Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 07. 26. 09:15
Előzmény: #79  buythedip
Ezek szerint van egy olyan cég is hogy UUUU.. :D  Látom irtó nagyot ment! Ha a héten szálltál ki erős a gyanúm h plusszal! Sztem ez a lényeg...s ahogy látom én is dobtam volna kb ugyanitt. :) Az Intellel nem tudom mit történt illetve történik. Épp tegnap beszéltem egy barátommal aki -nyilván mint felhasználó- még mindég az Intel re esküszik processzorok terén AMD -vel szemben! Bár az AMD most nagyon nyomul v erős...hogy is fogalmazott.. .de tudjuk a tőzsde más. 
buythedip 2025. 07. 25. 17:29
UUUU azonnal felment, UNH leesett.
De az Intel jelentés jobban zavar, szerencsére elfeleztem a pozíciót korábban.
buythedip 2025. 07. 24. 13:14
UNH-t vettem, UUUU-t eladtam a héten.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 07. 12. 17:14
Előzmény: #76  Toka
Kellemes este lehetett! Egészségedre Toka Úr! :) 
Hétfőn jönnek az új USA -EU-s vámok (30%). Kiderül mi volt és mi nem volt beárazva. Erre is lehet inni majd...és venni majd ;) 
Toka
Toka 2025. 07. 11. 22:22
Five9 -tne vegyetek mert hamarosan kiadok 30m-et..Még marad is jo magasrol de kb jol vagyok.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 07. 11. 22:17
Előzmény: #74  buythedip
Igen! Ma szépet ment! :) Ezt a hírt találtam... úgy tűnik a darabolásra ugrott: "Investing.com -- A Wall Street Journal pénteken közzétett jelentése szerint a Kraft Heinz (NASDAQ: KHC ) Co. feldarabolására készül, amelynek keretében élelmiszerüzletének jelentős részét leválasztja.Az élelmiszeróriás számos Kraft-terméket egy új, önálló egységbe kíván szétválasztani, amelynek értéke akár 20 milliárd dollár is lehet – áll a jelentésben, amelyet az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva írtak.A szétválást követően a Kraft Heinz megtartaná szósz- és krémtermékeit, beleértve a vállalat zászlóshajóját, a Heinz ketchupot és a Grey Poupon dijoni mustárt.A Kraft Heinz részvényei több mint 2,5%-ot erősödtek a WSJ jelentésének megjelenését követően."
buythedip 2025. 07. 11. 19:48
Szerintem a Kraft Heinz most már jó lesz és nem lesz 20.
buythedip 2025. 07. 11. 17:55
Előzmény: #69  Freeshark
AAPL 5%kal feljebb van azóta, a Meta meg talán másfél százalék? Rám ne hallgass :)
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 06. 28. 10:48
Pénteki NIKE RUN!  Szerintem túlfutottak... :D Bevallom lemaradtam róla...de ezen az áron nem veszek. :) Idézek egy bácsit aki nálam okosabb: "Miért emelkedik a Nike részvényeinek árfolyama?Ahhoz képest, hogy milyen rosszul teljesített a Nike részvénye, még mindig nem olcsó, a P/E rátája körülbelül 29. De ettől eltekintve a befektetők elégedettnek tűnnek azzal, amerre a vállalat halad.A Nike a pénzügyi év első negyedévére a bevétel csökkenését egy számjegyű középső százalékos tartományban várja, ami megfelel a becsléseknek. Továbbá a bruttó árrés 350-425 bázispontos csökkenésére számít, beleértve a vámok 100 bázispontos negatív hatását. Emellett az értékesítési, általános és adminisztratív költségek várhatóan alacsony egy számjegyű mértékben fognak emelkedni.A Nike részvényei több célárfolyam-emelést is kaptak a fordulat során nyújtott segítségükért, beleértve a Truist részvényeinek 12 dolláros emelését 85 dollárra.A Nike részvényei ismét drágák, és a vállalat vámokkal néz szembe, legalábbis a pénzügyi év első felében. A mai nagy ugrás a fordulatot segítő erőfeszítéseket és a jó kilátásokat tükrözi, de ez talán nem a legjobb alkalom a vételre, különösen a pénteki nagy emelkedés után."   Nos... Szeretek a nálam okosabbakkal egyetérteni. :) Talán Ha Q 3 ig v épp akkor lesz megijedés v folytatódik a lejtmenet akkor meglátom. 
buythedip 2025. 06. 27. 20:34
Előzmény: #69  Freeshark
Talán a META kitörését nézném meg, ha már big cap vagy big tech, de én nem veszek ilyen magasan lévő dolgokat soha.
buythedip 2025. 06. 27. 15:50
Előzmény: #68  Zoltanovitsch
Már 15%
Erre a Pumát is felkapták, de a 100 napos mozgó nyakonverte. 5 hónapja nem látták egymást.
Freeshark 2025. 06. 27. 02:28
Az Apple erről a szintről még tud emelkedni?
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 06. 26. 23:54
Előzmény: #67  Zoltanovitsch
Tévedtem: Épp: Zárásidő után 67,41+4.87(+7.79%)
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 06. 26. 22:12
Előzmény: #62  buythedip
Szerintem Nike nál bátrak v optimisták voltak a végén azzal a felhúzással! :) De mindjárt kiderül h tévedek! :D 
TheSnake2020 2025. 06. 26. 21:40
Akit esetleg érdekel VTRS. A holnapi nap izgalmas. Mintha ki akarna törni.
buythedip 2025. 06. 26. 21:15
Négy további részvény, ami olcsónak tűnik, legalábbis bennfentesek / jelentésre kötelezettek veszik:
PSEC
VAC
STAA
ASAN
buythedip 2025. 06. 26. 21:07
Előzmény: #63  Bob
Finviz mutatja szépen grafikusan az insider mozgásokat:
https://finviz.com/quote.ashx?t=UNH&p=d
OMI-t is így találtam, már 8 felett van.
Bob 2025. 06. 26. 20:41
UNH: Ez biztató! 
Insiders are Very Positive Buying More Shares Than They Are Selling In UnitedHealth GroupIn the last 100 trades there were 1.01 million shares bought and 33.81 thousand shares sold. The last trade was made 17 days ago by Conway Patrick Hugh who sold 589 shares. The large amount of stocks bought compared to stocks sold indicate that the insiders believe there is a potential good upside. In some cases larger purchases can be explained by due date for stock options.
buythedip 2025. 06. 26. 19:35
Ma olyan boldogság van, hogy csak na.
LULU mégis piros.
Nike ma jelent zárás után, de egyelőre zöld.
UNH, KHC nem csinál semmit
buythedip 2025. 06. 26. 08:38
Előzmény: #51  buythedip
220 megtartotta úgy tűnik.
Trendvonal, vagy mozgóátlag, azt használd, amit működni látsz a múltban.
Lehet hogy az egyik részvénynél az egyik megy, a másiknál a másik.
Sok indikátort használok, és a chartot visszanézve lekapcsolom azokat, amiknek nem volt jelentőségük.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek