Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
buythedip 2025. 09. 16. 21:00
Előzmény: #314  Zoltanovitsch
Mi ez a FOMO? Holnap jön a 75 bázispontos kamatemelés, és bevásárolhatsz :D
buythedip 2025. 09. 16. 19:53
UNH 410-418 közt elgondolkodom az eladáson, szerintem hamarosan látjuk ezeket a számokat.
buythedip 2025. 09. 16. 19:44
Előzmény: #311  Zoltanovitsch
Diageo nem csinált új mélypontot, STZ igen.
Hír volt nemrég, hogy csökken az alkoholfogyasztás az usában.
Utóbbit is figyelem, szerintem lassan kimerülnek az eladók.
Közel lehet az esés vége (időben).
buythedip 2025. 09. 16. 19:37
Előzmény: #310  Bob
Nekem meg az, hogy hitelre is tartanak Bitcoint és az áprilisi pánikban hajszálnyira voltak attól, hogy likvidálják őket emiatt.
Szóval ha Bitcoint veszel és lemegy 50%-ot, akkor -50%-ban leszel átmenetileg, amíg feljebb nem megy.
Ha MSTR-t veszel és a BTC lemegy 50%-ot, akkor az MSTR centeket fog érni.
Nem annyira valószínű szcenárió most már, de áprilisban nem voltunk messze tőle.
buythedip 2025. 09. 16. 15:29
UPS érdekes, csütörtökön leminősítették (érthető okokból, de minimis importszabály változás), erre nagy zöld gyertyát készített, ami kalapáccsá alakította a múlt heti gyertyát.
Megvolt az alja?
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 09. 15. 23:18
Előzmény: #314  Zoltanovitsch
Bocsánat! Kokakólába csak akkor ülök be pénzt tárolni Ha épp kedvező lesz épp az ára sacc...sávtetőn nem veszek bele.. mert úgy nehezebb lenne kiugranom a "tárolóból"  :D  
Akkor marad a pénzpiaci alap ha nyakamon marad a sok kess mint Buffett nek! :D 
Még: Giga főleg pharma cégek amikre vadásztam de elmentek  és  bízok azokba Q 3 ban illetve addig ha kijön kisebb rossz hírek : pl  klinika 3 ban nem kellően jó eredmény... de a cég egészét drámaian nem befolyásoló hírek ... pánikeladások túlárazás lefelé... ott lesek beszállókat (kivéve ha addig rájövök hogy mindez egy ku..a nagy hülyeség) :D 
 #D 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 09. 15. 23:02
Előzmény: #309  Bob
Üdv újra itt! 
Szép porfólió!!!  :))) 
Bár az enyém lenne ilyen szép (Merck 88,1 en kész-... Puma odaát 22 ért oszt jónapot) :D 
AMD: Lövésem sincs! :D (Informatikus pajtijaim kikérdezem) :) 
Merck..őszintén nem értem azt a rv-t! (Bár igaz rég olvastam vállalati híreket) sztem irtó nehéz belekötni (nekem oké hogy nem megy) :D  csak tán a szektora miatt nem szeretik. 
UNH Graaat az most nagyot ment.. már túl is lőtt a célárak átlagán a Buffett -i tudat kellemes!  Lenyúlta előlem a céget.. :D Addig vakaróztam venni köllene míg kijött Buffett 13 f listája és dupla rakéta (Meg tán az egi biztosítás rendszere tán javult a cégek felé??) 
Lulu-t sajnálom és nézem vegyek-e és hol..Hmmmm..... Amúgy irtó nagyokat ment régen felfelé... ha ezt is talpraállítják mint a Nike-ot fogják s Pumát is remélhetőleg akkor jó lehet ez is... Lulunál kicsit elaludtak tán.... 
Nike! Xar jelentélst várok sztem nem lesz még a várt fordulat 60 % ra tippelem h esik 40 % h fel jelentés után (Bár az erősen szupportív szívmelengető jövőképfestészet most is beleszólhat felfelé irányt mutatva) :) 
Novo ról is lekéstem de figyelem USD ben 50 nél sztem venném már...
Most bejött a leárazott Sanofi is azt is lesem .. 45 nél igen erős supportját látom!!!
Ja meg ha a Merck-et beverik 70 alá akkor ráveszek :)
Regn ha lekanyarodik 500 felé nézem újra venni tán. :) rossz hír után 480 ról irtó nagyot ment ez is mint UNH CNC is. :) 
UPS-...csendben valahogy nagyon vonzó!!! Nem lennék meglepve ha Buffett ebbe is hamarosan belevenne mint új cucc ha jól tudom még nincs neki. P/E   PEG rátái jók és erősen le van árazva!!! (FED EX drága de az meg Thomasnak momentum trédre... lehet?) :) Kövi jelentésnél figyelem ismétlődik e a jelentésre beszórjuk jelenet újra. 
