Topiknyitó: tigus7313 2012. 11. 12. 15:46

Alteo Nyrt.  

Most olvastgattam a féléves jelentésüket.

egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).

a menedzsment is jónak tűnik.

ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.

A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.

ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.

Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)

Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.

A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.

A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.

Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
eszpe2 ma, 14:20
MBH: “One year target price: HUF 5521, BUY”
Mondjuk ezt az utolsó 4-5 Q trendje alapján most nem látom bele, de csapassuk!
.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2026.05./Az_MBH_Befektetesi_Bank_Zrt._negyedeves_elemzese_az_Alteo_Nyrt.-rol_2026.05.07.__129458017
eszpe2 szerda, 13:29
"Fekete Csaba, az Alteo termelésmenedzsmentért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettese is nagy növekedésre számít az energiatárolás területén, 2030-ra a jelenleg kitűzött kormányzati cél bőven elérhető és inkább alullőtt cél szerinte. Viszont hozzátette:nagyon erős hit-kérdés, hogy elhisszük-e a tároló megtérülésétés azt, hogy optimálisan fog-e működni a rendszer. A tárolókra hosszabb, 8-10 éves távon garantált bevételi becslést senki nem tud jelenleg adni. Mindenesetre megfelelő kiválasztással és körültekintéssel a tárolók nagyon megbízhatóak tudnak lenni.A jövőbe tekintve a szakember szerint is hagyni kell a piacot, hogy megoldja a nehézségeket, például a negatív áras helyzetet is.Nem szabad türelmetlennek lenni, nem szabad beavatkozni a rendszerbe."
.
Energiatárolás Magyarországon: ezek a legfontosabb feladatok, amiket meg kell ugrani - Portfolio.hu
eszpe2 szerda, 11:26
Előzmény: #11769  eszpe2
nowych
nowych kedd, 15:19
Előzmény: #11774  benko
Nem lenne törvényszerű.Én inkább a jobb teljesítményben bíztam és értem az oda vezető utat is csak ,hogy a tények azt mutatják,hogy kb 6500 ról lejöttünk 4000 ig.Talán itt sem ártana egy vezetői nyilatkozat akár az osztalék idejéről vagy ,ha nem lesz akkor arról is.Szerintem a befektetői bizalmat nem kellene alsóbb rendű papirok szintjére levinni. Ez a cég nem erről híres.
vakablak
vakablak kedd, 12:21
Előzmény: #11772  Jocek
Ugyan emelkedett, de nagyon pici forgalom mellett. Nagyon törékeny még ez a fellélegzés... 
benko kedd, 12:12
Előzmény: #11765  nowych
Én is így érzem. A MOL és a harmadik partner szerepvállalása óta megtört valami. Mondjuk a rendíthetetlen bizalom. 
Jocek hétfő, 20:01
Kázi
Kázi hétfő, 17:52
Ez a megközelítés egy klasszikus növekedési részvény 
  •  
  • R: gyengébb eredmények (adó + költségek)
  • H: növekedési sztori még él
  • Úgy is lehet nézni:
     most „fizetik” a növekedés árát,
     később jöhet a hozam.

