Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Hát bízom benne, hogy ha jövőre kiütöm a hitelt ezekből a folyamatokból már valami látszani fog (tippre még idén lesz vmi). És utána kezdődik a fejvakarás, hogy hogyan (hol) tovább... Bízzunk benne, hogy eltakarodik ez a rákos sejt, de félek ez csak hiú remény, és az lesz amit mondasz. Bízok a legjobban, de a legrosszabbra készülök. Megtakarítások egyelőre maradnak EUR-ban évenként 1xi betörlesztéssel több profitot realizálok a nem megfizetendő kamatos kamaton mint amit a PMÁP fizetne 4 év alatt :D Így csak kacagok a nagy Ft erőnek örvendőknek, meg akik azt mondják, hogy jajj most nekem... Jah hát kérem a kamatos kamat is csúnya dolog, pedig lassan már látnunk kéne mind a gáz szerződésekben (amik titkosak..) hogy idén fizetünk a tavalyi utána is, meg az idei is sokkal drágább lesz mint az optimális lenne. Meg ugye ott van akkor még az MNB hiánya... én nem bízom benne, hogy a költésvetés idén nem borul meg. Ahhoz valami isteni csoda kellene
csak ismételni tudom magam. Hozamokat lenyomják "mesterséges" állampapír kereslettel. Infla valóságban nem annyi,a hivatalos persze minusz 5 % lesz év végére. A kamat okozta hiányt majd a népen beszedik,amit megnyernél PMÁPon,azt hihetetlen módon majd kifizeted máshol,de továbbra is a PMÁP marad az isten sokaknak. Aztán majd 25ben az is kifut, lesz alacsony kamat,magas inflával, és onnantól majd nem érti az egyszeri paraszt, hogy hol folyik el a pénze, vagy miért éhezik a hónap közepén, miközben reggelente átköszön majd a filippínóknak kávé helyett,akik végül nem vették el a munkáját,mert Viktor nem engedte.Áláds,fény,osztva és környéke.
És persze még egy kérdés mekkora lesz a romlás. Továbbra is azt mondom, hogy a PMAP forró tőke. Tegnap beszélgettem néhány emberrel, csak további megerősítést kaptam. A költségvetési folyamatok betegek. A következő 2 év 24-25 nagyon necces. Ha Németország tovább lassul, akkor pedig Magyarországon nagyon nagy baj lesz. A lassulás a következő negyed években fog látszani a magyar gazdaság export teljesítményén is. A költségvetés deviza kitettséget ralato emberek most 30-35% közé teszik. (Állami garanciák, mérlegen kívüli tetelek) A költségvetést nagyon kell figyelni. Ott van a legnagyobb baj.
Egyre jobban látszik, hogy kezd forró lenni a krumpli.. Valamit el kell engedniük. Meglesz majd a nyilatkozat, hogy mindenkit is megmentettünk és hát ennek ára volt.. csak magukat, és baráti köröket ugye jobban. Vagy a hiánycélt kell elengedni, vagy az inflát (ezt Matolcsy nem akarja hagyni se Varga), vagy a Ft árfolyamot . Vagy annek tetszőleges variációja. KSH év végére lehozza/lehazudja a inflát 10% alá.. talán már novemberre, amilyen stréberek. Hogy mennyiben fog valós számokat tükrözni, és mennyire fog minndenki talicskakereket venni statisztika szerint hetente azt mindenki dönste el maga. A gazdaságot jelenleg egyik oldalról megfojtják a másik oldalról meg árasztják továbbra is el messza a való kamatszint alatt kamatos hitellel... szokásos ingyenpénz nevű dögkút, még nem szedett elég áldozatot. Érdekes kérdés lesz a hulladékkezelés, de látjuk, hogy a mentősök átszervezése is milyen nagy sikerrel ment. Akugyárak is mint zöldövezetes beruházások lesznek ofkórsz.. . Lesz itt még Ft romlás, a kérdés, hogy tudatosan állnak neki, mérleg javítási céllal, vagy annyira forró lesz a krumpli, hogy a tőke hagyja el a disztkót elsőként . A kérdés nem az, hogy lesz e még, hanem hogy mikor.
Egy Óra múlva beszél az EKB ha minden igaz, kíváncsi leszek, hogy további emelést jelenek e be 1 nagyjából biztos, 2, esélyes. Csökken a Ft kamarelőnye. Reakciók ?
https://www.portfolio.hu/deviza/20230626/uj-erore-kapott-a-forint-624112 Olvasom ezeket a hangzatos címeket, ránézek a tickerre, aztán ugyanott tartunk ahol hetek óta. Nem lennék meglepődve, ha utóbb kiderülne,hogy ezen a szinten már az mnb is venné az eurót,készülve a nehezebb napokra .
Ha összehúzom az eddigi aljakat az utóbbi időben, valahol 365 környékén lehet az alja, HA. MA200: HETI: 365.6 Síri csend honol a tőzsdéken. Ha rotty lesz, talán elmozdul felfele. Vagy nem.
Kíváncsi volnék, mennyire short pozi nyílik majd 368-367.5 környékén, HA lemegy addig. Ha lemegy 368-ig, kap még egyet a nyakába tőlem. Aztán ha letöri, így jártam.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)