Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
Ezeket a részvényeket HOGYAN választod ki??
(csak azért mert erősen bejöttek, nyilván az olaj szárnyalása az olajos cégeknek jót tett,de akkor is..)
A Whiting petroleumrol mi a véleményed amúgy?
köszi előre is.
Bizonyára tudsz már róla, de azért megemlítem itt is, hogy most zajlik a Pannergy esetében az első próbálkozás a kisrészvényesi szavazatok egybegyűjtésére. Ha még nem történt meg, közzétennéd a csoportotokban is? (Netán Ti szervezitek?) Részletek a PE topikban.
Jim Rogers évek óta komoly összeomlást jósol, így ebből nem indulnék ki befektetéskor, hiszen ez csak egy jóslat... Keress rá a neten, már 2012-ben nagy összeomlást vizionált. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem lehet, hogy pont idén ne következhetne be, csak nem vagyok odáig az ilyen guruktól, akik évről évre ugyanazt hajtogatják. A value investingnek pont az lenne a lényege szerintem, hogy ha találsz egy jó befektetést, akkor megveszed (megfelelő kockázatkezelés mellett), és nem azon gondolkozol, hogy mikor omlanak össze a piacok.
Value Investing