Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tokos. 2022. 04. 04. 20:43
Előzmény: #67338  Törölt felhasználó

Tudod abban tévedsz, te hihetetlen sokat tanult nagyon okos ember, hogy azzal, ha átrendezik az adótáblát, és a kevesebbet keresők egy piceivel kevesebbet, a többet keresők pedig sokkal többbet adóznak, attól még az egyéb elvonások, pl. áfa nem fog csökkenni. Úgyhogy ne nagyon osztogasd az észt, mert magad is nagy szűkében vagy...
Peterbond 2022. 04. 04. 20:41
Előzmény: #67336  tokos.
Tucatnyi interjúban pontosították pont ezért mert bele lehet kötni. De érdekes a Manyup megszüntetése pl téged hogy érintett és azt melyik fidesz programban láttad 2010-ben? És mégse attól rettegsz hogy most pl az önkéntes nyugdíjmegtakarításaidat fogják államosítani ( Nem is kell csak példának hoztam )
Törölt felhasználó 2022. 04. 04. 20:37
Előzmény: #67337  tokos.
Már miért? Mert ledobbent, mennyire egysíkú meg a pénzügyekkel foglalkozók szemlélete?
Nem én fizetem meg az árát, hanem a gipszjakab.
tokos. 2022. 04. 04. 20:35
Előzmény: #67335  Törölt felhasználó
Igen, előjött a felsőbbrendűség. Szeretem az ilyen hihetetlen egójú embereket. Szíjjál öregem, négy évig sz.phatod a bránert megint, éhen fogtok halni.
tokos. 2022. 04. 04. 20:32
Előzmény: #67333  Peterbond

"A személyi jövedelemadó rendszerét igazságosabbá tesszük, és visszaadjuk a Fidesz által az alacsonyabb jövedelműektől elvett, sokak számára akár közel kéthavi jövedelemnek megfelelő adójóváírást négy év alatt. Ez a rendszer a minimálbér szintjén a személyi jövedelemadó teljes visszatérítését jelenti, és a minimálbér másfélszereséig növelni fogja az embereknél maradó jövedelmeket. A kedvezményes áfakulcsok alá eső termékek körét úgy bővítjük, hogy az alapvető élelmiszerek áfája csökkenjen, és ezzel már rövid távon is enyhítjük a magyar társadalomra nehezedő terheket."
Ebben nics szó arról, hogy nem lesz magasabb kulcs, mindenesetre az igazságosab szja-ról tudjuk, hogy mit jelent, így tulajdonképpen nem hazudtak volna...
Törölt felhasználó 2022. 04. 04. 20:30
Előzmény: #67329  Peterbond
Sőt, egy tőzsde fórumon akár az is elvárható lenne, h a központi büdzsét összevessék a gdp-vel, kiszámoljàk, mennyi az egy főre, munkavállalóra eső központi elvonás, és így tovább. De nem, szuper, h az szja csak 15%! Ja, és a többi központi kiadást ki fedezi? A jóisten, esetleg a kormány saját zsebből? Amit ugyan megint a mi zsebunkbol tölt meg. Elképesztő ez a sötétség... Tényleg mit várunk gipsz jakabtol, a 10 elvégzett osztálya után? 
Peterbond 2022. 04. 04. 20:28
Előzmény: #67330  tokos.
Én elhiszem, de ennek tényleg mi köze ahhoz hogy a 2006-ban még meg sem lévő pártok ( jobbik, Momentum, LMP, Párbeszéd ) programjában adócsökkentés van de szerinted emeltek volna?  Én tudom hogy ez a mantra hogy ittt mindient a Gyurcsány vissz és minden visszatér 2006-ra de akkor a fidesz esetén miért nem 2002-től rettegsz vagy a 014-es extra 20 adótól?
Peterbond 2022. 04. 04. 20:26
Előzmény: #67328  tokos.
Amit bemásoltál nem tért ki az SZJA-ra, de a részletes programban is csak a kedvezményről szólnak tehát csak csökkentés van tervben. Amit vagy 2 tucat cikkben pontosítottak:
.
https://egysegbenmagyarorszagert.hu/wp-content/uploads/2022/03/Csak_Felfele_Az_Emelkedo_Magyarorszag_Programja_2022-1.pdf
.
De amúgy teljesen mindegy mert úgyse lesz megvalósítva mivel a fidesz nyert. Majd kíváncsi vagyok ők mivel oldják meg a baromi nagy hiányt emelkedő kamatokat és a növekvő Rezsiköltségeket. Mert a lopásból 12 év tapasztalata alapján egy fillért se fognak engedni, a hiányt meg már rég kimaxolták. De tőlük majd az adóemelést is szivesen veszi a nép ahogy 2014-ben is képes volt adócsökkentő kormányként gondolni arra amelyik 20+ adót vezettett be a 4 év alatt.
tokos. 2022. 04. 04. 20:25

A 4% mellett emelték a tb járulékot is. Az is fájt. Szóval minden lépésüket mintha célzottan rám találták volna ki. Nyilván azt emelték, mert z ugye nem adó, cdak teljesen úgy működik.
Szóval királyfi, én továbbra sem hiszek a mesékben.
zhagar 2022. 04. 04. 20:24
Előzmény: #67292  Istvan78

viccelsz?
persze hogy aki kormányon van, annak több forrás áll a rendelkezésére! hűát épp erről beszéltem!!
arról, hogy amikor 8 évig volt 2 ciklusa az ,mszp-szdsz-nek arra, hogy megnyerje magának vagy lekötelezze magának (a szó jó értelmében) a vidék lakosságát, akkor NEM TUDOTT élni ezzel a lehetőséggel, érted?
ennyin múlott, érted?
: a fidesznek volt ehhez programja kreativitása és esze, gyurcsányéknak meg nem volt, ENNYI!!!
és épp ennek a az elis,merése helyett lett legyártva az ellenzék által az a bullshit, amit a szátokba adnak, ti meg elhiszitek és te is mantrázod...
elképesztő!
tokos. 2022. 04. 04. 20:22

