Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 10. 09. 13:45
#180
Merre várjátok az aranyat?
Én shortolom 1309-ről...:P Remélem befigyel 1300 alá...
seri2 2013. 10. 02. 14:56
Előzmény: #178  Denever
#179
persze biztos van olyan is aki simán elteszi a hasznot és nem a pluszhoz tartozó mínuszt nézegeti,ja és -spreed.
Denever 2013. 10. 02. 14:27
Előzmény: #177  Törölt felhasználó
#178
Szeretem ezeket a hirtelen elmozdulásokat, jókat lehet ilyenkor hedge-elni.
Törölt felhasználó 2013. 10. 01. 16:29
Előzmény: #175  Törölt felhasználó
#177
Aranynál nem mindig kell olyan magyarázat mint részvényeknél, indexeknél..:)
Denever 2013. 10. 01. 14:56
Előzmény: #175  Törölt felhasználó
#176
Lehet megegyeznek az USA-ban a költségvetésről. A dodó is emelkedésnek indult.
Törölt felhasználó 2013. 10. 01. 14:47
Előzmény: #174  Törölt felhasználó
#175
Amúgy mire zuhan szted?
Törölt felhasználó 2013. 10. 01. 14:36
Előzmény: #173  Törölt felhasználó
#174
Én itt most szálltam be longba , mert ez volt a szeptember 18ai alj is.
De még zuhanhat tovább, de itt én bepróbálom.
Törölt felhasználó 2013. 10. 01. 14:25
#173
hello!
Honnan van pozid?
Szted meddig esik, hol érdemes longba szállni,
Törölt felhasználó 2013. 10. 01. 14:18
Előzmény: #171  Törölt felhasználó
#172
itt én úgy gondolnám megáll, de most longot nem veszek.
egy fenti így is van sajnos.
Törölt felhasználó 2013. 10. 01. 14:08
Előzmény: #170  Denever
#171
tegnap délutáni shortok jók. de most adtam.
Denever 2013. 10. 01. 14:07
Előzmény: #169  Törölt felhasználó
#170
Kicsit meglökték lefelé.
Törölt felhasználó 2013. 10. 01. 11:33
Előzmény: #168  Törölt felhasználó
#169
Mielőbbi megoldást vár a piac, nem mozdul az arany ára

Nincs érdemi elmozdulás az arany árfolyamában, a jegyzés tartja a tegnapi visszaesést követő szintjét, a befektetők ugyanis arra spekulálnak, hogy az amerikai leállás rövid lesz, mivel a politikusok rá vannak kényszerítve, hogy hamar megoldást találjanak.

Az éjszaka folyamán sem sikerült egyezségre jutniuk az amerikai politikusoknak a ma kezdődő pénzügyi év költségvetéséről, a döntéshozók nem tudták félretenni a nézeteltéréseiket Barack Obama egészségügyi programja körül kialakult vitában, így 1996 után először részlegesen leállt az amerikai kormány. A leállás minden napjával romlik a világ legnagyobb gazdaságának teljesítménye, így a politikusok mielőbbi döntésre vannak kényszerítve. A helyzet először közvetlenül azt a 800 ezer közalkalmazottat érinti, aki mától előre nem látható ideig kényszerszabadságra küldenek.

A kialakult helyzetet tovább súlyosbítja, hogy vészesen közeledik az adósságplafon elérésének időpontja, is a jelenleg 16,7 ezer milliárd dolláros csúcsra a hivatalos álláspont szerint október 17-én emelkedhet az amerikai adósságállomány, így a politikusoknak hamarosan dönteni kell ebben az ügyben is, különben az Egyesült Államokat a csőd fenyegeti.

A spot arany árfolyama jelenleg 1332,2 dollár körül mozog unciánként, csakúgy, mint a decemberi szállítású nemesfémé.
Törölt felhasználó 2013. 10. 01. 09:29
Előzmény: #167  Törölt felhasználó
#168
ForexPeaceArmy | Sive Morten Gold Daily 10.01.13
link

arany videóelemzés
Törölt felhasználó 2013. 09. 30. 21:35
Előzmény: #166  Törölt felhasználó
#167
Arany - Kitekintő

Mit tapasztalunk jelenleg a piacon?



