Na de! .."Csányi Sándor egy családi vagyonkezelőbe kezdte átpakolni a vagyonát Csányi Sándor és családja egy vagyonkezelő alapítványba csoportosítja át a vagyonát a Telex információi szerint: a bírósági rendszerből kiderül, hogy a tavaly év végén alapított Unity Vagyonkezelő Alapítvány ügyvezetésében és kurátorai között név szerint felbukannak az OTP elnök-vezérigazgatójának gyerekei, akiknek „megbízása" a nyolcvanadik életévük betöltéséig szól." .. Vagyis eldugják. Miért ép most??? ???
Ma egy budapesti kb. 30 fős cégnél kicsit "kutakodtam". Ott jártamkor egy csarnokban valamelyik kormányszócső rádióadóból szólt éppen az órás brüsszel-szankció-háborúsinfláció rövidhírek. Megkérdeztem valakit mellettem, hogy tudja-e, hogy hogy áll most az olaj ára. Nem számszerűen, hanem a trend. Nyilván fingja nem volt. Aztán megkérdeztem, hogy tudja-e, hogy mikor vezették be az azóta kivezetett üzemanyag árstoppot. Nem tudta. Rákérdeztem, hogy a háború előtt vagy után? Mondta, hogy természetesen után. Felvilágosítottam. Hitetlenkedett. Megmutattam a chartokat. Nem tudta hová tenni. Aztán elkapott a gépszíj, feltettem mindenkinek a cégnél ugyanazt a kérdést. SENKInek fogalma nem volt róla. Az ügyvezető igazgatóig!!! Mindenki azt tippelte, hogy drágul a kőolaj, és a háború miatt voltak az árstoppok.... Mindenki vonja le magának a következtetést.
Igen, ez a part narrativa…ezt ismerjuk:) Csak szolok, mindjart ujra 400 a pengo, a gaz pedig a haboru elotti szinteken…a gaz/energia-forint arfolyam dogma is megdolni latszik. Az arsapkak jotekony hatasat meg hagyjuk a csudaba, hisz az a kommunizmusban sem mukodott…
Kedves Kukacka! Ezekre már korábban válaszoltam. A rekordinfláció a mezőgazsasági termékek és az energiaáraknak nagy mértékben kitett ágazatoknak köszönhető, mivel nálunk jóval alacsonyabbak voltak egyrészt a mezőgazdasági termékek árai, mint a környező országokban, amit most hoztak be sajnos a termelők és a kereskedők, másrészt eléggé energiaigényes a gazdaságunk, harmadrészt pedig a valutaleértékelés exportösztönző, és a GDP nagy részét az export hozza. Százalékot az exportból származó GDP-re nem írok, mert ebben signal-lal vitánk van. Ennyi.
Milyen lenyúlásról beszélsz? "És hogy valójában hol van ez a pénz? Nagyobb részét azonnal (a magán-nyugdíjpénztári vagyonban lévő állampapírok nettósításával) vagy fokozatosan (pl. államhoz került részvények eladásával) az államadósság csökkentésére használta fel az állam, kisebb része pedig befolyt a költségvetésbe. A megmaradt eszközöket kezelő Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap eszközállománya az értékesítések eredményeként 2013 végére csökkent gyakorlatilag nullára." https://www.portfolio.hu/bank/20170222/hihetetlen-de-megtalaltuk-a-magyarok-elvett-nyugdijpenzet-244433 Ez megegyezik a Tállai-féle interpellációs válasszal, amit a Parlamentben adott erre vonatkozóan: "A pénz kétharmadából, 2,017 billió forintból közvetlen adósságcsökkentés
valósult meg, míg 459 milliárd a költségvetésben landolt. Ezenfelül mintegy 264 milliárd forintot stratégiailag
fontos cégek értékpapírjainak megvásárlására, 231milliárdot pedig
reálhozamként és tagi hozzájárulásként fizettek ki a nyugdíjpénztárak
részére"
Ez megint csusztatas doktor ur…azokra a felvetesekre reagalsz, amire tudsz kontra ervet linlkelni, mint sajat velemeny. Az olyan szaraz tenyekre, mint a pengo hanyatlasa avagy a rekordonflacio, nincs reakcio. Lehet kapaszkodokat keresni konyvelestechnikai mutatoszamokban, azonban a valosagot mindig a piac arazza… Bangladesh a “partnerunk” 10 eves hozamban, a pengo 18% mellett sem vonzo es massziv felaron finansziroznak minket a kotvenypiacon, lasd EUR es USD kotvenyek aukcios hozama. Magyarazhatod napi 24-ben a bizonyitvanyt, de a szamok mast mutatnak. Kemeny Denes szavaival zarnam soraim: “Az eredmenyjelzo sosem hazudik”
Azért láthatod, hogy megpróbálok mindent - egyesek ötletelésével szemben - valamilyen, olyan cikkel alátámasztani, ami még Nektek is elfogadható. Szerintem a Portfolio ilyen! Nem?
Te kamuzol már megint anélkül, hogy utánanéznél a tényeknek! Nagy kérés lenne, ha arra kérnélek, hogy az ötletelgetés és kamuzás helyett nézz alaposan utána a tényeknek? No, nem gond, segítek:E "Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) éves jelentése szerint 2008-ban 1824,8 milliárd forintot, 2009-ben pedig további 1726 milliárd forintot hívott le a kormány a keretből. Vagyis összesen 12,8 milliárd eurót használtunk fel ebben a formában, további 1,4 milliárd eurót pedig a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hívott le. A 2008-ban lehívott több mint 1800 milliárd forint sorsa még viszonylag nyomon követhető, az ÁKK éves jelentése szerint az összegből 262 milliárd forint finanszírozási célokat szolgált, vagyis gyakorlatilag a negyedik negyedévben a hitelmegállapodás megkötése után ez fedezte a költségvetés hiányát. Ezen felül 2008 végén 1483,6 milliárd forint jelent meg az MNB devizabetétében a lehívott összegből, vagyis ez a két tétel majdnem a teljes lehívást fedezte. A korábban jól működő magyar államkötvény-piac befagyott, az év végén már kisebb mértékben az IMF/EB hitelkeret felhasználására is szükség volt a költségvetés finanszírozásához fogalmazott az adósságkezelő a 2008-as jelentésében. Már 2008-ban megemlékezett arról is az ÁKK, hogy a jegybanki devizabetétként elhelyezett összegből 600 milliárd forintot tett ki a bankmentő csomag, aminek felhasználása már 2009-re esett. A csomagból az OTP Bank, az FHB Bank és a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) kapott állami segítséget. 2009-ben aztán további 1726 milliárd forintot hívtunk le a hitelkeretből, amivel az év végére 3351,7 milliárdra emelkedett a teljes tartozásunk az intézmények felé. A fenti lehívás szinte teljes egészében a lejáró adósság és a költségvetési hiány finanszírozását szolgálta. A két legnehezebb év után 2010-ben már csak az MNB hívott le 1,4 milliárd eurót a nemzetközi hitelcsomagból, amire azért volt szükség, mert a jegybank tőketartaléka vészesen elapadt. Azóta ezt már több részletben visszafizette az MNB." https://www.portfolio.hu/gazdasag/20160405/hatalmas-tehertol-szabadulunk-meg-mire-koltottuk-az-imf-hitelt-229691
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!