Igazából sokminden volt emelett, nekem Gyurcsány minden lépése nagyon fájt. Egyszerűen, mintha azzal szórakozott volna, hogy újra és újra tökönrúg.
Peterbond 2022. 04. 04. 20:18
Előzmény: #67327  tokos.
Én sem minimlbérből éltem és most se. Ettől még a gzadaságpolitika nem arról szól hogy csak azt nézzük ami rénk vonatkozik. Én megértem hogy valakinek aki mondjuk havi 1.4 milliót kereset 2006-ban szarul jott a szolidaritási adó, de hadd ne miatta izguljak esetleg a +4% adója miatt mint a miatt aki ténylegesen minimálbér körül keresett és neki 0-ról 17%-ra ugrott pl az SZJA-ja.
.
Mondom ezt úgy hogy jobboldaliként szerintem is egységes adózásra volna szükség de ezt csak akkor lehet ha normálisan meg vannak fizetve az emberek.
tokos. 2022. 04. 04. 20:15
Előzmény: #67326  Peterbond
Bemásoltam az adzással kapcsolatos részt. Llehet, hogy nem a legfrissebb?
tokos. 2022. 04. 04. 20:14
Előzmény: #67322  Peterbond

"2006-ban már két kulcs volt. Nem figyelsz."
De figyeltem, csak elírtam, a 3. kulcs volt a szolidaritási adó. Később pontosítottam.
Nem minimálbérből élek. Akkor sem abból éltem.
Peterbond 2022. 04. 04. 20:14
Előzmény: #67320  tokos.
kitörölte az összes linket a fórummotor. A lényeg hogy beírod a keresőbe tucatnyi cikket és nyilatkozatot találsz róla. "ellenzék program SZJA"
Peterbond 2022. 04. 04. 20:13
Előzmény: #67320  tokos.

tokos. 2022. 04. 04. 20:12
Előzmény: #67322  Peterbond

"És továbbra is egy 16 évvel ezelötti adócsomagból következtetsz arra hogy a mostani ellenzék nem a programját valósítaná meg hanem adót emelne?"
Gyakorlatilag ez volt az utolsó értékelhető cselekedetük, utána kormányválság, kormányváltás, aztán ellenzéki szerep, ahol az szájukat járatták leginkább.
Szóval királyfi, továbbra sem hiszek a mesékben.
LappangSouchong
LappangSouchong 2022. 04. 04. 20:12
Előzmény: #67313  tokos.
Na csináltam egy ilyen célú topicot, várom szeretettel az értelmesen érvelni szerető fórumtársakat.
Peterbond 2022. 04. 04. 20:08
Előzmény: #67316  tokos.
"Igen ezt írtam, 2006-ban ehhez jött a szolidaritási adó 4. kulccsal."
.
2006-ban már két kulcs volt. Nem figyelsz.
.
A szuperbruttót tudom én is. 2 évre volt a válság alatt. És továbbra is alatta volt pl az 1- orbán kormány SZJA kulcsainak. Érdekes az adójóváírás eltörlése a Fidesznél bezzeg nem számított adóemelésnek pedig kb az akkori átlagbér szintjéig 2011-ben se fizettél kevesebb adót mint 2010-ben. 
.
A 2006-os 4%-os szolidáris adó 6 millió feletti bér esetén lépett be ( havi 500 ezer forint amikor 171 ezer volt az átlagbér ) amikor az átlagbér . Mai szinten az olyan lenne mintha most a havi 1.200.000 forint felett keresőkre vonatkozna 4% extra adó.
.
És továbbra is egy 16 évvel ezelötti adócsomagból következtetsz arra hogy a mostani ellenzék nem a programját valósítaná meg hanem adót emelne?
tokos. 2022. 04. 04. 20:06
Előzmény: #67315  Peterbond
  • Mindenkinek garantáljuk a minimális létfeltételeket, a jövedelembiztonságot
  • Bővítjük a közgyógyellátás hozzáférhetőségét és forrásait
  • A szociális dolgozóknak egyszeri, jelentős béremelést adunk, és kiszámítható béremelési rendszert garantáló életpályamodellt
  • Megtartjuk és igazságosabbá tesszük a családtámogatások rendszerét
  • Duplájára emeljük és értékállóvá tesszük a családi pótlékot. Megtartjuk és igazságosabbá tesszük a gyermekek utáni adókedvezmény rendszerét
  • Kiterjesztjük a nagycsaládosoknak járó kedvezményeket az egyszülős családokra
  • A fogyatékossággal élők esetében hangsúlyt helyezünk az integrációra az oktatás, a munkavállalás és az élet minden területén
  • A minimálbérhez igazítjuk az ápolási díj összegét, és munkaviszonyként ismerjük el az otthon ápolást
  • Megtartjuk a 13. havi nyugdíjat, és az alapnyugdíj bevezetéséig a teljes jogú öregségi nyugdíj minimumát a ciklus folyamán legalább a kétszeresére emeljük
  • Bérlakásépítési programot indítunk
  • Véget vetünk a devizahitelezés következtében elvesztett lakások után maradó törleszthetetlen adósságoknak.
  • Biztosítjuk az elsétálás jogát

Topik gazda

________
________
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek