Láttam, igen.. ez az utolsó kép eddig... Azért elég gyorsan forog az aszteroida, mert két ilyen képen látható a forgás. Na..pár hónap és láthatunk jobb képet is..arra kíváncsi leszek.
CSak én érzem úgy hogy szinte semmi információ nem érkezik a New Horizons -ról ? Január 2.án jött egy kép...oszt azóta semmi... se adat ? se képek ? tudom hogy hónapokig eltart míg minden adatok visszasugároz a Földre... de ez azért túlzás.... csak egy krumpli képet kaptunk eddig....ahogy elnézem.. a legkisebb távolságra akkor még 38 percre volt az űrszonda..
Varázslatos .... sok meglepetésre számítok még, fôleg az üledékes területeken. Sajnos a tempót nem én diktálom, de remélem, hogy a "rozsdás" nem köp bele.....
https://www.spacetelescope.org/images/heic1901a/zoomable/ Az M33 és NGC 598 katalógusszámú Triangulum-galaxis az úgynevezett Lokális galaxiscsoport harmadik legnagyobb spirálgalaxisa az Androméda-köd és a Tejútrendszer után. Mintegy 40 milliárd csillagot tartalmaz és néhány aktív csillaggyárat.A Triangulum-galaxis a Háromszög vagy Északi-háromszög csillagképben helyezkedik el, a déli égbolton, a Tejútrendszertől mintegy hárommillió fényévnyi távolságban. Jó észlelési körülmények között szabad szemmel is látható tejszerű foltocskák formájában.A München közelében lévő európai Hubble-központ által közölt kép 54 különböző felvételből tevődik össze és 665 millió képpontból áll.
Tudomány és Csillagászat