Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ha a belinkelt táblázatodat nézed, nettó fizetés vásárlóerő paritáson olasz 2802, magyar 2375. Ez 18% eltérés az olaszok javára. Ennek alapján komolytalan, ahogy keresgeted az 5x termékárakat.
369 nel elojott a 350. En 371es hetes macd bullish crossnal vettem,ide be is irtam. Aztan nem jott a 350,madein topictars (vagy zajec) meg szegyeneben torolte magat.. Azota keletkezett forint jovedelmem,igy nekem peldaul egy 380-385 kivalo lenne ujabb valtasra,. En igy gondolkodom,aki akar,uljon forintban. A VIP exit nekem ezt jelenti,persze a "befottesuvegben tartod az eurodat" mantrazoknak ez itt most pont egy ertelmezhetetlen szojatek.volt,amit leirtam.
Ez a VIP exit minden évben el szokott jönni, legalábbis a fórumot olvasva, ez amolyan állandó valami. Csak tessenek már szólni, hogy mikor fog eljönni pontosan, és mikor lesz egyszer már tényleg vége neki. Most akkor 2026. áprilisban vége lesz, és ha igen, utána mikor lesz legközelebb? Vagy utána már sose többet?
Ok akkor 2 évig takaríts meg alompapírban , ülj a sötétben és fogyaszd a népNEMZATTHY cukrozott csirkefarhátat csirkeszárnyvéggel tűzdelve :D Ezt láttad? Erről szólt a 2010-2022 Nem kis lóvé vesztette el a közpénz jellegét! Ilyen kevésből ilyen sokat lopni! Meg is van az eredménye! Adott ingatlan FO$rintban 5 év alatt duplázott, ha ezt a pénzt a vásárlás napján az ember áttolta volna euróba és most eladná dupla áron és eurót venne , az +50% És Euróban is hozhatott volna 5 év alatt. Vannak befektetések, ahol 6-8% csinálnak bef alapok :) És az ember nincs kitéve az elmezavarodott kleptokrata csüngőhasú harciBÉKEkolostormalac és haverigaleri ámokfutásának. https://www.portfolio.hu/deviza/20250904/varga-mihaly-a-felzarkozast-nem-lehet-a-forintarfolyam-leertekelesre-alapozni-784024
Geza,nem kell ezt tullihegni. Majd visszajon nyunyoka tavaszal,es elmondja,h 380. Barcsak azt mondhatna,hogy 170, vagy neadjisten 50,mert olajat talaljunk a Borzsonyi aranybanya alatt 3 meterrel,plusz fuzios eromu epul minden zsakfalu vegeben akkugyar helyett.
Mi volt az olasz vs magyar arányszám 1990-ben, 2000-ben, 2010-ben? Merre halad az arány? Amit írsz, az alapján egy olasz fórumban bezzegeznek, hogy bezzeg Írország/Belgium/Svédország.
Ingatlanárak hová kerültek közben? Magyar bérből , ha van némi megtakarításod, az 50 misis hitelt is feldughatod a kloakádba ;) Tudom nem nagyváros, de Toszkána és környéke. Lehet a magyar Toszkánában is kapsz hasonló áron és ott is autentikus lesz a hangulat, mert hasonló olaszos jellegű emberekkel lesz tele a környék:) Akik ráadásul magyarul is tudnak és nem kell olyan messzire elutazni! Végkövetkeztetés: Itt a legjobb a világon! Á ott sem jobb! AMIKOR TE ÉS A TEFÉLÉD MEGJELENIK, MINT KONTRAINDIKÁTOR JELEZ! 2 ÉVE IS ITT VOLTÁL ÉS 370 NÉL A 350ET ÍROGATTÁTOK. JÓL BEJÖTT! AZZAL NEM BÜSZKÉLKEDSZ? https://www.youtube.com/watch?v=crJi2OpCkIQ
Valóban az akciós árat írtam, ha nem az lenne akóR 2 elyuró lenne teli áron. dÚrRva lenne azmán! az 2400/800 = Mindjárt csak 3szoros és nem hatszoros :) Így mindjárt rendben is van! Itt mikor adnak valamit féláras akcióban? Olasz átlagbér 1800 mAGYAR 1114 --> 1800/1114= 1,6157 Olaszok 61,5 %al keresnek átlagban jobban 1800/22/8 = 10,22/ó /2 =5,11 azaz 5 dobozzal vesz 1114/22/8= 6,32/ó x400= 2528 /2400 =1,05 azaz 1 dobozzal vesz a magyar.... Olasz vásárlóérték ezen NEM akciós termék tekintetében 5szörös, ha akciós, akkor meg 10szeres. https://hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pai_orsz%C3%A1gok_%C3%A1tlagfizet%C3%A9s_alapj%C3%A1n
Szerintem a csendes eurobevezetés már elindult, én már full euröban takarítok meg és abban is gondolkozok ha hosszabb távrol van szó. Eltekintve a gazdasági kockazatoktól egy 10+%okat oda vissza éves távon ingadozó pénznem nem tolti be a szerepét. Dollár is csak spekulációra alkalmas most szerintem. Mit mondjak ha árat kell maghatároznom tóbbéves távon forintban?