• kreta
    kreta hétfő, 16:11
    Előzmény: #11767  nowych

Mindig a nyomda előtt voltunk…
    Sajnos én ezt már két éve leirtam…
    Igenis kell az osztalék a befektetőkenk, ha nincs mennek más céghez sajnos..
    Itt is ez lehet az egyik ok…
    Akkor is egy jó cég..
    nowych
    nowych hétfő, 15:50
    Előzmény: #11766  kreta
    Egyetértek.Régebben amikor még stabil osztalék fizető papír volt a Nyomda mellé raktam és volt egy jó 1000-1500 ft előnye a papirnak.Amióta nem fizetnek osztalékot azóta 3000-3500 ft  hátrányunk.Tudom,hogy nem sok értelme van a kettőt összehasonlítani hiszen más a történet,mégis az osztalék elmaradása miatt kevésbé vált vonzóvá a papirunk.Ezt szerintem vitathatatlan.Mindig nem lehet a befektetőt " megvágni".
    Korábban én is azt írtam,hogy el tudom engedni az osztalékot,hogy ha az árfolyam növekedés kompenzál.
    Most se osztalék se árfolyam növekedés. Nyilván egy esetleges osztalék kifizetése változtathatna ezen a helyzeten.
    kreta
    kreta hétfő, 15:41
    Előzmény: #11765  nowych
    Nem itt lene a helye az Árfolyamnak..
    nowych
    nowych hétfő, 15:30
    Előzmény: #11764  Labanc
    Olyan érzésem van,hogy amióta a MOL szerepvállalása megtörtént azóta ennek csak a kárvallotjai vagyunk.
    Labanc
    Labanc hétfő, 15:27
    Nagy forgalommal esik, tudják már most a jelentést valakik, vagy mi van?
    eszpe2 csütörtök, 12:09
    Előzmény: #11760  vcsmate
    Régen felmerült, h az Investhoros szeles cucc ide pattanhatna, én már nem nagyon hiszek ebben, de ettől még előfordulhat. Volt itt mostanában 1-2 nagyobb tranzakció, amit az ALTEO csak nézett. Chikánék mindig nyilatkozzák, hogy optimális mixre/portfólióra törekednek, ez pedig szerintem teljesen elhúzná az egészet. És baromi sokba kerülne. Vagy mehetne valami közös konstrukcióban valakivel, telepítés, üzemeltetés, menetrendezés szétbontva. Meglátjuk. 
    Tibsy csütörtök, 09:48
    Előzmény: #11755  orbitalis
    Meddig jöhet le szerinted?
    vcsmate
    vcsmate 2026. 04. 29. 19:19
    https://telex.hu/gazdasag/2026/04/29/szeleromu-tiborcz-istvan-nagy-szilard-energiamix
    Most úgy fest, megint vagy két évet veszítünk és visszaugrunk a rajtvonalra, vagy egy nagy csoport (például az MVM, az E.On, a Veolia, vagy az Alteo) szerezheti meg valamiképpen a fejlesztést. Az MVM-nél most aligha találhatók túl aktív döntéshozók, hiszen vélhetően az állami cégnél is lesznek változások, így a legesélyesebbnek az Alteo tűnne, ahol sok a megújuló projekt és még hazai szeles tapasztalat is van. De mindez egy-két nappal az említett szerződésbontás után még elég képlékeny.
    vgyhun 2026. 04. 29. 18:13

vgyhun 2026. 04. 29. 18:08

vgyhun 2026. 04. 29. 18:08

stire
    stire 2026. 04. 29. 13:11
    Előzmény: #11751  hAdam
    A villamosenergia-tőzsdei dinamika megértéséhez fontos látni, hogy a napenergia térnyerésével az árazás logikája alapjaiban változott meg. Az energiatároló ma már nem kényelmi eszköz, hanem a túlélés záloga a piacon.
    1. A "Kacsa-görbe" jelenség és a tőzsdei árak. A tőzsdén (HUPX) az árakat a kereslet és a kínálat egyensúlya határozza meg. Napközben, amikor a napelemparkok csúcsra járnak, a kínálati oldal "túltelítődik".
    • Délutáni ár-völgy: A hatalmas napenergia-kínálat lenyomja az árakat, gyakran a nullához közelítő vagy negatív tartományba.
    • Esti ár-csúcs: Amint lemegy a nap, a napelemek termelése kiesik, miközben a lakossági fogyasztás megugrik. Ekkor az árak meredeken emelkednek, mert drágább (gázos) erőműveket kell bevonni.
    2. A tároló mint "Időgép" (Arbitrázs)A tároló jelentősége abban áll, hogy képes szétválasztani a termelés és az értékesítés időpontját.
    • Töltés (Vétel): Amikor a tőzsdén negatív az ár (mint a múlt hétvégén), a tároló tulajdonosa pénzt kap azért, hogy energiát vesz fel a hálózatról. Ez a "fizetnek érte, hogy töltsd" állapot a legmagasabb profitabilitást hozza.
    • Kisütés (Eladás): Az elraktározott energiát nem akkor kell eladni, amikor mindenki más is termel, hanem az esti csúcsidőszakban, amikor a tőzsdei ár a legmagasabb.
    3. A tőzsdei rugalmasság értékeA modern tőzsdéken a szabályozási piac (ancillary services) sokszor jövedelmezőbb, mint maga az árameladás.
    • A hálózatnak fix frekvencián (50 Hz) kell üzemelnie. Ha felhő megy a napelempark fölé, a termelés másodpercek alatt kiesik.
    • A tárolók (ellentétben a lassan induló gázturbinákkal) milliszekundumok alatt képesek reagálni. A rendszerirányító (MAVIR) ezért a rendelkezésre állásért és a gyors korrekcióért prémium árat fizet a tárolóknak.
    4. Gazdasági kockázatkezelésTároló nélkül egy napelemes beruházás ma már rendkívül kockázatos, mert:
    • Cannibalization effect: Minél több napelem épül, annál inkább lenyomják egymás eladási árait a napsütéses órákban.
    • Kiegyenlítési költség: Ha egy park nem annyit termel, mint amennyit előre jelzett (pl. hirtelen felhősödés), súlyos büntetést fizet. A tároló segít kisimítani ezeket az eltéréseket, minimalizálva a büntetéseket.
    Összegezve: A tőzsdén az energia értéke már nem a mennyiségben, hanem az időzítésben van. A tároló az az eszköz, ami lehetővé teszi, hogy a termelő ne a piac áldozata, hanem annak alakítója legyen.
    orbitalis 2026. 04. 28. 14:40
    https://invst.ly/1gzkas
    nem néz ki jól.
    mcbull 2026. 04. 28. 14:28
    Előzmény: #11753  vcsmate
    Tépik, gratulálok!
    vcsmate
    vcsmate 2026. 04. 28. 14:02
    „A Közgyűlés a jelen határozatával – a 13/2025. (IV.28.) sz. közgyűlési határozat hatályon kívül helyezése mellett - a Közgyűlés napjától számított tizennyolc (18) hónapos időtartamra felhatalmazza az Igazgatóságot arra, hogy a Társaság által kibocsátott valamennyi fajtájú, osztályú és névértékű részvény tulajdonjogának Társaság által történő megszerzéséről határozatot hozzon, és az ilyen ügyletet a Társaság nevében és javára megkösse és teljesítse, vagy ilyen ügylet megkötésére harmadik személynek megbízást adjon. A Közgyűlés akként dönt, hogy a felhatalmazás alapján megszerezhető részvények száma legfeljebb a mindenkori alaptőke huszonöt százalékának megfelelő össznévértékű részvények számával egyezzen meg, és a Társaság tulajdonában álló saját részvények össznévértéke egy időpontban sem haladhatja meg ezt a mértéket. A saját részvények megszerezhetők akár visszterhesen, akár ellenérték nélkül, tőzsdei forgalomban és nyilvános ajánlat útján, vagy – amennyiben jogszabály nem zárja ki –tőzsdén kívüli forgalomban is. A saját részvények visszterhes megszerzése esetén az egy részvényért kifizethető ellenérték legalacsonyabb összege 1,- Ft (egy forint) legyen, a legmagasabb összege pedig nem haladhatja meg az ALTEO részvények Budapesti Értéktőzsdén jegyzett, a tranzakció napját megelőző 30 kereskedési nap, forgalommal súlyozott átlagárának a 150 %-át. A Közgyűlés akként dönt, hogy a fenti felhatalmazás terjedjen ki a Társaság leányvállalatai által történő részvényvásárlásra is oly módon, hogy az Igazgatóság fenti felhatalmazás keretei között meghozott határozata alapján a Társaság tagi, illetve részvényesi (taggyűlési, közgyűlési) határozattal hatalmazhassa fel a Társaság bármely leányvállalatának ügyvezetését a Társaság által kibocsátott részvények megszerzésére.”
    mcbull 2026. 04. 25. 09:38
    Előzmény: #11747  vcsmate
    Komoly mint a pénteki forgalom!
    vcsmate
    vcsmate 2026. 04. 22. 13:05
    Nincs osztalék, projektek vannak folyamatban, kell a pénz rá.
    https://www.portfolio.hu/uzlet/20260422/ujabb-energiatarolot-helyezett-uzembe-az-alteo-832176
    mcbull 2026. 04. 22. 11:58
    Előzmény: #11744  eszpe2
    +1! 
    Ezzel csak az a baj,hogy hamarabb lesz 3 xxx árfolyam,mint 6000 es pepper! Ilyen napi forgalmakkal.... 
    eszpe2 2026. 04. 22. 11:33
    Előzmény: #11742  mcbull
    Szerintem pár évig nem lesz, itt más a sztori. Ha osztalékra hajtasz: ANY, MTEL, GSPark, Zwack stb.
    mcbull 2026. 04. 22. 11:24
    Előzmény: #11741  hAdam
    Semmit nem jelent! Lesz osztalék vagy nem lesz? Gyerekek nem 15 év múlva akarom az osztalékomat! Fityiszt nektek!

Topik gazda

tigus7313
    3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek