Ha többségi szavazás döntene, akkor elég lenne a 15 legsűrűbben lakott államban kampányolni és nyerni, a többi állam érdektelen lenne a jelöltek számára. Aki CA, NY, TX, FL, PA, IL, OH államokban elsöprő többséget szerezne, az megnyerte, a ritkábban lakott államok szavazatai gyakorlatilag nem számítanának semmit. CA mondjuk leszavaz a demokrata jelöltre, DE, RI (amelyik állam kulcsszerepet játszott a függetlenségi háborúban) polgárok szavazatai mennek a levesbe, csak azért mert egyes népesebb államokban már régen eldőlt. Többségi szavazás esetén az USA területének 1/4-én élők döntenék el ki lenne az elnök. Az elekori kollégiumi rendszer pont azért jó mert ha egy jelölt képes besöpörni a 10 legnépesebb államban az összes szavazatot, attól még simán bukhat ha a többi kisebb államban nem szerepel jól. És basszus azok találják ki ezeket az agymenéseket, akik nagy demokratának tartják magukat. Szidják Orbánt, hogy egyoldalúvá tette a választási rendszert, de másik országban ezt szorgalmazzák.
ÉN a videóra reagáltam, amiben 1 perc után elhangzik, hogy Philadelphiában 2 ,millió, XIX. században született ember szavazott. Na, most Philapelphia megyében összesen 700 ezer szavazatot adtak le. Szerinted milyen bíróságra kell várnom ahhoz, hogy a fenti kijelentés abszurditását megítéljem? Szerintem semmilyen.
nyugi eszembe jutott Bájdenről pár gondolt Én nem tudtam Facén járja (igaz levették) Szegény kijelentette: én a csalás áldozata lettem hozzá kapcsolódó technikákkal De van ám jó hiszemü nyilatkozat is.. Sokan azt se tudják leválasztani!! -nem az,hogy gyerekeit összetéveszti,meg esik az mással is sőt tőle fiatalabb is!! MÁR CSAK AZT NEM MONDTA a választásról Törvények ilyenek lehetővé tették..(engedik) -jó jogász az egyébként.. Népnél ezzel pedig bevágódott!!
TRUMP VAGY BIDEN ?, SZAVAZZANAK.