Gyuszi! Nagyon komolyan nyomod! teljes osszevisszasag amit "kepviselsz" --- elkezdtem, de kitoroltem.. ha valaki nem hajlando olvasni, tanulni, azt nem tudom par sorban "felvilagositani"
Ha a 2+2-re nem tudod a választ, akkor milyen választ szeretnél kapni a másodfokú egyenlet megoldóképletére vonatkozóan?...:))... nem tök értelmetlen vállalkozás az ilyen?
A válaszom az volt hogy fogalmam sincs akkor hogy válaszoljak ? De még mindig nem kaptam egyenes választ a kérdésemre töled sajnos . Találtam egy elméletet ha már te nem tudod a válszt . https://www.youtube.com/watch?v=xFXxJva_99c
Nem állítok semmit (ellentétben az úgynevezett evolucionista mesemondókkal). A véleményemet kérdezted, így abból közöltem veled egy apró trailer-t. A te véleményedet viszont még nyomokban sem olvastam... sem a tök egyszerű cápa-ügy kapcsán (ami elől szimplán elmenekültél), sem a kissé megosztóbb Ember-eseménnyel kapcsolatban (ami már valószínűleg túl forró pite volna számodra).... :)
Annyiban kapcsolódnék a hsz-edhez, hogy az evolúciós gondolatkísérlet valóban arra jött létre, hogy a Természetben mindenütt tapasztalható terv(szerűség)et az ember (azaz a teremtmény) oldaláról alapjaiban megkérdőjelezze. Ilyesfajta lázadásra már az idők kezdete előtt is volt precedens. Mindez nem változtat azon, hogy mindkét esetben a látrehozott produktum csak egy torzszülött lehet(ett).
ha megfordítjuk a kérdés logikáját és arra kérdezünk rá,hogy az ember vajon miért gondolja,hogy kell a tervező és a tervezettség, akkor azt a választ is kaphatjuk,hogy az ember a saját gondolkodási logikáját vetíti ki az evolúció megmagyarázására,ha azt állítja : kell a tervező. egyszerűen így vagyunk behuzalozva fejben,hogy nem, vagy nehezen tudjuk elképzelni,h bonyolult dolgok létrejöhetnek tervezés nélkül is valamilyen másféle logikai folyamatok útján. ugyanez a kérdés,h mikor jött létre a világ? vagy örökké volt és lesz? emberi gondolkodással nem,vagy nehezen érthető. tudom ez nem válasz semmire, de nem is akarok ilyet. csak azt,hogy 100%-ot nemigen állíthatunk.
Afelé próbálj gondolkodni, hogy te képes vagy-e bármi értelmeset elvégezni az életed folyamán, ha előtte nem tervezed meg, hogy mit akarsz. Azt nem kétlem, hogy terv nélkül lehetséges létezni... ezt jelzi a magyar "szórakoz(ás)" kifejezés, vagy a német "Zerstreuung" szó... mindkettőnek a "szór" ősige a töve (streu), ami ebben az élrtelemben az önfeledt mulatozás szinonimája... azt viszont nem tudom belátni, hogy terv(ezettség) nélkül lehetséges volna bármit létrehozni... azaz teremteni.
Nos, a kérdés csupán annyi: Ki az, aki tervez és (teremt)?
Oké... node ha egy ilyen egyszerű kérdésre sem vagy képes válaszolni (mármint magadnak), amit pedig az úgynevezett tudomány adatai is alátámasztanak, akkor hogyan tudnád elfogadni az én magyarázatomat az Ember megjelenésével kapcsolatban, amiről az úgynevezett tudománynak mai napig halvány dunsztja sincs? (ld. lejjebb az úgynevezett "vízimajom"-teóriát).
re: "Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket."
persze ha kinezek az ablakon, az is egy nezet sot! tobb is! napszaktol, evszaktol, idojarastol fuggoen -- a helyzet az az, hogy a tudomany reszerol van ma mar sok allitas, amik rendszert alkotnak, egy osszefuggo logikai halozatot ha ez a mokamikike valamit szeretne, akkor erre kellene reagalnia amugy ugy jar mint az utcara nezo ablak, mindig lesz egy nezete, csak ugy, mert, csak
Méltatlanul elkerültem ezt a jó kis topicot. Azt még nem tudom hogy az hogy a cápák régóta nem változtak ezért isten teremtette őket szerda délután és csütörtök reggel között valamikor vajon tudomány vagy csillagászat, de ha szorgalmasan követem a diskurzust akkor remélem ezt is megtudom.
gyuszi ez nem igy van -- evolucios tajkep evolucios nyomas -- tajekozodni kell, aztan menni fog az termszetesen letezik evolucio adott feltetelek mellett
Tudomány és Csillagászat