Orbán Viktor: Ameddig én vagyok a miniszterelnök, addig nem hagyom, hogy kizsebeljék Magyarországot! Gondolom mások :) csak ő! Nem tűri a konkurenciát.
Az információk alapján (amit írtál) nekem úgy tűnik, hogy a fityesz hígításra akarja használni a kutyás szavazókat! Ezért is kérdeztem, kérdezem, hogy bárki, át tud menni törvényesen szavazni másik körzetbe?
"Kérdés: egy tuti nyerő fideszes körzetből, át tudnak irányítani szavazókat egy "billegőbe"? " Jelenleg már nem törvénysértő egy romos kadár kockába bejelenteni 500 embert, tehát a válasz az, hogy igen. Erőforrásuk van hozzá, az biztos. Kb ezekkel is fognak élni. Átjelentkezések, buszoztatás, szavazólap fotóztatás, kézenfogva bekisérés, illetve ahogy hallani "200 ezres roma lista" alapján szervezett szavaztatás.
Na, ezek szép folyamatokat mutatnak, nyilván azóta ezekben a falvakban csak legalább egyszer megfordul a tiszás egyéni képviselő jelölt is. Azt azért ne felejtsük el, hogy bár a mihazánk egyéni jelölteknek sehol nem lesz esélyük nyerni, de azt a fidesz és mi hazánk össze tudja kooperálni, hogy a mihazánkosok szavazzanak le nagy arányban a fidesz jelöltre, míg listán a fidesz tehet nekik szívességet, hogy áttolja őket pár 10 ezer szavazattal a 5%-os küszöbön. Valahol megkérik a szavazóikat (mondjuk a fővárosban, ahol mind a 16 körzetben esélytelen a fidesz), hogy szavazzanak mihazánk listára. Nekik még mindig jobb egy 5 mandátumos mihazánk, minthogy a Tisza kapjon meg abból az 5-ből 3-4-et.
Igen, a számaid alapjában véve jók, annyi kiegészitéssel, hogy 22 óta 520-530 ezer ember hunyt el(évente kb 130e), tehát picivel több idős, és azon belül fideszes szavazó hunyt el. Én pont az egyéni körzet fontossága miatt az arra szavazható emberek számával kalkuláltam mindig is, mert a levélszavazatok max 2 mandátum sorsát jelentik a maradék kiosztható 93 listásból. De a többivel egyetértek. Ha itthon egyéni listára a fidesz el tud vinni 2,4 millió vagy annál több embert, akkor ennek az országnak részletek.
Azért van nagy ganajban a fidesz mert az utolsó borsodi putrimban ahogy te mondod sem egyértelmű már a narancs uralom. Sokat böngésztem a oldalt és a direkt a 10 legkisebb borsodi, baranyai, zalai településre mentem rá. Volt, ahogy 2022-ben még Fidesz nyert, 2024-ben már a Tisza, pl Teresztenye kis borsodi település 60%-33,33% volt a fidesz javára. 2024 41,67% Tisza, Fidesz 38,89% Itt a 42 fős faluban is megfordult már. Nem egy ilyet találtam. Egyedül a 10 fős Iborfián nem volt Tiszás szavazó Zalában 2024-ben. Már máshol mindenhol volt. Ezek a kis településeken 2022-ben tarolt a narancsköd, most már nagyon nem egyértelmű sokfelé. A roma "celebjeink" mozgósítása sem egyértelmű már. Alsószentmárton 2 fő kivételével mindenki roma lakos. Voltam ott egyébként rendezett szép kis település. 2022 94,4 % Fidesz győzelem. 