Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ez a megegyezés egyelőre a forrásvesztés elkerülése miatt lényeges, de ez azért eddig is nagyjából várható volt. Innentől egy folyamatos iszapbirkózás lesz a kormány és az EU között minden egyes feltétellel kapcsolatban. A kormány mindegyikre azt mondja majd, hogy teljesítettük és jár a pénz, az EU pedig azt, hogy nem. Ha eddig 100 háttéralku volt, akkor innentől 100X100 lesz. Szóval fordulatos lesz, lehet majd rángatni a Forintot és a Magyar papírokat is a híreknek megfelelően.
Nagy naivan azt gondoltam, hogy EU megegyezésre azért visszamegy 400-ig. Ki is vettem a kezem a biliből. Cudar jövő év előtt állunk. Az idei inflálás csak bemelegítés volt valószínűleg.
A törlesztési moratórium nem lett volna rossz döntés, ha csak a valóban igazoltan rászorulók vehették volna igénybe...most, hogy már csak a valószínűsíthetően tényleg rászoruló kevesek vettek igénybe, most meg megszüntetik...ilyen ez a kereszténydemokrácia...a kamatstop ezerszer károsabb intézkedés, inkább azt kellene azonnal kivezetni...
Jól látom akkor, hogy a talán beérkező EU-s pénzek nagyságban kb pont nem takarják be az éves 15% nyugdíj emelés összegét ?? Meg se értem, akkor miről álmodnak a pedagógusok. Ez a pénz már előre el lett költve, hitleből drága kamatra megelőlegezve, most az ígéret még oda lett adva nyugdíjjasoknak és akkor még tanároknak is kéne valami apró... De semmi gáz 2023 a Ft éve. (egy szó kimaradt 2023 a forint LEÉRTÉKELŐDÉS éve lesz...) mert így fundamentum nélkül, jövőbe fektetés nélkül az egyetlen költségvetést kiigazító tettük az, hogy lerohasztották az egészségügyet így jóval több ember hal meg idejekorán akiknek nem kell nyugdíjjat fizetni.. (okosnéger.gif)
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)