Másképp gondolkozom kicsit,próbálom elkapni a hullámokat. A kicsik is adhatják, szerintem ez a nagyok játéka. Biztosan jobb szájíze lenne sok embernek ha lenne osztalék...de mintha éledezne a pepper!?
Majd elindul.. Ismerjük… Lehet 1 hónap is de lehet csak ősszel… Akárki akármit mond 100 forint osztalékot fizethet volna .. Ja nekem nem hiányzik de sok embernek aki eldobta úgy látszik igen… És soknak Azt mondták majd helyette lesz magas árfolyam.. Hát se magas árfolyam se osztalék
A vámháború vesztesi egyértelműen mi vagyunk.. Az OTP lassan megint 30 000.. Megmondom őszintén kis korrekcióra számoltam de hogy egy ezressel megint lejjebb vagyunk.. Mindegy hosszú távra van nem ugrálok Kibe.. De nem gondoltam hogy ez a papír lesz a vámháború vesztese
Ismerjük a most kezdődött öt év üzleti stratégiáját, a méretugrási, terjeszkedési terveket. Tudjuk, hogy a társaság mindig megbízhatóan működött, ezért hihetünk az elképzelések megvalósulásában. Szerintem a finanszírozást is okosan fogják csinálni. Nekem tök mindegy a jelenlegi árfolyam, butaság lenne emiatt idegeskedni!
Tér van föl fele csak sajnos vevő nincs… Tényleg ennyien számítottak az osztalékra? Nem az osztalék elmaradása a probléma hanem az hogy egy ezressel lejjebb vagyunk a csúcstól.. Szóval se osztalék se magas árfolyam.. Persze kitartók mellette már hiszek benne de az OTP már lassan megközelíti a vám háború előtti szintet mi meg itt Szenvedünk szó szerint
Nem akarok a topikban politizálni, de nyilván nem lehet figyelmen kívül hagyni a közelgő választást. Remélem, hogy egy esetleges váltás kisebb hatással lehet az Alteora, mint más NER kötődésű cégekre. Lassan alig van a BET-en olyan papír, ami nem kötődik tulajdonosi szinten vagy működésben szorosan a jelenlegi rendszerhez. Volt ma egy Jaksity interjú, és valami olyasmit mondott, hogy egy ország tőzsdéje, a tőzsde cégei az ország gazdaságának a leképezése. Amilyen a gazdaság, olyan a tőzsde. Annál sokkal másabb nem lehet. Ami persze evidens is. Szerintem azért az nem mindegy, hogy egy cégnek főleg a tulajdonosi köre NER (és a működése nagyobb részben azért “piaci alapú”, ahogyan persze ezt a piaci alapút itthon lehet értelmezni…), vagy a működése, eredményessége főleg a NER cégekhez kötődik, azoktól függ, kisebb piaci résszel, vagy mindkettőnek meghatarozó szerepe van a cégben. MOL (hova sorolnánk?) :) most is kb. 48-50%, ha a várható tőkeemelésnél mondjuk módosul még a tulajdoni hányad (MOL-é nő, Tiborcz alap csökken), az még jó is lehet. ALTEO a takeoverrel megkapta a tőkét, lendületet, MOL szinergiákat (az, hogy a Gránit is vesz tőle zöld áramot, sztem nem tényező), nemzetközi akvi célok vannak. Persze ha szoros lesz az eredmény, és/vagy nem ismerik el, ha nem lesz sima hatalomátadás, tüntetések lesznek stb., az minden papírra hatással lesz, bármiben ülsz. Ennyi erővel senki ne tartson BET-es részvényt választás előtt, még OTP-t sem. De ez tényleg csak egy vélemény, és poziból remélem, hogy bármi lesz az eredmény, az ALTEO nem fogja nagyon megsínyleni.
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.