A piacon továbbra is folytatódik a likviditásbőség. A világ vezető jegybankjai az elmúlt időszakban eszközvásárlási programjaikon keresztül jelentős pénzmennyiséget zúdítottak a piacokra, ami keresleti nyomást gyakorolt az árszintekre. A legjelentősebb a Federal Reserve QE programjának legutóbbi hulláma, valamint a Bank of Japan „Abenomics” gazdaságélénkítő stimulusa.

Rekord magasságokban szárnyalnak a jelentős részvényindexek és a kötvényhozamok sem tükrözik sok esetben a fundamentumokat, de többek közt a nyersanyagok piacán is árfelhajtó hatással bírt a legjobb megtérülést kereső friss tőke. A programok kifutása körül állandó a bizonytalanság. Rendszeresen jelennek meg hírek a likviditásbővítő intézkedések folytatásáról és kivezetéséről is, növelve a volatilitást. Jelenleg csak találgatások vannak, bizonyosat nem lehet tudni a két legjelentősebb program, az amerikai és a japán lazítással kapcsolatban.

A várakozások szerint azonban a QE a jövő év során fokozatosan kivezetésre kerülhet, melyet támogatnak a kedvező foglalkoztatási adatok, valamint a lassanként beinduló gazdasági növekedés, mely így a dollár erősödése irányába mutathat. Ben Bernanke, a Fed elnöke azonban nem tette egyszerűvé az elemzők dolgát, nyilatkozataiban utalt egy, a gazdaság teljesítményéhez rugalmasan illeszkedő, változó mértékben folytatódó mennyiségi lazításra. Japán esetében pedig a további likviditásbővítés a legvalószínűbb, melyet a kormány és a jegybank egyaránt támogat, az ország versenyképességének fenntartása érdekében.



Hogyan hatnak ezek az arany árfolyamára?



Az arany a mindig is a gazdagság szimbóluma volt, a válság során pedig menekülési eszközként funkcionált. Ugyanakkor az árfolyamnyereségen kívül az aranynak nincs extra hozama, így bizonyos esetekben hátránnyal indul a befektetők kegyeiért folytatott versenyben egyéb jövedelemtermelő instrumentumokkal szemben.

Ilyen lehet többek közt a részvények által fizetett osztalék, vagy a kötvények kamatkifizetései. Befektetői szemmel nézve jelenleg a kötvényhozamok túlontúl alacsonyak, mivel 2012 nyara óta szinte folyamatos a hozamcsökkenés és a bikák dominanciája a feltörekvő országok kötvénypiacain. De ugyanígy a spekulatívabb minősítésű vállalatok adósságpapírjai is igen kelendőeknek bizonyultak, így jelen árszintek mellett a kötvénypiacok nem tűnnek elég vonzónak sok befektető számára. Az egyre magasabb csúcsokra törő részvényindexek és részvényárfolyamok is egyre kevésbé vonzóak a jelenlegi, likviditásban bővelkedő piaci környezetben. Egyrészt, mivel egyre nehezebb előrejelezni az árfolyamokat, másrészt a magas árakból következő alacsony osztalékhozamok miatt már nem olyan attraktív a hozam/kockázat arány.

Mindezek mellett úgy tűnik, az év eleji és kora tavaszi esés után nyár elején „megvették” az aranyat, már „elég olcsónak” tűnt a piaci szereplők szemében. Augusztusra elérte kéthavi maximumát az árfolyam, melyben több fundamentális faktor is közrejátszott.







Elsősorban az erőteljes keresletnövekedést nevezhetjük meg, mint tényezőt. A világ legnagyobb aranyimportőrei, India és Kína is növelte a behozatalt. Legfőképpen az ékszerészek által generált kereslet volt a meghatározó. Indiában növelték a nemesfémre kivetett vámot, amit stabil bevételnek tekintenek a kontinensnyi ország vezetői. Így ez a tarifaemelés akár pozitív jelnek is tekinthető, stabil keresletet jelezve az arany iránt. Kínában is főleg a luxuscikkek iránti kereslet hatott az aranyra, ahogy a legnépesebb ország gazdasága ismét felpörögni látszik.

További piacokon is megnőtt az arany iránti kereslet, ahogy a világban egyre inkább beindul a fogyasztás és a növekedés. Ezek közé tartoznak a Közel-Kelet fejlettebb államai, melyek hagyományosan nem idegenkednek a luxustól.

