Egy kicsit feszegessük még ezt a munkaerő elcsalogatása kérdést. Pláne ami az ok-okozati részét illeti. Szerinted összeültek valahol egy gyertyákkal kivilágított pincében, és eldöntötték, hogy legyenek olyan orvosi fizetések és munkafeltételek Norvégiában, hogy az orosz orvosok kedvet kapjanak elvándorolni? Vagy máshogy is feltehetem a kérdést. Szerinted azt kellett volna tenni, hogy ezek a fizetések minden orvos számára elérhetőek legyenek, kivétel, ha orosz az illető, mert mégis milyen már így kicseszni Oroszországgal? Mi volt az a konkrét cselekmény, amit megtettek (akárkik) annak érdekében, hogy megtörténjen az általad emlegetett értelmiségi munkaerő elszipkázás? Vannak olyan pillanataid, amikor kétségek merülnek fel benned, hogy irdatlan hülyeségeket írsz?
Kövér állt elő ezzel az ökörséggel, amit a Norvégok cáfolták, de attól még lehet hülyíteni vele az embereket. . "4 egyetemen, Trondheim mellett Oslóban, Bergenben és Tromszöben is
folyik orvosi képzés Norvégiában, és évente körülbelül 700-an végeznek."
Akinek volt egy kis józan esze , az tudta , ha megnyitják a nyugati országok a munkaerő piacot a keletiek előtt akkor özönleni fognak az emberek nyugatra. Lehet mindent Orbánra fogni de lengyeleknél, ukránoknál, románoknál nem Orbán a miniszterelnök és mégis kimentek az emberek.
Erre több tanulmány született, de hadd ne nekem kelljen ezt megmagyaráznom, mivel nem értek hozzá. Kérdezd meg Olaf Scholzot és más, vezető nyugati politikust, ahol 18 év a korhatár, miért nem szállítják le. :)
Úgy, hogy például Norvégiában nincs orvosképzés. Az orvosképzés költségei helyett inkább jó fizetésekkel elcsalogatják más ország orvosait. Egy rokonom is dolgozik ott. De, ha megnézed, a posztkommunista országok közül tőlünk mentek ki legkevesebben dolgozni nyugatra, a lakosságnak csak 6,3 %-a, ami lakosságarányosan fele, mint több posztkommunista államé. Egyébként 2011-ig haladékot kaptak az EU régebbi tagállamai a 2004-ben csatlakozott tagállamok munkavállalói előtt a munkaerő-piacaik megnyitására. Persze, nem mindenki élt ezzel, a németek, britek, stb. nem éltek. De ennek is köszönhető, hogy 2011 után többen mentek ki, akiknek jelentős része jön vissza már. Ott magasabb a termelékenység, nem összeszerelő országok, hanem magasabb hozzáadott értékű, exportképes termékeket állítanak elő, amely két-háromszoros hatékonyságú. Nálunk még Tier 1-es beszállító sincs, azaz például egy Mercedesnek még összeszerelt üléseket sem szállít magyar tulajdonú cég, csak csavarokat, rugókat, szöveteket, stb.
Ez így már jobban körvonalazódik. Abszolút nem vagyok adószakértő, de szerintem vannak olyan vállalkozási formák, amelyek alkalmazott és szja nélkül működnek. Max. tévedek.
Ha nem tűnt volna fel, egy hozzászólásra válaszoltam, ami szerint az oroszok már a második világháború óta "tömegpusztító fegyvereket" állítanak elő nagy mennyiségben. Miért nem annak szóltál, ha nem tetszik a téma? Ja, az elvtárs? :-D
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!