JA és végül STZ Konstella ma is nagyot kapott ....
most épp mínuszos EPS ami nekem red flag, de Buffett miatt és én is azt látom javulhat...egyedül csak tán az a fránya sörözési szokások ha maradnak és apadnak lehet tartós gond.... 
HA nem tudok semmi t venni Q 3 ban (alap h elbaltázom megint a kiváló vételeket) :D akkor lehet pihenőre térek KO rv -ben...csak pénzt tárolni... ebben v valami fixebb pénzpiaciban ...mert a varjak nagyon károgják h jönnek a medvék.... télen brummogás jön. 
peace 2025. 09. 15. 22:48
Előzmény: #310  Bob
Köszönöm, az infót! Ma eladtam a nagyobb részét a pakknak, ha lefelé indul eladom a maradékot is
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 09. 15. 21:50
Előzmény: #311  Zoltanovitsch
Egyéb defenzívek is gyengélkednek ma... 
Healthcare, (biztosítók) 
Healthcare devices, 
Pharma 
Kajások  dohány 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 09. 15. 21:29
Piásokat megint öntik 
STZ
DEO
BFB
(Nem alkoholosakat is) KO- PEP- KDP.... 
Bob 2025. 09. 15. 20:56
MSTR: nekem az ragadt meg velük kapcsolatba hogy ők voltak az elsők akik az éves profitot btc- re kezdték el költeni és ez nagy szenzáció,  birtokolnak 450.000 btc-t. 
A btc ment az elúlt fél évben 40%ot az mstr csak 10%ot. Ha éves távon nézed a btc ment 90%ot a részvény 140%ot.
Bevétel oldalon nincs nagy emelkedés, sőt…
Én oldalazásra, lassú lecsorgásra tippelek. Kivéve ha jön a 200.000 usd btc árfolyam. 
Bob 2025. 09. 15. 20:31
Sziasztok!
Kicsit eltűntem, de visszatértem. Egy friss helyzet jelentés a mostani porfolioról.
AMD májusban vásároltam, átlagár 115. Most 39% plusz.
Intel augusztusban vásároltam, átlagár 23. Most plusz 5%
Merck júniustól több részletben vettem, átlagár 82. Most mínusz 2%.
UNH májusban vásároltam, átlagár 305. Most plusz 15%
LULU augusztusban vettem, átlagár 199. Most mínusz 19%.
Nekem éves szinten adózás után átlag 15-20% haszon marad. Szívesen tanulok másoktól, ha megosztanak érdemi információt. Persze az is érdekes meglátás hogy miért ne tedd ide oda a lóvét, ebből is lehet tanulni és tanácsokat megfogadni, észrevételeket átgondolni.

peace 2025. 09. 14. 23:39
Sziasztok! Van valakinek véleménye a MicroStategies (MSTR) részvényről? Véletlenül tízszer annyit vettem, mint amennyit szerettem volna és most egy kis segítséget szeretnék kérni, ki hogy látja a részvényt
buythedip 2025. 09. 14. 20:59
Előzmény: #306  thinkpositive
Sem a módszer sem a részvények megosztásának nincs értelme. Mint olvashattad, erre születni kell, szóval hiába osztja meg. :)
thinkpositive
thinkpositive 2025. 09. 14. 11:14
Előzmény: #304  Törölt felhasználó
Nem értem a motivációdat. A módszeredet megosztod, de az erre illeszkedő részvényeket titokban tartod. Miért?
Azzal pont a lényeg veszik el, ha nem lehet kibeszélni egy-egy papírt részletesebben.
Törölt felhasználó 2025. 09. 12. 16:22
Előzmény: #298  spartacus85
IBKR Ireland számlám van. Ezzel a problémával kapcsolatban szerintem keresd az ügyfélszolgálatot.
Törölt felhasználó 2025. 09. 12. 16:17
Előzmény: #296  thinkpositive
Nekem a felső határ 25-30% / vállalat. Kiváló lehetőség esetén simán beleteszek ennyit.
Nem az a fontos, hogy konkrétan milyen részvényeket vettem, inkább a részvények megfelelő kiválasztásával kapcsolatban akartam segíteni. "Tuti tippet" nem szeretnék adni.
Zoltanovitsch érti milyen részvényeket választok, a #294 hozzászólásában írt is ezzel kapcsolatban.
buythedip 2025. 09. 12. 16:14
SNAP - a mai vételem.
buythedip 2025. 09. 12. 16:05
Előzmény: #296  thinkpositive
Szerintem sose mondta, hogy diverzifikált. Nem mindenki diverzifikál.
buythedip 2025. 09. 12. 14:04
Előzmény: #300  spartacus85
Ha aktívan akarsz kereskedni, de nem akarsz állandóan pénzt ki-be utalni folyamatosan, akkor azzal jól megleszel.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek