Kihalt az egész családja? Merthogy a hatóság a közeli hozzátartozót (amennyiben az nyilatkozattételre kötelezett) is vizsgálhatja. Mókás lenne, ha egy fideszes maffiózóról kiderülnr, hogy csak a sajá nevére lopott.....
Nyilván velem van a gond és pofátlankodom, mert nincsennek irreális elvárásaim és nem írkálom be a topikba napi szinten, hogy miért nincsennek már fideszes politikus bűnözők elítélve.
De bezzeg a Nemzeti Választási Irodának kellene tudnia, hogy ki hunyt el az előző regisztráció óta külföldön, ugye amikor a levélszavazásnél korábbi regisztráció 10 évig érvényes. A határon túli vagy külföldön élő magyar állampolgárok esetében a rendszer nem tud automatikusan frissülni, ha a halálesetet nem anyakönyvezték Magyarországon. Emiatt fordulhat elő, hogy évekkel korábban elhunyt külhoni személyek is kapnak még választási értesítőt vagy regisztrációs levelet. . Kettős mérce?
És van kérdés? Bár nem ismerem a részletes körülményeket, de ahogyan írtam, úgy könnyen elképzelhető, mivel a Nemzeti Választási Irodának nincs tudomása arról, amíg be nem jelentik, hogy a korábban regisztráltak közül ki hunyt el azóta - külhonban.
De bizony fent van a listán, ebben a cikkben, illetve a cikk után fent van az eredeti listának az a része, aminek a végén Potápi Árpád neve is fent van, és az Integritás Hatóság el is ismerte, hogy tévedett, nem kell letagadni a csillagokat is az égről! Megjegyzem, ennek az Integritás Hatóságnak az elnöke ellen nemrég még büntetőeljárás volt. . https://magyarnemzet.hu/belfold/2026/10/a-ket-eve-elhunyt-potapi-arpadot-is-listazta-az-integritas-hatosag
"nem lennék az ügyfele. :))" Ügyfele? Hát én még nem láttam az ügyvédi diplomáját, gondolom te se. "Messziről jött ember, azt mond, amit akar." Mondja a közmondásunk is. Én régóta innen közelítem meg a "Dr úr" megnyilvánulásait.
Ennél mi sem egyszerűbb! Ha valaki a korábbi regisztrálás után elhunyt, a hozzátartozóknak ezt be kell jelenteni. Ez olyan, mint amikor valaki meghal, és a hozzátartozók nem jelentik be a nyugdíjhatóságnak, ezért az továbbra is utalja a pénzt az elhunyt folyószámlájára.
"Több halott erdélyi magyar szavazónak is küldött választási regisztrációs levelet a Nemzeti Választási Iroda. Az NVI szerint ez teljesen jogszerű, mert a hozzátartozóknak kell jelezniük a haláleseteket a magyar hatóságok felé." Csak egy kis segítség kedvenc Sehmetünknek a dolgok megértéséhez.
Úgy gondolom, hogy az Integritás Hatóságnak nem dolga az anyakönyvi hírek olvasgatása, ne adj isten, nyilvántartása. De lehet hogy tévedek.... Már csak azt nem értem, hogy ennek mi köze a szakértelemhez. Asszem, te majd ezt mindjárt megmagyarázod az AI segítségével.
A legfőbb ügyészség teljesen be lett kötve a fideszbe, ehhez képest előzetesben van sesztak és hankó, időt kell hagyni nekik, hogy felfogják, hogy orbán elveszett, nincs értelme tovabb szolgálni, baka úgy tűnik , hogy egy kockafejű sólyom 2.0, ezt benézte a tisza, ha baka másodjára is a fideszmaffiából választ legfőbb ügyészt, akkor ott komoly gondok vannak a toronyban.
2026. szeptember 7. óta hétfőig kevesebb mint 10(!) kommentem volt, de a héten kicsit jobban ráértem és most megugrott 30-31-re, mert leálltam veled vitatkozni. Én csak ide írok, ha van időm.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!