A keresleti nyomáson kívül kínálati oldalról is találunk árfelhajtó erőket. Afrika több, nemesfémekben gazdag országában egyre inkább elfajul a viszony a helyi vezetők, dolgozók és a fejlett világbeli bányavállalatok között. Emiatt ezekben az államokban tüntetések közepette nyereségadó emeléseket fontolgatnak, sőt, több helyen részleges vagy teljes államosítást. És mivel az állam nem szükségképpen jó gazda, ezek a várakozások a kínálati oldalon ellátásbiztonsági kockázatként épülhetnek be az árakba.

Végül pedig a piaci hangulat, valamint a QE folytatódására utaló hírek szerint alakuló dollárárfolyam is támogatta a nyersanyagpiacokat, többek közt a nemesfémekét. Nyáron a fejlemények tükrében már John Paulson befektetési guru is vételre ajánlotta az aranyat ügyfelei részére.



Ezüst, a „kistestvér”



Az ezüst árfolyama a közelmúltban az aranyéhoz hasonló pályát járt be. A kevésbé szimbolikus, alacsonyabb árfekvésű nemesfém áralakulása jelentős historikus korrelációt mutat az aranyéval. Ez nem meglepő, tekintve a két nemesfém felhasználása közötti hasonlóságot. Így az ezüst grafikonján is látszik a fent felsorolt faktorok hatása, a nyár elejére megállt árfolyamesés és a lokális csúcsok elérése.







Mit várhatunk a közeljövőben?



Jelenleg az arany árfolyama ellenálláshoz ért, a befektetők kivárnak. Feltehetően elsősorban a Fed mennyiségi lazításával kapcsolatos újabb fejleményekre várnak, így ezekre érdemes odafigyelni a következő napokban (augusztus 21-én nyilvánosságra kerül a Fed Nyíltpiaci Bizottsága júliusi ülésének jegyzőkönyve). Az aranyon kívül természetesen a várakozások hathatnak az arannyal korreláló egyéb nemesfémek árfolyamaira is.

Amennyiben a QE program kivezetéséről érkezik hír az elkövetkező napokban és hetekben, úgy az arany lefordulhat jelenlegi szintjéről, ebben az esetben az ezüst árfolyamában is korrekciót valószínűsítünk. Ugyanis a piaci likviditás szűkülésének hírére a kockázatosabb eszközökből megkezdődhet a tőke kiáramlása, ami árfolyameséshez és hozamemelkedéshez vezethet. Így pedig ismét vonzó beszállási pontok jöhetnek létre, melyek a befektetőket aranypozícióik leépítésére ösztönözhetik. Ha azonban semmi újdonság nem lát napvilágot a stimulussal kapcsolatban, vagy egyértelművé teszik az eszközvásárlási program folytatását, úgy némi erőgyűjtés után új lendületet vehet az arany árfolyama és tovább folytatódhat az emelkedés rövidtávon a likviditásban bővelkedő piaci hangulatban.
Törölt felhasználó 2013. 09. 30. 16:57
Előzmény: #165  Törölt felhasználó
#166
short újravéve. Meglátjuk mi jön.
Törölt felhasználó 2013. 09. 30. 16:46
Előzmény: #164  Törölt felhasználó
#165
EZ AZ !!!!Vissza is ment megint, jó ez nagyon.
Törölt felhasználó 2013. 09. 30. 15:36
Előzmény: #163  Törölt felhasználó
#164
Én rövidtávon kereskedem vele.
Tehát napon belül adom is, ritkán tartom tovább !
Múlt héten jó volt a beesésekben a long amit írtam, mert mindig vissza is ment sőt feljebb is.
Törölt felhasználó 2013. 09. 30. 15:34
Előzmény: #162  Törölt felhasználó
#163
Elemzést a 160asban raktam be.

Én most lefelé vártam, DE EDDIG !
Most adtam el a shortomat, long van, sajnos feljebbről.
Ez a szint fontos ahol most van. Meg kéne itt ragadni, de ha innen is esik új történet.
Most nagyon bezavarnak a külső körülmények, aranynál mindig is, de most pláne.

Törölt felhasználó 2013. 09. 30. 09:24
#162
Arany ma merre megy Dénes?
A héten felfelé várod?
Tudsz vmi elemzést a hétre?
Köszi!
Törölt felhasználó 2013. 09. 29. 20:11
Előzmény: #160  Törölt felhasználó
#161
Forex kitekintő 09-28
link

elsősorban deviza videó magyar elemezés, de a végén ezüst gondolatok. :)

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók