Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
kamat és egyéb sapkák hatása +februári ingyepénz+ költségvetés cudar helyzete + ukrajna elsö opciók csak itt , huf ezért gyengül jobban forrást tud kivonni máshonnan lényegesen többet is lsd eu- s bankpapirok , beindult a domino
Így lenne ötösöm a Lottón, múlt szerdán írtam ide délelőtt #10332: Szerintem már gépelik a kör-emailt a Lendvai utcában a sajtó-holdudvarnak, hogy "Soros megtámadta a Forintot."
Nagyon el vagy tévedve. Pontosan arról van szó, amiről a többiek is szólnak. A keleti szükségtelen dörgölözéssel, a demokratikus intézmények és a sajtószabadság leépítésével, az ún. "illiberalizmussal" és az unortodox kuszaszemű közgazdaságtan addig működik, amíg konjunktúra van és be van az itt dolgoztató multik zsebe tömve. Ha viszont a külső környezet nagyon negatívba csap át, akkor kamatostól berúgja az ajtót a valóság. Főleg, ha még továbbra is nem kérünk a NATO erősítésből. A NATO és EU politikusainak körtelefonjaiból tökéleten kilátszott, hogy páriák vagyunk a szövetségen belül. Biztosak benne, hogy rögtön leadnánk a drótot az oroszoknak, hogy mi hangzott el. Szóval, igen, ez Viktor és Matolcsy felelőssége. Ha az elmúlt évtized "gazdasági sikerei" szózat őket dicsőíti, bár indokolatlanul, akkor a 400-as árfolyam és a zuhanó BUX is az ő felelősségük. Nem az a baj, hogy esnek ezek az indikátorok a háború miatt, hanem hogy milyen mértékben teszik ezt, az a baj.
FOSrint,
mindíg a legsz@rabb!!
A a nemzeti valuták több célt szolgálnak, az egyik,
- hogy jelzik a nemzeti gazdaság állapotát
(erejét, produktivitását),
-a politikai rendszer stabilitását.
Akinek nem tűnik fel a 399,annak a 400 is mindegy. Sztem most már ezen túl vagyunk..2 hét alatt ugrottunk 48 forintot.... :) de gondolom az M1en ez nem vezető hír,max úgy,hogy sohasem kaptál 1 euróért ennyi forintot.
A helyzet egyszerű. A befektetési alapok jóval nagyobb arányban vásároltak a magyar részvényekből és a magyar forintból mint más kelet európai papirokból. Most ezt eladják, mivel ebből volt a legtöbb ezért itt tudnak eladni. Ezért esik jobban a forint. Ennek semmi köze sem Orbánhoz, sem a gazdaság állásához. Ez addig tart amíg ki nem derül hogy mi lesz azután ha ukrajnát elfoglalták az oroszok. Mert elfoglalják az látszik. Legfeljebb nem 1 hét hanem 1 hónap alatt.
elnézést, az ideg hevében lemaradhatott lengyel zlotyi 4.9559 +0.0754 +1.54%
sz@r magyar FOSrint 399.160
+12.250
+3.17%
cseh korona 25.8395 +0.1985 +0.77% ROMÁN LEJ 4.9501 +0.0067 +0.13% ukrán hrivnya 32.6358 +0.1856 +0.57% horvát kuna 7.5588 +0.0027 +0.04% bolgár leva 1.9562 +0.0014 +0.07%
Csak a tisztánlátás végett: Origo meg sem említi a Forint príma teljesítményét. Még mindig MZP elleni propagandával nyomulnak a címoldalon. Vagy a Fidesz szavazók szerint a 400 forintos euro az oké?
Törölt felhasználó2022. 03. 07. 10:19
Ha már eljutottunk idáig, haladunk tovább előre az 500-ig?
Törölt felhasználó2022. 03. 07. 10:11
..még annyi infó, hogy a modellváltó egyetemek , kb a felsőoktatási infrastruktúra 90 %-a, a modellváltást követően a Magyar Államkincstártól az orosz és ukrán kitettségű OTP-re állt át.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)