Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 09. 01. 18:03
Előzmény: #81819  broccoli
Ebben az egészben az a legviccesebb, hogy a magyar kormány vagy elárulja a szövetségeseit, vagy teljesen hülyére veszi a választóit. Esetleg mindkettő.
broccoli 2022. 09. 01. 18:00
Előzmény: #81812  WLM
Na, ez most nem az a szituáció, itt szerencsére ütőképes figurák előtt zajlik a cselekmény. Jelen pillanatban Magyarországon kívül ugyanis az összes EU tagállam és majdnem minden NATO tagország egyet ért abban, hogy a Putyin által indított háború teljes mértékben elfogadhatatlan és tűrhetetlen. Ráadásul nem csak szavakban állnak ki Ukrajna mellett, hanem pénzzel, Oroszország elleni szankciókkal és fegyverekkel segítenek. Ehhez képest te azt propagálod, hogy adják meg magukat egy olyan hadseregnek, amely számos dokumentált háborús bűncselekményt követett el a területszerző hadjárata során, a megszállt területekről pedig Oroszországba deportálja a lakosságot. Várj, hadd találjam ki! Ha Oroszország elfoglalná Ukrajnát, és utána a Medvegyev által felvázolt forgatókönyv szerint háborút indítana Grúzia, Kazahsztán és bármely további ex-szovjet területen fekvő állam ellen, akkor ugye szerinted azok is olyan háborúk lesznek majd, amelyekben a megtámadott fél legokosabb döntése az lesz, ha mihamarabb felhagy az ellenállással?
https://mandiner.hu/cikk/20220804_kulfold_dimitrij_medvegyev_kazahsztan_gruzia_ukrajna_haboru_oroszorszag
A jókívánságaimat szívesen adtam. Nagyon remélem, hogy beteljesülnek, és ha túléled a szituációt, akkor személyes tapasztalataid hatására majd átértékeled az erőszakkal és az ellene való védekezéssel kapcsolatos korábbi álláspontodat.
Peterbond 2022. 09. 01. 17:55
Előzmény: #81817  Peterbond
Itt össze lehet vetni még pár országgal:
.
https://www.theglobaleconomy.com/rankings/gdp_per_capita_ppp/
.
Amúgy a vásárló paritás arról szól hogy amit megtermel ha odahaza költené el mennyit érne. Csakhát mi nem csak magyar terméket veszünk ami a forint leértékelése miatt relatíve olcsóbb lett hanem sokat importálunk ami a leértékelés mitt pont drágább lett. Magyarán a PPP kb azt mutatja meg a GDP-nk mennyi jó magyar kenyeret ér, mennyi hajvágást tudsz megfizetni, a normál meg azt hogy mennyi német kocsit, koreai laptopot, holland kakaót, lengyel bútort tudunk belőle venni.
Peterbond 2022. 09. 01. 17:50
Előzmény: #81804  realmadrid
Találtam egy 2021-es reportot. abban 33.000 szerepel és igen PPP alapon. Mondjuk sehol nincs fejlett kategóriába kerülésről e csak átfutottam.
.
https://www.moodys.com/research/Moodys-upgrades-Hungarys-ratings-to-Baa2-changes-outlook-to-stable--PR_454087
.
Szlovákiáé ezzel egyidőben 35.000.
.
.https://www.moodys.com/research/Moodys-changes-Slovakias-outlook-to-negative-from-stable-affirms-A2--PR_467581.
.
 Lengyelországé 34.000
.
https://www.moodys.com/research/Moodys-affirms-Polands-A2-ratings-maintains-stable-outlook--PR_464826
Nem mellesleg a minősítése mindkét országnak A2-es míg mi Baa2-ben vagyunk.
WLM 2022. 09. 01. 17:50
Előzmény: #81808  Ivanhoe
Maximálisan egyetértek, többször hangot is adtam ezen véleményemnek, tehát nem én vagyok tévúton (aki elítéli Putyin gaztetteit), hanem azok akik minden oroszt gyűlölnek ezért. Akinek nem inge, ne vegye magára! 
Ivanhoe 2022. 09. 01. 17:48
Előzmény: #81809  Colas
magyarul, ha 1000 forintot írsz, akkor egyezzünk meg 450-ben.
Ivanhoe 2022. 09. 01. 17:46