2024-ben 85,3 Fidesz, Mszp Dk 5,3% és megjelent a Tisza 3,33 % on még ott is. Ez ugyan nem sok, és várhatóan fidesz behúzza, de már ott is van mozgolódás. Nagyobb településeken biztos a fordulat pl Gyula ott már szoros volt 2024-ben is, és a kicsik sem egyértelmű, sőt. 41,34% Fidesz de a Tisza már hozta Gyulán is 2024-ben is a 36,65% Tegnapi nap után a számok és a demográfia miatt mondom én régóta a kétharmad Tisza győzelmet. A fityesz csak beavatkozással tudja a választást elcsalni, de szerintem már a megfordítás nem fog menni. Még annyi lehet, hogy a lefizetett 100-200 ezer szavazót elvisz és többsége lesz csak a Tiszának csak. De lehet ez is kevés nekik már. Ez egyszerű matek semmi több. Másik, hogy lehet a migatyánk pont a fidesznek rossz.Tiszára nem jelenetnek veszélyt, de a fideszre igen. Ha nem jut be akkor az jó a Tiszának van rá esély, de ha 5-7 % hoz az még jobban a kétharmad felé nyomja a Tiszát Torockos nem véletlenül mondta ha bekerülnek akkor a Tiszával is leülnek tárgyalni. Ez az egy hónap még nagyon sok, de azt hiszem a narancsbrigád szépen ássa a gödröt maga alatt ami szuper:))
Én is meglepődtem, mert a XII. kerületben jól indultak a dolgok, miután Kovácsot megválasztották. De mostanra a beszámoló alapján hozza a roncsellenzéki szintet. Amúgy ja, mostanra úgy tűnik semmivel sem jobb, mint a DK. (k.urva nagy csalódás, egyszer még szavaztam is rájuk listán)
A múltkor én is ezt számolgattam. Egyrészt azt, amit te is írsz, ill. visszafelé is a fidesz szavazók számát.
Az NVI számai szerint kb. 7,6M egyénire szavazó, és 8,1M listás szavazó van. A listásban benne vannak a határon túliak. Szavazókörrössel nehéz számolni, ezért a listás jó kiinduló lehet. Ha 80% megy el, az kb. 6,5M szavazó, 75% esetén kb. 6M. Mondjuk én a mihazánkat 300e-el számoltam (2022-ben 330e kaptak, nem hiszem, hogy most többen lennének), ill. az ellenzéki roncs pártokat és egyéni jelölteket 400e-el.
Viszont én számoltam azt is, hogy a fidesznek mennyi szavazója lehet. A KSH szerint 2022-es választás óta kb. 430e 65 évnél idősebb ember halt meg. A 65 felettiek teszik ki a fidesz és a DK szavazótábor nagy részét. Ha 430e 80%-a ment el korábban szavazni (az idősek akítvabbak, korábban kb. ilyen arányban mente el), akkor 2022-ben kb. 345e szavaztak, amiből legyen mondjuk 15% DK-s, 85% fideszes (az összefogás miatt max. a kutyákra és a mihasznákra szavazhattak volna még, de ezt nehezen hiszem, legalábbis tömegesen biztos nem). Ez 300e ember, akivel csökkent a fidesz szavazótábora 2022 óta. Az elmúlt 2 évben biztos, hogy morzsolódtak le a fideszről emberek, de ha nem is a tiszára szavaznak, lehet inkább nem mennek el. Ezt én olyan 15%-ra lőttem be, bár ez ex has tipp, de úgy gondolom, hogy ez benne van. 2022-ben a fideszre 3'060e listás szavazat jött. Ebből lejön az elhunytak száma, 3060e-300e=2760e, ill. kb. 15% lemorzsolódás, 2760e*0,85=2350e. Azon a néhány trash celeben kívül, akiket az elmúlt 2 évben a fidesz behúzott, nehezen hiszem, hogy az elmúlt 2 évben sok szavazó a fideszhez húzna. A közvélemény kutatók is 2,2-2,3M fidesz szavazót prognosztizálnak a kutatások alapján. A dagadt tegnap 3M szavazóról álmodozott, de az már rég nincs meg nekik. Szerintem valahol 2,3-2,4M lehet a plafon.
