Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ha nyíltak lennének a számok, legalább a szakma közönség számára ok. De így.. 1-1 ben olyan mint a lélegeztetőgépek ügye.. majd megsemmisítik a papírokat ahhoz értenek, mert elszámoltatás az nem lesz.
Biztosan drágán vesszük még most is máskülönben ki kellett volna vezetni x fogyasztás feletti emelt m3 árat. Szerintem sosem fogjuk megtudni mennyiért jön az orosz gáz.
10 % kamat nem most lesz. A gaz az eleg gaz 😀. Nem ertem, hogy tudjak meg eladni a kamu dumat. Mindenhol csokken a lakossagi ar , de nalunk meg nem. Gondolom eleg dragan veszik
Azért arra kiváncsi lennék mi ez a túlzott magabiztosság, hogy nem fog tovább gyengülni a forint. Semmi nem változott az elmúlt egy évben. Fideszkének vissza kéne venni arcból nincsenek alku pozícióban egyáltalán. Csak gyengülésre utaló jelek vannak, MNB még egy ideig tartja aztán kénytelen lesz elengedni a forintot és nem az eu pénzek átváltása miatt. Azok továbbra sem fognak jönni.
Szerintem vékony jégen vagyunk, ha kitesznek az EU-ból és Natóból még lehet is. Arra leszek kíváncsi , hogy a Stolz által emlegetett vétójog megvonásából lesz e valami , mert akkor onnantól még tényleg csak dísznek mennek a fiúk Brüsszelbe, mert beleszólás az nyista. A másik hogy nagyon kíváncsi lennék, hogy most mennyiért vesszük mi a gázt szemben a jelenlegi piaci árral. Ha EKB emel, és mi le tudjuk csökkenteni ~10% környékére az alapkamatot onnantól szerintem már kiáramlik a tőke egy jelentőr része (mivel a Ft leértékelés miatt, a kivinni vágyott Ft ért kevesebb devizát kap a piacon. )
szerintem gyengülni fog, továbbra is tartom hogy ezek 400-on akarják majd váltani az uniós pénzt na meg a kamatcsökkentés elkezdése is egy jel, a forró pénzek lassan elszivárognak majd, újak meg nem fognak jönni
Természetesen. Az ársapkák beépültek a többi nem hatósági áras termékbe, de azok nyilván nem fognak csökkenni ha kivezetik...a lényeg a nép adóztatása.
Fog az gyengülni főleg a főni meg az MNB összeférhetetlensége miatt. 17% kamat se kevés de egyre jobban megviseli a költségvetést. Aztán még ugye a befektetők türelmesen várták az EU pénzeket de csak nem jönnek ennek is lesz következménye.
Amikor otthon voltam láttam... csak hüledeztem, hogy szinte minden termék olcsóbb a hanyatló mocskos nem létező nyugaton... Ok itt az alap élelmiszerekre emlékeim szerint 7% os MwSt van , nem 25 meg 27... A minőségről meg ne is beszéljünk... jövő hónapban is megyek, de erősen agyalok, hogy út közben ausztriában beávsárolok majd előre...
Ez nem intervenció. A Ft egy határig erősödni fog, mivel a cél az, hogy a kamatok jöjjenek lejjebb. Amikor elég sok kamatkülönbözete lesz, akkor kezdi majd eladni és akkor ugrunk meg.
Törölt felhasználó2023. 05. 23. 15:47
Hiába spekulálnak egyesek, ettől nem fog gyengülni a forint. Elriasztották a spekulánsokat.
Nem gondolom, hogy ez kapzsiság, inkább kockázat kezelés. Ha az én üzletembe bárki beavatkozna, én is beáraznám a kockázatot. Ha egy drogdíler annyit keresne, mint egy árufeltöltő, akkor valószínűleg nem lenne drogdíler. 😁
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)