Szerintem félreértitek. Nekem a kötelező orvosi vizsgálatról más jut eszembe, az nem a dolgozó érdekében van, hanem az a munkaköri alkalmassági vizsgálat része. Felvételkor, gyerekekkel foglalkozóknál minden tanév elején, gondolom egészségügyben; gyógyszeriparban hasonloan évente egyszer stb... A dolgózókat hátrányosan az érintheti, ha a munkahely ezenel szerződést bont az üzemorvossal, és a betegnek ezenúl a gyakorlatban nehezebb lesz vizsgálatra bejutni, mert mondjuk a körzetorvos jóval leterheltebb mint üzemorvosa volt, de alapból nem csorbul az ellátáshoz valo hozzáférés. Szvsz.
Én úgy látom lebontanak ezek mindent ,ami az évtizedek alatt kiépült és működött. Amiből nem lehet lopni és nem kell az életben maradáshoz, az mehet a süllyesztőbe.
Lehet ezt a törvényt módosítani, de nem így, hogy egy Semjén egy törvénycsomag részeként, fedőnév alatt éjszaka beadja. Több millió munkavállaló évtizedes szerzett jogát csorbítja ha úgy tetszik, minimum elvárás lenne az előzetes egyeztetés. Gondolom a szakszervezetek már morognak. (Csak vicceltem.)
Amúgy ez megint csak egy hazugság,hogy költségcsökkentés miatt ne legyen üzemorvos. Itt az orvoshiányt próbálják redukálni, a felszabaduló orvosokból akarnak simagöröngyösöi háziorvost "képezni".
Az emberek nem járnak önszántukból orvosi vizsgálatokra, pláne hogy egy egyszerű vérvizsgálatra is több hetet kell várni, másra meg hónapokat. Az egyszerű ember betegsége rossz esetben ki sem derül... pláne nem időben, csak amikor már késő... Ha nem lenne ennyire katasztrófális állapotban a magyar emberek egészsége, akkor még valamennyire el is tudnám fogadni, de ebben a helyzetben ez egy elég nagy felelőtlenség, és játszadozás az emberek betegségével.... vagy legyek rossz indulatú, és mondjam azt, hogy a szennyező akku gyárak melósairól majd csak utólag derüljön ki, hogy valamilyen visszafordíthatatlan betegséget szedtek össze a gyárba, miután elbocsájtották?
Voltál Te már évente ismétlődő kötelező munkahelyi orvosi vizsgálaton? Szerinted az szűrővizsgálat és ott megállapítanak komolyabb betegséget, ahol lényeges az időtényező? Akkor ezek szerint a jogsi esetében előírt vizsgálat is szűrővizsgálat, ahol kimutatják akár a daganatos betegséget, a cukorbetegséget, az érrendszeri problémát stb. Én meg azt hittem csak azt nézik, hogy látom-e a KRESZ táblát meg a vadbarmot, aki index nélkül elém vág. :) Az általad említettek a körzeti orvos kérdései, akinek időnként el kellene küldenie vér és vizelet vizsgálatra, EKG-ra, csak nem teszik, meg az egészségesnek érző emberek el sem mennek. 60 éves leszek. Szerinted hány prosztata vizsgálatom volt eddig, meg hányra fogok elmenni , mindaddig, míg valami nagy bajt nem érzek? (tüdőszűrőre évente elmegyek) Majd meglátjuk, hogy Neked majd évente fognak-e matatni a hátsódban. Csak nehogy rászokj és az évi egy alkalom kevés legyen, mert megterhelnéd az egészségügyet. :)
De elvenél valamit. A szürővizsgálatoknak az a lényege, hogy a nagy részük felesleges, de akinél betegséget találnak annak sokkal nagyobb lett az esélye a gyógyulásra.
Nem vennék el semmit. Ajánlom alaposabb olvasásra a 2.mondatomat. Inkább arról van szó, hogy a munkavállalók nagy-nagy többségének teljesen felesleges. Vagy azért mert nem állapítanak meg semmit a vérnyomás mérésből, ránézésből és tábla olvasási gyakorlatból, vagy ha megállapítanak valamit és ajánlást tesznek a dolgozónak, az figyelmen kívül hagyja.
Szerintem elhagyható a foglalkozás-EÜ vizsgálat, habár arra tényleg jó volt, hogy évi egyszer tuti látott orvos, és pl az aktuális bajaimra tudott valamit mondani, vagy elküldeni további vizsgálatokra. Jófej cégek ezután hozzá fognak járulni a dolgozók egészségéhez, mert ez az érdekük. Egyébként úgy en bloc a teljes egészségügyi politikát át kellene állítani a megelőzésre, és sokkal több pénzt beleölni az egészséges életmód promótálásába, kikényszerítésébe.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!