Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A kockázatosabb TL-ben vagyok. egy tényleg kicsi pozival. Az utóbbi 3 kereskedési nap 369.1-ről pattant. Most is ez volt a padló, kis reménysugár.Hígitanék lassan, ha tovább esik.
A parancs az parancs... Lakásos fórumban is aktív az egyén ... Ott is kibontakozóban volt, hogy hogyan tovább, infláció--> hitelkamatok --> állampapírok kamatai (lehetséges lakásvbefektetés vonalon), hogy való igaz, hogy most nincs államcsőd, de az Áfa bevételek , kisker csökken, kamatok magasak stb... És ha ez az 5000 milliárt megindul állampapírból azt vajon kifizetik e, vagy változtatnak a kondíciókon esetleg lakásvásárlás miatt, akkor azt ki tudoja e az állam fizetni. Emiatt lesz nagyon fontos az infla, hogy hol lesznek mind a befektetési mind a hitelkamatok, mert csok eltörölve, városban (egyelőre semmi helyette) a piaci hitelek az egekben 9%+ , emiatt az építőipar mint Magyarország húzó ágazata gyengélkedik, turizmus, az EUR árfolyam miatt illetve, mert az árak a környező országokhoz képest magasak. Tervezhetőség 0. Most örülök, hogy van hitelem és az előtörlesztésen 4,5x akkor nyereséget értem el mint amit a PMÁP hozott volna. (persze lehtett volna még év kövben ott parkoltatni, akkor a 5x+ lett volna... (meg nem fizetendő kamatos kamat a hitel végén)
Ezt is megértük. Két troll látszat párbeszédet folytat, hogy tematizáljon, dicsérje a kormányt. Azt nem tudom hogy ingyen segítenek tönkretenni a fórumot (vele együtt egy pici demokráciát) vagy valami hasznot húznak belőle. Hasznos idióta vs. bértroll. De valójában mindegy, az eredmény ugyanaz: rothadó, gyomorforgató fertő. A cél elérve.
Külföldi nem nagyon fizetett társasági adót ide. Lásd nemzetközi adótervezés... ---- Viszont fizette az HIPA-t (helyi adóként) ha itt volt a székhelye. Ráadásul a HIPA nem is a haszon alapú, hanem nagyobb adóalap szerinti. Plusz, ha itt működött ténylegesen is azaz itt adott munkát akkor ide fizeti a bérek közterheit is. Avagy a társasági adó >> adóparadicsom szintje kellett ahhoz, hogy - a nemzetközi szinten innen úgyis eltűnő nyereség adó helyett - inkább más módon maradjon itt némi pénz Nem véletlenül lett a fejlett világban az adó minimum rendszere nemrégen! Amíg nem volt addig ügyes húzás volt a magyar módszer.
Volt mert nem növelték a GDP arányos államadósságot. 2008ban is annyi volt mint 2020ban.söt. a covid óta megbillent pár dolog. Azt nem értem a közepes és nagy vállalkozások 15%os tsg-i adóját minek kellett 9%ra a kkv-k adószintjére csökkenteni. Senki nem kérte senki nem követelt ilyet. ok erösebb forint miatt drágább a munkavállalók bére és hogy ne vigyék ki a nyereséget, de anyavállalatuknál is drágább mint a 15%
Pontosabba osztogatott, amikor NEM volt pénz. Az árát (infla) viselem, pedig nem "pályázgattam". Viselem abban, hogy úgy emeltek 10% bért ilyen infla után, h felemelték az óraszámot közel ennyivel (22-ről 24-re). Az 50 % rosszul dolgozó szerintem túlzás, egész egyszerűen többet tudok erről a világról. De a külsős egyéni érzékelése más lehet. De az 50 % is a pszichológia megrendítő csodája volt. Amit 2 éve művel a nemoktatási kormányzat, az ennek a számnak a gyors csökkenéséhez vezet. Az eü- ben talán nem. Igaz, pályám elején az orvosokhoz mértük a fizunkat, júliustól az ápolók is meghaladják.
lehet a tanárokkal kapcsolatban vagy de nem azokkal akiket tanítanak. Sok tanárom volt -gyereknek is- tudom miről beszélek amikor azt mondom az 50% az hitvány, átlagos 50% az elhivatott csuda ember. De eü dolgozóknál is ilyen az arány.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)