Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Az egész szállítmányozás nem túl acélos. A legutolsó rossz hír, hogy aug. végén vége a kis értékű csomagok vámmentességének az usában. Kínával szemben már májusban bevezették ezt, és a kína-us volt a fedex és az ups legprofitábilisabb vonala. 2023-ban az Amazon levált a ups-ről és saját infrastruktúrát épített, ez se segített az árfolyamon. UPS-nél a 2016-os és a 2020-as mélypontot összekötve 76-ra mutat az évtizedes trendvonal. Persze nem fog napi 40%-okat ralizni, de legalább osztalékfizető (egyelőre).
STAA Te jó ég itt mit áraztak??? (Most vált vissza a cég pozitív profitba)? Ezt kilőtték a világűrbe!! Giga forgalommal! :D Szemészeti cuccok??? :) . . . BAX is szép 3 zöld napos gyertya. Nagyobb időtávon irtóra megijeszt a kb 2023 óta tartó szépen hullámzó lelépcsőzés... csak ne jöjjön kövi lépcső lefelé s jó lehet ez a kórházi infúziós és műtős cuccokat gyártó cég... na itt meg egy demográfia ábra kéne... hátha van összefüggés :) Szinte pöccre a 2010 es aljaknál járunk!!!
UPS ről szinte egyáltalán nem hallottam.. de köszönöm! Légi szállítmányozás földi is? Első blikkre eléggé hmmm Value bait, v kincs? :) Mindenképp ropogós! Felírtam! :) Óriási lejövetel. Mi lehet ennek az oka? Mivel légi és földi szállítmányozás így nem lep meg a kovidisztáni alj (82 nél). Nagyon arra áll a csárt h azt "már csak azért is leteszteli" Most így gyors rápill után azt mondom én 82 felett nem vennék ott nyilván figyelek patt -e v kés a vajon lefelé. Most ép korrekcióban.. hm... Látom a mostani jelentést nem szerették a befektetők. Érdekes h Marketscreenerről próbáltam lesni és ott a mostani 84 alatt nekik nincs semmi támasz!!! Ott kövi évek margin és net profitban stagnálst jeleznek a grafikonok. Tehát akkor 80 alatt tátong a világűr? :D Csak csárt alapján a kövi megállók 70 és 60 felé lennének. Aaaaa 40 alatti 2008 as szintekig már nem mennék vissza! :D 12, 9 P/E n áll most ami sztem USA szinten kellemes , szektor szinten átlag. Esetleg 10 es P/E alapú vásárlás (csak mert kerek szám lélektani)? :) Szállítmányozó cégekről azt gondolnám ciklikus szektor így gazdasági ciklusokhoz kötött... de most ejj ...van valakinek egy jóóó gazdasági ciklusokat bemutató ábrája? :) Vagy hétvégén keresek egyet és a ciklikus rv ek mellé teszem.
Azon gondolkodtam, hogy esetleg nem a Berkshire építget le okosban a kitettségéből vajon? Úgy rémlik komoly pakkjuk van/volt (közel 28%). Aztán ha beáll mellé a Vanguard&Blackrock páros is, akkor eltart egy darabig még a downhill.
Nem vak ez a ló, csak bátor. Majdnem minden feljebb van, mint a vámkáoszban. Úgy képzelem, aki ott vette, sok részvényt tart figyelőlistán, és hónapokat, éveket vár egy omlásra.
Zoltanovits, illetve többiek, UPS-ről mit gondoltok? Megfordul-e október végén a következő jelentésre? Elég alacsonyra tették a lécet. Van rajta kis friss bennfentes vásárlás, de hol az alja? Én 75-80 közé tenném.
Nekem még van, és nem tartom rossznak. Enyhén csökken a bevétel és az eps is, de majd csak megfordul. Inflációs várakozások magasak, osztalékfizetők nem kellenek. 28.09ért vettem, 24.5ért ráveszek, pedig nem szokásom.
Valaki még ül KHC-ban beragadva rajtam kívül??? USA piacon eddigi legnagyobb csalódásom. Hiába a stabil működés, masszív osztalék, mégis megreccsent. 26,4-en anno alávettem a 34 felettieknek, eladtam 29,1-en majd 28,6-on vissza. Azonban egyre rosszabbul néz ki.
Rendben! 18 nál találkozunk :D (Most látom csak az esés mérete miatt fel is írtam magamnak a céget a "ezek a cégek szakadtak be irtó nagyot" figyelőlistámra) Ilyenkor én azt szoktam h pár nap ..megvárom az elemzőházak célárfrissítéseit és csak a szakadás utáni célárak átlagát veszem csak figyelembe, s ignorálom azokat amik egy szakadás előtti célárakkal vannak még. Nem kalkulálták modellezték még le az új hírt jelentést fundát bármit, így egy szakadás (hír) után nagyon durván torzíthat felfelé ha csak ránézek pl investingen ó mennyi is a célárak átlaga? ÓÓÓ kérem hát Centene ben a 40 % os zakó után 100 % körül volt az upside.... Aztán most 30 körül szóródnak az újak... így annak most sacc 32-33 körüliek s igenis kíváncsi leszek a legpesszimistábbra is ha vételi szándékkal informálódom . (E fenti torzítás hatás kivédésre pár napja jöttem rá és én alkalmazom saját elgondolás.. mert én komolyabb tudás híján erősebben támaszkodom az elemzői célárakra és ezek átlagára. Nem tudom létező módszer e ez, és vagy komolyabb emberek elemzők Ti figyelembe veszitek alkalmazzátok -e ezt? :)
:D :D :D Alb Nos igen ez a cég is lemásolta a Trumpi tréfát. Hmmm érdekes..lefelé tart de jelentés után -juli 30- közvetlenül céláremelések jöttek ki s a jelentés fő számai jók lettek ...sztem ennek emelkednie "kell"! :) Igen aki 50 nél beszállt sztem jó lovon ül. Benzedrine jul 28 utáni szakadás után vettél ugye? ;)
USA részvények vitasarok
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).