"Ha piaci alapon fizetnél minden gázt (1000 Ft felett jár már)"
Mi lenne, ha ezt Dollárban számolnád ? 180 USDHUF gázárral kiszámoltad már ? Bocs, de Gyurcsány alatt ennyi volt egy dollár. 40 százalék lenne a gáz ára. :)
Törölt felhasználó 2022. 09. 01. 17:46
Miért, szerinted most ki fizeti ki a földgáz árát? Az állam a pénz termő fája gyümölcséből ? 
Most is te meg én fizetjük ki. 
WLM 2022. 09. 01. 17:44
Előzmény: #81801  broccoli
Ha már ilyen szerény hasonlattal élsz igen lehet olyan szituáció az életben amikor hiba lenne bárkit belevonni egy konfliktusba, pl. Ha téged kitisztáznak majd a földön rúgdosnak mit mondanál a biztonságos távolságban álló autóban ülő asszonyodnak(ha lenne) és a hátsó ülésen bámészkodó gyermekeidnek, ja tudom gyerteeeeek! A jókivánalmaidat, pedig külön köszönöm :) 
Ivanhoe 2022. 09. 01. 17:43
Előzmény: #81806  Ivanhoe
és ha nem, akkor eljutunk az igazsághoz - semmit nem kívánok jobban csak, hogy végre eljussunk odáig - és az államadósság GDP arányosan szakad a nyakukba. Meglátjuk elég lesz-e akkor a háborúra, Brüsszelre, Sorosra, Gyurcsányra fogni a problémákat, amikor szembe fog jönni. Ez a rendszer már csak így fog összeomlani. A többi nem érdekel, de akkor ne nyavalyogjon az, aki erre a bandára szavazott.
Peterbond 2022. 09. 01. 17:42
Erre dobnál egy linket? én azt látom hogy messze vagyunk a 30.000-től. Kb a felén 16.000-nél. Usa pedig 65.000-en.
.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1gok_egy_f%C5%91re_jut%C3%B3_GDP_szerinti_list%C3%A1ja_(nomin%C3%A1lis)
Colas 2022. 09. 01. 17:42
Előzmény: #81774  badsector1
Ha piaci alapon fizetnél minden gázt (1000 Ft felett jár már), akkor 220-240 ezer lenne. De eljöhet még ez, hátha a baloldal nyer egy előrehozott választásnál. És akkor meg fogod kapni, amiért küzdesz itt 2 éve...Csak türelem.Remélem több kulcsos adó is lesz, de nemcsak az összevonandó jövedelmekre (amivel csak a jobban kereső bérből élőket szívatják), hanem minden jövedelemre, bárhonnan származzon is, hiszen az lenne igazságos. Úgy megnézném az arcodat... De azt is , amikor a beözönlő muzulmánok a nőrokonaidat fenyegetik. Mint ahogyan éppen most Svédországban nyílt kapcsolásban jelentette ki egy illető, hogy Svédországból muszlim országot fognak csinálni. Ami szakértők szerint 15-20 év múlva be fog következni. Küzdjél csak azért, hogy olyan pártcsoport kerüljön hatalomra, ami megnyitja a határokat. Barna bőrű vagyok, a feleségem és a fiam is az. Legfeljebb felveszem a muzulmán vallást, ha nagyon nagy lesz a probléma. És Te? Tudnál olyan "baloldali" ellenzéki pártot mondani, aki kevésbé a saját klientúráját és családját gyarapítaná anyagilag mint a Fidesz, aki nem engedné, hogy a migránsok ellepjék Európát, aki vagy megtartaná az egykulcsos adót vagy a tényleg tehetőseket adóztatná meg jobban olyan szja kulccsal, mely minden jövedelmet adóztatna, aki nem engedné, hogy 14 év alatti gyerekeknek LMBTQ aktivisták iskolában tájékoztatást tartsanak a nemváltásról, homoszexualitásról , aki azt támogatja aki dolgozik, nem segélyeket akar osztogatni az adót fizető alkalmazottak adójából és még van néhány alapvető elvárásom. Ha van ilyen szóljál már kérlek...
Ivanhoe 2022. 09. 01. 17:38
Előzmény: #81805  WLM
Nem az oroszok csinálták a háborút, hanem Putyin. Te vagy óriási tévedésben.
broccoli 2022. 09. 01. 17:36

A 30.000 usd/fő az vásárlóerő-paritással (PPP) korrigálva igaz:
https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.PP.CD?end=2021&locations=HU&start=1991
A korrigálatlan (reál) érték már nem fest ilyen szépen:
https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.CD?locations=HU
Ivanhoe 2022. 09. 01. 17:36
Előzmény: #81780  realmadrid
Nem mindegy, hogy a GDP-t mi tolja fel, még várj 2 negyedévet és meglátod, hogy egészséges volt-e amit Orbánék Uniós pénzekből felépítettek. Jó is, hogy megnyerték a választást.
WLM 2022. 09. 01. 17:33
Előzmény: #81800  signal2
Téves, a történelemben is volt több olyan alkalom amikor a fegyverletétel volt a legjobb döntés, a túlélés érdekében. Ez a háború ennek klasszikus példája. Aki viszont fanatikusan nem szűnő gyűlölettel utálja az oroszokat (és Orbánt) az a békével nem lakik jól. Téged nem tartalak gyűlölködőnek, csak az álláspontodat vitatom. 
realmadrid 2022. 09. 01. 17:30
Előzmény: #81799  Peterbond
A modys tavaly őszi jelentése szerint az 1 főre eső gdp 30000 dollár fölé nőtt hazánkban ezért már a fejlődő kategóriából a fejlettbe kellene sorolni Magyarországot. Akkor a modys is téved?
signal2
signal2 2022. 09. 01. 17:28
Előzmény: #81802  signal2
Megnyugodtam, van még fideszes OGY képviselő, aki nem tiltott le!
Orbán Balász viszont csúnyán megfutamodott! Egyszer sem tudott válaszolni a feltett kérdéseimre.
signal2
signal2 2022. 09. 01. 17:25
Most nézem, a fidesz már nem akarja, hogy olvassak a napi uszításaikról és önámításaikról. A faszbukon számomra már nem láthatóak a fidesz és politikusaik oldalai, azaz kitiltottak. Valószínűleg még sok ezer embert az elmúlt hetekben. Így az ott maradók már a hozzászólásokban sem találkoznak sok kritikával...
Gyönyörű!
broccoli 2022. 09. 01. 17:25
Előzmény: #81798  WLM
Szóval szerinted, ha egy megtámadott ember segítségért kiált, akkor voltaképpen az agressziót propagálja, hiszen tűrhetné csendben, hogy ahogy megverik/kirabolják/megerőszakolják. Értem a logikádat. Én őszintén kívánom neked, hogy ha téged fog támadás érni valaha is, akkor az éppen körülötted lévők is így viszonyuljanak majd hozzád: ha te kiáltasz segítségért, győzködjenek arról, hogy ha nem ellenkezel, akkor gyorsabban túl leszel rajta, ha pedig valaki mégis a védelmedre kelne, akkor vádolják meg őt agresszió támogatásával, hiszen közbelépése csak meghosszabbítaná a te bántalmazásodat.

Topik gazda

________
________
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek