Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Én betartottam ezt a szabályt, ~2 hónapnyi nettóból vettem, ok kellett még rá költeni kb egy fél havit papírokkal , szervízzel, de egyelőre úgy gondolom nem nyújtóztam túl. Forecast topikban "himihumi" írt egy jót tegnap 18:55 kor . Időtávra én saccom kb nyár vége.. Addigra látaszni fog hogy a hiány még jobban elszabadul az MNB vesztesége újabb rekordokat dönt, EU-s pénzek idén nagyjából esélytelen, jövőre is kétséges, nyári hitel minősítés megintcsak érdekes, a Forinton kezd nyomás kialakulni , mert a kamatokat csökkenteni kell, különben gazadsági jégkorszak lesz, vagy a dotálások vágnak mégnagyobb lyukat a kassszán... --> mindenhogy valamit változtatni kell
a kiszámolón van egy jó cikk az autósról. és ez vetíthető lenne bármi másra is. Sajnos a magyar embernem vesz figyelembe ilyen szempontokat, sem autónál, sem másnál. 3-6havi nettó havi keresetnek megfelelővel járhatna mindenki.A gond ott van, hogy 300 nettóból kb nem lehetne autót tartani, mert a lakhatás rezsi +az élet lassan nem jön ki ennyiből. .. https://kiszamolo.hu/igy-valassz-autot-magadnak/
Sőt, hogyha részvénybe tetted ami közben felrobban még többet tudtál nyerni... Akkor meg az állampapír szar... teljesen felesleges ezekkel a mi lett vola HA eseteken gondolkodni, azon kell hogy most a mai környezetben legyen olyan befektetésünk ami a mi preferenciáink szerint termel.. beleszámolva a kockázatot. Ha valaki nem bízik a Ft ban annak aztán magyarázhatod az álompapírt , legyen akár külföldi akár nem. Hozam-kockázat-időtáv ezt a 3 at kellene mérlegelni minimum egy befektetés esetén. Ahogy a hitelnél sem a törlesztőt meg a kamatokat nézzük, hanem az időtávokat és az egyéb kondíciókat is pl mennyibe kerül előtörleszteni, meddig fix kamatozású stb stb. Nagyon sok magyar költekezik úgy, hogy PONT kijön valami a pénzéből, de ahogy autót se úgy veszünk 1Milióért, hogy 999 999Ft os autó még épp belefér, mert használtnál azért 1-2 szervizelés is rájön meg ugye az átírás stb meg minimum 1 tank benzin/gázolaj ;). Feleseleges ezen vitázni, hogy mi lett volna jobb 10 év alatt. AMD részvégy 5 év alatt 16 ról 120 on van épp. És mivel a jelenlegi portfólió alapja a Ryzen 2016 -17 ben jött be azért azt is lehetett látni, hogy ezzen nyerni fognak. Vagy ott az apple 5 év alatt 45 ről 180... Ha így nézem akkor meg a állampapír kaki.
Nem tudom kinek mi a durva, nekem pl a trafikmutyi durvának tűnt. Durvának tűnt a digi meg a vodafone esete is, vagy a magánnyugdíjpénztárak esete is durvának tűnt. Eu-nak annyi beleszólása van a dolgokba, hogy nem küld pénzt,oszt jó napot.
Bárhol lehet külföldön TBSZ számlád. Ha jól tudom csak annyi, hogy te TBSZ számlának nevezed. Semmi több. Annyi kell, hogy 3-5 évig nem veszel ki belőle pénzt. És persze bevallod és bejelented. Mint ahogy minden külföldi számla bejelentés köteles itthon.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)