelés. Kínai lapokat leszámítva,mert onnan nem rendelek. Vagy magyar oldal,esetleg Amazon de.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20251127/elesedhet-a-konfliktus-a-kiskereskedelmi-lancok-es-a-kormany-kozott-802676 "A hazai termelők védelmével összefüggésben kritikusan nyilatkozott a kiskereskedelmi láncokról. Megfenyegettem őket – mondta a közelmúltbeli tárgyalásokról, utalva arra, hogy a kereskedők egyre több importterméket helyeznek polcaikra. Bár elismerte, hogy az erős forint és az olcsóbb importáruk miatt ez gazdaságilag érthető, figyelmeztette a láncokat," Varga erősíti a forintot, marci meg a kereskedőket fenyegeti! 😊 Sok helyen fáj egyszerre az erős forint és ez egyre több problémát fog okozni. Hiába no,drága játék ez a választás!
Nyugati módú spórolás van, az emberek megtakarítanak. Itt a november vége, lett némi lendület a forgalomban a hónap második felében, de kb. ugyanott van, mint 1 éve, plusz nulla.
Ebben az országban egy dolog állandó, hogy a sok elb@szás és lopás miatt a forint veszít az értékéből. Simort a magas kamat miatt szídták (meg az erős forint miatt,csak azt nem mondták ki hangosan),matocsyt az alacsony kamat és gyenge forint miatt. A gazdaság egyikkel sem ment sehová,azon egyszerű oknál fogva, hogy önmagukban a forint és a kamat nem értelmezhető fogalmak csak ha beillesztjük őket egy komplett gazdaságpolitikai ökoszisztémába. Egy egyenletbe,ahol a forint és a kamat olyan változókat jelentenek,amik egy ország gazdaságának a finom hangolását teszik lehetővé.
Aztán ami ez után történt,az már történelem. Itt még Feri haknizott,nem a kolostormalac,de mintha csak ez utóbbit hallanánk.Hasonlóan nagy volt a hiány és hasonóan magas volt a kamat is😊 "Támogatják a forint erősödést Gyurcsány Ferenc csütörtöki szavai is, a kormányfő az államháztartás GDP arányos hiányát a vártnál kedvezőbbnek nevezte, ami az idén 4 százalék alatt lehet a szavai szerint."
https://24.hu/fn/gazdasag/2008/07/04/ujabb_csucsokon_forint/ ASR kollégától loptam a linket. Vissza a jövőbe!?😊 Figyelem!!!!,bár a cikk 2008-as,de akár tegnap is íródhatott volna. "Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője a javuló nemzetközi hangulat mellett a kedvező magyar makrogazdasági adatokat is felsorolta a forint árfolyam erősödésének okai között. A külkereskedelmi mérleg tartós aktívuma, a folyó fizetési mérleg, a külső finanszírozási igény jelentős javulása mind a forint iránti keresletet növeli – mondta. Arra is emlékeztetett, hogy a Goldman Sachs befektetési ház június végi előrejelzésében 238-ról 230-ra módosította a háromhavi távlatra szóló forint/euró árfolyam-előrejelzését, fenntartva a 6 havi távlatra adott 230-as, illetve a 12 havira jelzett 225 forintos prognózisát."
A szentendrei út csűcsban amúgy is egy autópálya, 130as átlagtempőval. Hátha kicsit belassul. Hejyemként Egy egy sáv buszsávnak, az visszafogja a száguldozókat. Még kéne biciklisáv is, mert az vicces. De szigetfesztiválkor jól jónne.
Igen én is olvastam: " minisztérium másfél évre le akarja zárni a H5-ös HÉV teljes, Batthyány tértől Szentendréig tartó szakaszát. A megjelent műszaki szakemberek jelezték, hogy eddig nem találtak megoldást a szakaszos lezárásra, mivel a felújítás után megváltozik az áramfeszültség erőssége, ahogy a peronok magassága is. Ezért a felújítás közben a régi szerelvények nem tudnak járni." Hát ez egy "Apokalipszis Most " című film lesz itt minden reggel. :-) Pomáz ,Szentendre stb valami óriási Noé Bárkája minden reggel ömlik be az irdatlan tömeg! A Héven a diákok tízezrei az utakon a pesten dolgozó népek százezrei. Ezzel nem lehet játszani.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)