Ha valami csoda folytán elmenne 80% szavazni, az lenne kb 6 millió választó, de az már olyan mértêkű részvételt jelentene, ami közelében soha nem volt ez az ország. 25-30%-ot szinte soha nem tudsz elvinni szavazni, mert immunisak, utálják a politikát. De tegyük fel, hogy mindkét oldal tud 2026-ban valamiért rávenni ilyen soha nem szavazókat (halkan megjegyzem, az én szűk családi körömben 2 ilyen felnőtt biztosan lesz, aki soha nem szavazott még, de most elmegy a tiszára, mert borzalmasan elege van). Ebből a 6 millióból kapásból vedd le a kb 350-400 ezer körüli mihasznát (bár egyéniben nem tudjuk ők kire fognak szavazni). Majd vedd le a kb 1.5-2% DK+kutya szavazót (kb 200e). Máris csak 5,4-5,5 millió szavazóról beszélünk aki a fidesz és Tisza kettősre fog x-elni. Ha tényleg a Tisza 95-97%-ban mindenkit el tud vinni szavazni (+ a kb 100 ezer lakcímes nyugati magyar, meg akik hazautaznak repülővel, busszal, autóval, vonattal (számukat nem tudjuk), akkor a 3,1-3,2 millió összejöhet(+ az esetlegesen átszavazó DK+kutya szavazók). Ez esetben a fideszre ha az utolsó borsodi putriból is összelapátolják az embereket, nem nagyon tud 2,3 milliónál több fideszes szám összejönni. Az, hogy levélszavazatban mennyit kapnak még, az irreleváns, mert az egyéniben tiszára szavazóknak még a kis pártoktól jövő pár 10 ezer szavazat nélkül is kb 7-800 ezerrel több egyéni szavazója lehet mint a fidesznek. És hiába fog nagyot nyerni szavazatszámban a Tisza Pesten meg Pest megyében, szinte az összes megyeszékhely belső kerületeit is el fogja hozni ennyi plusz egyéni szavazattal.(Győr 1-2, veszprém 1-2-3, vas 1,Somogy 1,Baranya 1-2,fejér 1-2-3,Esztergom 1-2, Szolnok 1, Szeged 1-2-3-4, békés 1, heves 1, Miskolc 1, nyiregy 1, Debrecen 1-2. Ez összesen legalább 55 körzet. És ezek mellett még van 15-20 körzet, ahol sima nyerési esélyei vannak a tiszának egy nagyon magas mozgósítás mellet.És Csak el kell menni ezekben a körzetekben mindenképp szavazni.
A kutyák állítólag akkor változtak meg, mikor Tiborcz felkereste Kovács Gergőt. Utána Kovács összeveszett a kerületben a többi kutyással, kirakta őket, ill. kiléptek és most már kisebbségbe van, pedig többsége volt a közgyűlésben. Az óvodákat, amiket kamú számokra hivatkozva be akartak zárni, azok ha jól emlékszem schmidt maria vagy tiborcz telkei mellett voltak. Gondolom az lett volna a cél, hogy az épületet és a telket átjátszák nekik. Nem találom hol olvastam, emlékeim szerint egy reddit posztban. Mint kiderült, Kovács Gergő sem jobb sajnos, mint a többi roncsellenzéki politikus.
Igazad van a kutyákkal kapcsolatban. Vicc pártnak indult és az is maradt. Rá kellene jönniük, hogy most nem vicces a helyzet, most a komolyságnak jött el az ideje. Lehet továbbra is idétlenkedve felhívni a figyelmet dolgokra, de akkor ne akarjanak bekerülni a parlamentbe, mert nem kötelező, bármilyen vicces. Ha netán bekerülnének, mit fognak csinálni? Bohóc orrot raknak fel, seggbe rugdossák egymást, lespriccelnék a másikat festékkel, meg lufikat durrogtatnának? Ha ezt akarom látni, elmegyek a cirkuszba. Kíváncsi lenné a kutyák pénzügyi,-egészségügyi,-honvédelmi,-oktatási,-stb. miniszterére. Csoki melyik lenne? Na hagyjuk is.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!