Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD 2025. 01. 19. 12:55
Előzmény: #86318  kkv14
Hát, horvát olcsóbb mint a balaton, képzelem a nyugatiakat hogy földhözvágják az árak arrafele 
De elhiszem hogy nem propaganda hanem szerinted itt sokkal jobb és olcsóbb. És hidd el ez nem dicséret volt. 
geza77
geza77 2025. 01. 19. 12:50
Előzmény: #86318  kkv14
Általában semmi nem on off üzemmód! Ha van pár 100000 ember aki elmegy nyaralni, akkor a qrmánymédia arra veri magát, hogy de jól megy , tudnak menni nyaralni. A horvát tengerpartok idén is csövön lesznek mAGYARokkal , németekkel, osztrákokkal, olaszokkal,... Aki teheti, hogy nyaralni menjen tőlünk, az oda fog menni, mert jóval olcsóbb, mint a balaton ;)  meg itthun bármi. Persze itthun is lesz pár hely főleg a szépkártyások, meg a talpnyalók miatt, ahun lesznek!  Itthun hűtőtáskázhatsz, kint anélkül is, minőségibbet megoldod hűtőtáska nélkül ;) sajnos!  Mert csüngőhasú vajdának ez is kevés! Még drágábban adná, ha tehetné. A Zimmer Feri életérzést ;) 
kkv14 2025. 01. 19. 12:03
Előzmény: #86306  slash
Az idegenforgalom beindulásánál , nyáron plusz emelés!Horvátok bajban, mert a külföldi cégek (főleg német) mindent leuraltak!  Pénz jobbára csak az idegenforgalomból jön.  Ezért emelnek brutálisan. A fagyi majd visszanyal.  A turisták sem képesek , és nem akarják ezt az irreális felárat megfizetni.  Az euro alapján könnyen hasonlítják az árakat. Keveset költenek, viszik magukkal a strandra a hútőtáskát.Persze én itt mint propagandista vagyok , "bronz " már nyugdíjba is küldött.
https://www.youtube.com/watch?v=rz-VfKq5L3w&t=662s
ha már propagandista vagyok...
Fsociety
Fsociety 2025. 01. 19. 12:00
Előzmény: #86314  zeppelin
A Lego hiresen jo befektetes,ismerek olyat,aki nagyban tolja. Es veszik tole,ez a legdurvabb. 
Fsociety
Fsociety 2025. 01. 19. 11:59
Előzmény: #86313  J0hnnyEnglish
Erre csak azt tudom mondani,hogy jogos a kerdesed,feltehetoleg mar ok sem varnak semmit,de kell a mezesmadzag 26ig. Most eppen ukrajna a bunos,meg a regi usa vezetes,amiert elpattan a benzin,veletlenul sem az,h mi extran vagyunk szopatva a felemelt adokkal,a forinttal. Ennyi a sztori,nem tobb. Latok itt a topicban probalkozasokat,h kicsit kivegyek az elet ennek,de mar elfogytak az agitporopok,es ez nem a bekemenet. 
zeppelin 2025. 01. 19. 11:59
Előzmény: #86314  zeppelin
jaj, ki sem bontom, longra van
zeppelin 2025. 01. 19. 11:58
Előzmény: #86313  J0hnnyEnglish
A ksh-nak csak akkora jelentőséget tulajdoníts, amennyit rajtad kívül mások (pl. jegybank) tulajdonít neki. A beszerzett adatok jelentős része önbevalláson alapul, visszaellenőrizni nincs kapacitás. De másrészt veszek nagyobb lego szettet, azt fogyasztásnak könyvelő, holott ki sem bántom, lángra van, 5-10 év múlva eladó, 50-100%-Kálmán magasabb áron, tehát valójában befektetés. 
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 01. 19. 11:42
Előzmény: #86309  N0MAD

Azt mondjuk elmagyarázhatná nekem valaki, hogy hogyan sikerült 9%-os reálbér emelkedést kimutatnia a csodálatos káderSH-nak.
Átlagbér mellett (is) a kaja és a lakhatás bizony elég combos tétel a normál életben miután még egy egyszemélyes háztartás kajája is extrák nélkül 60-100 ezer forintra duzzadt, egy 4 fős család pedig hasonló extra gondolatok nélkül 250-300/ hó (lakhatással a fogyasztói kosaruk meg nem is számol - nyilván minek).
Kérdem én, ha lakhatás és a kaja az átlag (2 keresős) háztartás !több mint felét! elviszi és ezen termékkörök inflációja inkább a 15+ százalékot eléri mégis ki a f@szom az aki fogyasztás bővülést vár? 410+-os árfolyam és 640+-os üzemanyag ár mellett ismét az árak vettem repülőrajtot nem a fogyasztás.
Igen tudjuk, csökkent a gáz ára...
Igen tudjuk gonosz Brüsszel, meg a háború...
Igen azt is tudjuk, hogy azzemberek ahelyett hogy kaját vettek volna 31% Áfával, inkább állampapírban takarékoskodtak.
Én a lehetőségeimhez képest a szerencsésebb oldalon állok, bőven az átlagbér felett, viszont még én is észreveszem hogy az élelmiszer fogyasztói kosarunkban a jó minőségű import lassan 80%, és még így is olcsóbb mint a silányabb agyonadóztatott versenyképtelen NER-es magyar élelmiszeripari termék.
Legegyszerűbb összehasonlítás német Milfina termékek és az Alföld tej termékeinek összehasonlítása.
slash 2025. 01. 19. 11:25
Előzmény: #86308  Fsociety
igen. full szopó minden oldalról. 
