Forintban nincs semmi tragédia az elmúlt 16 hónapban. 2020 dec 31-i MNB árfolyam 365,13. 2022 ápr.29-i MNB árfolyam 377,12. Kb.3,5% elmozdulás. Ha a Covid óta nézzük, akkor 345-370 sávot kellett kereskedni. Most próbál sávot váltani ez igaz. Ha a Covid óta nézed a az 24 hónap és kb 2% gyengülés. Szerintem nem a forint ellen kell fogadni, hanem a magas kamatok miatt brutál jó carry trade eszköz lett. Lelke rajta annak, aki csak ellen játszik. Szerintem sáv alján venni és sáv tetőn eladni, közben MÁP+ ban 5% kamatoztatni az elmúlt 2 év egyik legjobb befektetése volt. Ha sikerül a sáv váltás akkor az előző sáv nagyságából kiindulva valahol 400 körül van a sávtető. Lehet, hogy ez már kijelölésre is került. Arra én azonban még nem fogadok, hogy a sávváltás már meg is történt. Ha viszont nem sikerül a sávváltás, akkor vélhetően a régi sáv él, és nem a 360 a sáv alja. Az csak egy közben eső erős támasz. Jó kereskedést mindenkinek. Én 376on és 380on is adtam el Eurót, amit rövidre vettem a 370 alászúrásban. Természetesen benne van a további gyengülés lehetősége, bár szerintem a FEDre pont ellentétes reakció lesz, azaz dollár gyengülés. Forint long.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)