Olaj végülis nem az alján zárt, ez jó jel lehet. De én nem vennék longot, amíg nem csinál egy divergens alacsonyabb aljat, 57,7? 59,x? És eldobnám 65-66 között. Függően attól, mit csinál ezeken a pontokon. És elég veszélyes. Ha maradnak a vámok, akár csak pár hétig is, kijönnek az elemzők napok alatt azzal, hogy recesszió lesz, alacsonyabb GDP-t várnak, erre majd esik, rákövetkező héten emiatt módosítják az olajfogyasztási prognózist, amire megint esik majd, és simán lehet 51-55 idén. Nagy ralik lesznek közben felfelé természetesen. 2023ban esett 30%-ot. 2db 12%-os, 1db 7%-os rali volt felfelé eközben és a végén 6 hét alatt 18%-ot ment fel.
Szerintem igen. Trump vám-zsarolása Damoklész kardjaként lebeg az árfolyam felett-vagy a képzavarral élve inkább alatta. :) Szerintem rá fogja kényszeríteni az Uniót, hogy nagyobb tételben vegye a gázát. Csak még járnak egy rövid pávatáncot, hogy úgy tűnjön, hogy olyan könnyen nem adják be a derekukat. De szvsz hamarosan, talán nyár elején valószínű, hogy lesz egyezség valamilyen formában, és szerintem ennek az előszele látszik az árfolyamban. Bár ahogy utánaolvastam, egyelőre még nem biztos, hogy bírná az amerikai exportkapacitás a szállítási igény bővülését, de ez hosszabb távon meghatározó lehet. Normális körülmények között a gáznak már legkésőbb januárban esnie kellett volna, az elmúlt tizenöt évben talán egyszer maradt magasan az árfolyam február végén, azon kívül mindig korábban elkezdődött az esés.
Akkor maradjak a tavalyi véleményemnél : miszerint idén végig a tavalyi árszinteknél magasabb árfolyam okkal számoljak ? . Ha jól olvastam a beírásokat ..
-Jó napot! Private Banking friss:-WTI olaj, napi: Néhány napja megtörte a csökkenő
trendet és trendszerűnek tűnt az emelkedés, de ma
reggelre máris elhalni látszik az emelkedés.
A 68,75-ös szint a vízválasztó a long és a short oldal
között. Alatta elhalna az emelkedés és kis korrekciónak
lehetne minősíteni.
Felfele elméletileg a 75 a következő ellenállás szint, de
a hosszabb távú csökkenő trend szerint csak a 81,25
feletti zónában fut.
A 68,75 alá zárás okozhat újra csökkenő hullámot és
akár új éves mélypontot.
Ellenállások: 81,25; 84,60; 87,5.
Támaszok: 62,5; 59,38; 56,25. -Földgáz, napi: A trend még nem tört, de ráült a
grafikon a trendvonalra.
A 4,69 feletti szint nem tűnik komfortosnak a longnak,
viszont a trend csak a 3,906 alá zárással sérülne.
Nem érdemes most pozícióban lenni, mivel esélyes,
hogy megtörik az emelkedő trendje.
Erősebb támasz csak 3,125 környékén várhatja.
Ellenállások: 4,688; 5,08; 5,47.
Támaszok: 3,125; 2,734; 2,344; 1,953.
De ne gondolkozzatok hosszútávon, mert nem kifizetődő. Nézzétek a gáz-olaj ellentétes mozgását az óráson. Felmehet a gáz? Csak akkor, ha az olaj visszaesik.
Minden adott egy nagyobb ralihoz. Hónapok óta minden nap recesszió, tűzszünet és egyéb hírekre esik. Tűzszünet nincs, recesszió még lehet, de az energiaigény már nem csak a gyártást érinti. USA NatGas a fő elektromos energiaforrás és a datacenterek, AI áramigénye nagy. Igy megváltozhat a megszokott kép (ezért mondom hogy nem lesz 1.8$) Persze én pozíciót csak az 5 órás chart alapján veszek fel és zárok le.
Nehéz megmondani. Lehet benne egy inverz fej-váll $5 értékben 75? De lehet hogy csak 73,75, de lehet 80 is. Én inkább naponta nézem az 5 órás chartot, nem vagyok jó célárakban.
ISHARES- MSCI EMERGING MARKETS INDEX - ETF. -EEM, napi: A napokban látható kisebb esés ellenére
még az emelkedő trendjét nem törte meg az index
mozgása.
A kis csökkenő vastag piros trendvonalat érdemes
követni.
Amennyiben fölé zárna, akkor jöhetne újabb long
esély, de akkor sem mindegy honnan indul az újabb
emelkedő hullám.
Minél lejjebb jön, annál rosszabb a helyzet. A 43,75
alá zárással erősen csökken a long belépés esélye,
mert az trendszerű eséshez vezethet újra.
Ellenállások: 46,88; 48,43; 50.
Támaszok: 42,19; 40,63; 39,06.
Ebből is látszik, hogy kizárólag őrülteknek való a gáz, mert nem racionálisan mozog. Szerintem sokan találhatták a 3.8-4 körüli szinteket extrém magasnak március végéhez képest, és shortolták. Most őket sütik meg gázon, vagyis a pozícióikat. 4-5 nyitást várok és onnan leomlást.
Amikor mindenki esést vár, akkor vannak igazán nagy emelkedések. Én rövidebb távon gondolkozom, de felfelé várom pár napig, persze 4.2nél komoly ellenállások vannak.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.