Szerintem a kérdés továbbra is az hogy a forint leváltásra kerül-e vagy sem? Mert az, hogy van 60% kamat bevételed 3 év alatt és közben ugyan ezen pénznemben az árak 70%-al drágulnak, az nem biznisz.( lakások egy év alatt 20%-al) Ha pedig itt mindenki euróban realizálná a kis Ft tőkéjét, ami eddig állampapírban hevert, akkor meg az árfolyam nem itt lenne, ahol most. Mikir jön el a váltási pont és mennyire lesz gyors és mi váltja ki? Számomea ezek a kérdések?
Szerintem te nem fogod fel évek őta hogy kifizetTÜNK egy valag kamatot az elszabott gazdaságpolitika miatt, amit beszednek afában kiskeradoban meg mindenféle rejtett módon, de a forint árakban ez meglátszik. A dolog két vetuletét nézitek de ugyanarról beszéltek amugy.
Te nem fogod fel már évek óta, hogy a ft az elmúlt 3 évben kifizetett közel 50% kamatot, és ez mellett 3 év alatt erősödött 3-7%-ot. Én nekem ma ha visszaváltom a 3 éve eladott eurómat akkor euróban van 60% tiszta hozamom. És képzeld akkor én milyen olcsón vásárolok kint, ha minden 100.000 euró befektetés forintba ma közel 160 000 eurót jelent. Mert ez a fos euró kamatot alig fizetett, és még 3 év alatt gyengült is a forinttal szemben. Ezt mondom az ilyen bronz és geza77 féléknek. Majd tavasszal 380ft/euró árfolyamnál megint beköszönök.
Na csak az olasz akciós pultot nézzétek. Belgiumban élő barátom mondta: Tűzifa 1 köbm 2023ban 86 euro, 2025ben 142 euro. Mutatta a számlát. Embargó. A nyugati dolgozó ezt elbírja, mi nem.
Mindamellett belerokkan a csudagazdaság a kamatterhek kifizetésébe, amit beszednek a bolti árakon , rezsiken, 64 féle adón, inflakövető adóemeléseken és a répa tudja még min keresztül. Ez egy csuda, ami itt megy! Svájci árak, etióp bérek!
Most vásároltam be a 434es eurómból a digoknál fele és harmada áron, mint itthon! Akkor az olyan, mintha 144ért vagy 217ért vettem volna eurót! Volt termék ami kint akcióban volt 400 itthun madaras teszkóban 2400 akkor 2400/400= 6 434/6=72,3 eme termék esetében 66ért vettem az eurót ;) Mit érsz a Fo$rintoddal + a kamattal, ha az árak többel szálltak el ;) Kuszaszem FO$rintértéktelenítő lopásával jól szétqrták a gazdaságot. De legalább legfőbb vejhez is jutott a szajréból, ugye? Tudom , tudom, van akinek a hígszékletet is eladják csokikrémnek. Ugye?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)