Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A nyugat bérmunkásai az nem egy fényes rózsaszín jövő, az egy lassú lecsúszás. De legalább nem rohantempós gazdasági tönk. Adhat haladékot arra, hogy változzunk, strukturálisan átalakuljunk. A történelem megadja a lehetőséget még mindig, ahogy korábban már töpször is. De félek, hogy most sem fogunk vele picit sem élni. Majd inkább mutogatunk tovább pbrüsszlre, sorosra, bárkire.
Számoljunk csak kicsit: 2025: minimálbér: 290.800, adókedvezménnyel: nettó 233.382 2026: 10% minimálbér emeléssel: 319.880, adókedvezménnyel: 319.880. 37% emelkedés. Csak egy minimálbéresnél havi 86 k. Mondjuk egy kétgyermekes tanár idén: 653.100 Nettója idén: 474.311 Jövőre várhatóan: 827.000 Nettója: 734.005. +260 k További hoábavaló reménykedést a fidesz megbuktatásához.
100 új gyár lesz, mondta ma Peti. Maradunk a nyugat bérmunkásai vonalon, mindenkinek legyen munkája, a többi pedig majd lesz valahogy, ez most a szlogen.
A nincstelen minimálbéres kétgyerekes fog a legjobban kapaszkodni a plusz havi 30 ezer forintjába. A vagyontalanság csak erősíti náluk a Fidesz elkötelezettséget.
Egyetértek. Rengeteg embernek rengeteg a pénze. Lassan ciki lesz, ha valaki nem megy külföldre nyaralni. (Nyilván abban a körben ahol én mozgok). Ezzel persze nem tagadom, hogy rengeteg a szegény család , vagy nyugdíjas. De igencsak nagy a jólét sokaknál.
Tudom itt mindenki egy borsodi zsákfaluban él, sőt az egész ország egy borsodi zsákfalu és van 10.000 ember, aki a vagyon 99%-át birtokolja. Ja, hogyne...
Arra vágtam rá, hogy téves, miszerint: "Persze, az alsó 3 decilisnek gyakorlatilag 0. Ez egyébként egybe is vág azzal a tapasztalásommal, hogy van kb 7 mio ember, akik szarásig vannak pénzzel és van kb 2.5 mio, akik meg valóban szegények." 7mio ember szarásig van pénzzel, meg az a jellemző a nyugdíjasoknál, hogy ingatlankiadás meg egyéb tőkejövedelem. Ráadásul mnb feketén-fehéren leírja a valósághoz közeli adatokat. És erre te írod, hogy a számok makacs dolgok, meg érted te, hogy kellemetlen tény. Úr Jézus, nézz le rám!
A számok makacs dolgok, azt meg nem tudom elfogadni érvnek, hogy de nem igaz. Ott van a kimutatás, hogy 90.000 mrd-os megtakarításon csücsülnek a háztartások. Értem én, hogy ez kellemetlen tény, akkor amikor a fidesz leváltásáról van szó, de attól ez még létezik és igen, nagy mértékben ez az oka, hogy a fideszt eddig még nem sikerült leváltani. A magyar anyagias nép és amíg jól megy, addig nem érdekli, hogy milyen rendszer van.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)