Fsociety
Fsociety 2025. 01. 19. 11:23
Előzmény: #86309  N0MAD
Meggyozodesem ,hogy mar csak idohuzas megy,valahogy ki kell birni 26ig,vagy addig,ameddig nem tortenik valami rendkivuli (akar a kormany altal generalt) helyzet,amivel ki lehet tolni a hatalmat. Mert en itt mar mast nem latok,semmibe nem invesztalnak,csak ami a tenyleg szukseges minimumhoz kell,es ami a haveri kornek kell.  Ehhez persze kell egy vegletekig lenyomoritott szavazoreteg is,akinek eleg,ha felujitanak par vasutallomas mosdot (amit aztan persze maguknak odaadnak hamarosan). Ugyanez volt a kastelyokkal is,milliardokert felujitas,aztan ingyen haveroknak odaadas. Bizonyos ertelmi szint felett ez mar tisztan lathato,es ertheto. A tobbieknel meg mukodik a populista duma. 
Borisz 2025. 01. 19. 11:19
Előzmény: #86299  geza77
Erre a műremekre már a Petőfi is rémülten ült fel Barguzinban a koporsójában :-)
N0MAD 2025. 01. 19. 11:05
Előzmény: #86308  Fsociety
Portfólión most van cikk hogy nagymarci decemberre szar kisker adatot vár mert karácsony hosszühétvége, az emberek nem vásároltak, ez lehet az ok. Decemberben. Karacsonyra. Nem vásároltak. Amügy eskü fellendüles lett volna, de ez a franya karácsony a nem vásarlassal. Oké.
Gazdaság mellett nem annyira emlegetett a közművek, utak, vasút(ok, ez emlegetett) eü,oktatas (ezek is), rendőrségi létszám és eredményesség, katonaság, helyi tömegközlekedés, meg úgy kb minden állapota. Mert ellopni fontosabb volt mint szintentartani. Ezek is elkezdtek lassan fajni, a karbantartás hianya nem azonnal üt vissza. Ellenben az elhnyagoltság miatti felüjítás sokkal dragabb lesz.
Matrai erőmű jaték jó volt “mészáros”nak, aztan most a hír hogy letérdelt. Paksot is hosszabítgatjuk, mert az új a sáros gödörig jutott, nem tudjuk az orosz hitelből mennyit hívtunk le. Mi baj lehet?
Kinai cégek tamogatása is sikertörtenet, legfeljebb kitiltódnak az euból, vagy legalabbis a termekeik. Ha nem zárnának hanem termelnenek.
Autógyartásra feltett orszag. Hat nem nemet visszaesés van? Meg szerencse hogy diverzifikáltunk.
Mezogazdasagi tamogatások. Most akarjak megvagni a nagybirtokokra.
Soroljam a sikersztorikat?
Fsociety
Fsociety 2025. 01. 19. 10:53
Előzmény: #86306  slash
Na igen,minket sujt az a gyonyoru kurvaelet azzal is,h a sracoknak nem erdeke egy stabil fizetopenzt bevezetni,mert akkor mibol lehetne pluszban lopni,meg inflalni. Nyilvan kezd mindenhol szar lenni a helyzet,csak az elmult 5 evbol kiindulva,a gazdasagunk annyira lepkefing,hogy ilyenkor minket minden hatvanyozottan basz meg. Es kozben megy a kabitas,h uj gazdasagpolitika,meg akcioterv,meg a szokasos bullshit. De majd kkv megszakerti,hogy ez nem ugy van,gondolom. 
slash 2025. 01. 19. 10:44
Előzmény: #86298  Benzedrine
Voltam sok éve Párkányban ilyenen egyszer a tankolás miatt. Nekem oda vissza 90km 7l benzin egy elcseszett nap stb. Nem éri meg a nyűg, több hónapra meg nem tudok bevásárolni. 
slash 2025. 01. 19. 10:42
Előzmény: #86303  Fsociety
A horvátoknál a héten volt egy hatalmas kaja áremelés. Tombolnak az emberek, jan 24én bojkott lesz a boltokban.  Náluk abból jobb hogy euroban keresel, ez euro bevezetése óta volt fizuemelés, vége az átváltási baszakodásoknak legalább tisztábban látnak.  Ők Slovénba és Itáliába járnak vásárolni. 
N0MAD 2025. 01. 19. 10:38
Előzmény: #86303  Fsociety
Még szerencse hogy az élelmiszereket es alapvető megélhetési dolgokat magyarországtól jelentős mertekben eltérően sújtó forgalmi adók nem gyűrűztek be hozzánk! Van ahol akár 5%ot is harácsol az állam az alapélelmiszereken!
bronz 2025. 01. 19. 10:24
Előzmény: #86298  Benzedrine
Bizony és onnan már nincs is olyan messze, hogy ne érné meg.
Délen még Szerbia felé is érdemes elindulni, aki meg nem akar átmenni, annak Tompa Határ Diszkont a megoldás. Magyar oldalon van, de sok minden sokkal olcsóbb, mint bárhol máshol. Fogalmam sincs, hogy miként csinálják, valószínűleg "inkább a sűrű fillér, mint a ritka forint" elven működhetnek.
Fsociety
Fsociety 2025. 01. 19. 09:46
Előzmény: #86302  N0MAD
Bezzeg a horvatoknal arstoppot vezettek be. Hat micsoda szegyen az,igazi komcsi modszer. Oh,wait.. 
N0MAD 2025. 01. 19. 09:41
Előzmény: #86300  Fsociety
Azért az sajnálatos hogy ezt senki nem mondta meg elore hogy ez várható.
Ok, rengetegen mondtak, de rajtuk kívul senki!
Naugye.
N0MAD 2025. 01. 19. 09:39
Előzmény: #86299  geza77
Felháborodtam!
Helyesen: "Indiában sóért mezítláb megy Gandhi”

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek